18/1 2020 Brighton – Aston Villa

Vad: Omgång 23 i Premier League
När: Avspark kl. 16.00

Matchgenomgång
Det är fortsatt tätt i botten av Premier League-tabellen där det endast skiljer sju poäng mellan Southampton (plats 12) och Aston Villa under strecket. För Brightons del betyder det att förlust här, bara jumbon Norwich och just Villa har förlorat fler matcher än Brighton, så är hemmalaget i allra högsta grad indraget i nedflyttningsstriden trots att de gjort mål i princip varje match den här säsongen.

Två segrar på de 11 senaste i ligan, och insläppta mål i 20 av 25 matcher, är inte gott nog för Graham Potter och hans Brighton trots att prestationerna trots allt lovat mer än poängen visat – vilket ytterligare gör förlusten senast mot Everton (0-1) svårt att smälta då de aldrig kom in i matchen.

Till den här matchen är de tillbaka på hemmaplan där de tagit dubbelt så många poäng (16 mot 8) som på resande fot liksom bara släppt in en knapp tredjedel (12) av sina mål totalt (30). Med favoritskapet i ryggen och tre viktiga poäng på spel ska det tas revansch för den nesliga 1-2 förlusten i höstas, där Brighton tappade ledningen efter att Webster visats ut i 35:e minuten för att sedan släppa in segermålet i 94:e minuten. Initiativet ligger således på Brighton som sett 18 av sina 22 matcher hittills i ligan se max tre mål i matchen – och bara släppt in fler än ett mål i tre av nio matcher mot lagen på den undre halvan.

Aston Villa, ligans näst sämsta bortalag med åtta förluster på 11 matcher, åkte på en ordentlig läxa senast mot Manchester City (1-6) även om de på förhand såklart inte räknade med något – varpå man inte ska dra för stora växlar av det resultatet. Matcherna mot Leicester (1-1) och Burnley (2-1) dessförinnan är mer att gå på ledda av talismanen och lagkaptenen Jack Grealish, som får än större offensivt ansvar nu när laget saknar en naturlig anfallare i sitt 4-5-1 system efter Wesleys skada.

Med en tät match att vänta är det försvarsspelet som kommer stå i fokus här då gästerna inte har samma offensiva kraft som Brighton, samtidigt som matchens första mål blir otroligt viktigt och kanske rent av helt avgörande. Tar man bort Villas matcher mot lagen från topp-10 har sju av 12 matcher sett max tre mål i matchen samtidigt som laget har raden 7-2-3 på dessa 12.

Speltips:
*Under 3,5 mål i matchen – odds 1.50

Annons: