NENT stärker greppet om Nordens sportmarknad

The Nordic Entertainment Group, som äger Viaplay, har stärkt sin position i Norden som den största aktören vad gäller mediebolag inom sportbranschen.

NENT Group blev första mediehus att kommunicera ut att man inte tänker betala något för sina sporträttigheter så länge Covid-19 håller sitt järngrepp över världen och ser till att all sport är uppskjuten på obestämd tid. Ett styrkebesked inte helt utan kontroverser och möjligen konsekvenser, men likväl ett klargörande som visar vilken stor aktör som NENT ändå är. I kristider som dessa är det få företag som investerar och satsar framåt samtidigt som man såklart vet att det finns ett slut på pandemin och att behovet av sport kommer vara stort när omvärlden är tillbaka på banan igen. Att NENT Group nu öppnat upp Viaplay på Island och kort därefter också förlängde sitt samarbete med norska IPTV-bolaget Altibox stärker deras position på marknaden rejält då man breddat målgruppen att nå samtliga fem nordiska länder.

Senare i år kommer Altibox kunder kunna ta del av hela Viaplays streamade utbud inkluderat i sitt medlemskap för första gången, tillsammans med norska TV3, Viasat4 och TV6 – liksom få tillgång till pay-per-view arrangemang på Viaplay. NENT Groups portfölj av exklusiva sporträttigheter innehåller förutom Premier League och Champions League också franska Ligue 1, tyska Bundesliga, amerikanska NFL och NHL, Formel 1 och även från och med säsongen 2021-22 skidtävlingar anordnade av International Ski Federation (FIS).

NENT har även i dagarna förlängt sitt avtal med svenska ComHem och i förlängningen också Boxer vilket gör att alla kunder som har ComHem i sitt hus fortsatt har tillgång till TV3, TV6, TV8 and TV10 i ordinarie kanallista. Detta gör att Nent nu har distributionsrättigheter med följande aktörer i de nordiska länderna: Boxer, Stofa, Waoo och YouSee i Danmark; Canal Digital, Get, NextGenTel, RiksTV och Telenor i Norge; A3, Bahnhof, Connect TV, Kalejdo, Mediateknik, Ownit, Sappa, Serverado, Telia och Universal Telecom i Sverige samt DNA, Elisa och Telia i Finland.

Annons: