18/1 2020 Manchester City – Crystal Palace

Vad: Omgång 23 i Premier League
När: Avspark kl. 16.00

Matchgenomgång
Efter att Manchester City kämpat med formen de senaste veckorna och inte riktigt fått det att stämma, samtidigt som Liverpool ångat på i toppen, har tvingat de regerande mästarna att skifta fokus. Att knipa 2:a platsen är prio ett för Pep Guardiola som tidigt insåg att truppen, med de skador man ådragit sig, inte har vad som krävs för att utmana om Champions League-titeln den här säsongen även om City fortsatt är kvar i turneringen.

De senaste matcherna, trots förlusten mot Wolves, har också tydligt visat att truppen accepterat besvikelsen över att ligan i praktiken är körd – vilket gett effekt på spelet. Senast mot Aston Villa var laget tillbaka i gammalt gott slag härförda av den senaste tidens formspelare Kevin De Bruyne, liksom rekordmannen Sergio Agüero och pålitlige poängsspelaren Riyad Mahrez.

Agüero, nyligen tillbaka från skada, passerade i och med sitt hattrick Thierry Henry som bäste målgörare i Premier League (icke-brittisk) och dessutom på färre spelade matcher. Hans uppvisning i den matchen överskuggade Gabriel Jesus vilket lär innebära att oavsett formation så kommer Agüero starta mot Palace, om Guardiola nu får för sig att återigen rotera (notera t ex att formsvage Raheem Sterling fick 0 minuter senast). Hemma på Etihad är City oerhört starka med åtta segrar av 11 möjliga och en målskillnad om 29-10.

Crystal Palace, 9:e plats i tabellen, har förvisso tagit en del poäng på sistone bl a mot Arsenal förra helgen men har samtidigt släppt in en hel del mål – något som Roy Hogdson knappast kan vara nöjd över med tanke på hur defensivt drillade Palace är i vanliga fall. Idel defensiva skador har dock tärt på truppen vilket märkts i försvarsspelet även om det främst är offensivt Palace har störst problem. De lyckades t ex inte skapa någon vettig målchans trots en man mer länge mot Arsenal och tappade poäng mot både Norwich (1-1) och Newcastle (0-1) i matcher man på förhand skulle vunnit.

Förra mötet med City slutade med förlust 0-2 och mot övriga topplag, topp-8, har man raden 0-2-5 med målskillnaden 4-16. Mot just City ser det inte heller särskilt ljust ut då de släppt in 21 mål på de fem senaste besöken i Manchester och förlorat nio av de 11 senaste inbördes matcherna.

Speltips
*Manchester City vinner med -3 hcp – odds 2.75

Annons: