16/1 2020 Almeria – Real Oviedo

Vad: Omgång 23 i La Liga 2
När: Avspark kl. 21.00

Matchgenomgång
Tabelltvåan Almeria tuffar på i toppen av La Liga 2 och är tillsammans med serieledande Cadiz de hetaste kandidaterna till uppflyttning till La Liga senare i vår. Med förre Real Madrid-ikonen Guti vid rodret har hemmastarka Almeria bjudit på en vass offensiv fotboll där man snittar drygt två mål per match (39 på 22 matcher) totalt sett i ligan.

Hemma på Estadio de los Juegos Mediterráneos föll man förvisso senast mot Ponferradina trots ledning i halvtid men det var blott tredje förlusten för säsongen – minst av alla i La Liga 2 – och endast fjärde gången man tappat poäng hemma. Endast Lugo, som dock släppte till 16 skott mot mål i den matchen, har åkt härifrån utan att släppa in mål hittills (0-0) men hade inte samma flyt i returmötet i den senaste ligaomgången utan föll med 0-4. Sju av Almerias 11 hemmamatcher har sett hemmalaget hitta nätet minst två gånger vilket ger dem ett givet favoritskap här.

Ser man då till gästande Oviedo, på 17:e plats bara en poäng över strecket, är det en tuff uppgift de har framför sig här då laget förlorat sju av sina 11 spelade bortamatcher hittills med ett snitt på 1.8 insläppta mål. De har visserligen nätat i alla sina bortamatcher hittills men haft svårt för lagen på den övre halvan, då de släppt in minst två mål mot nio av lagen från tabellens topp-11.

Att lagets bäste målskytt hittills Alfredo Ortuno (10 mål) bara nätat en gång på sina 10 senaste starter har såklart inte hjälpt lagets form, något som måste förbättras om det ska få med sig poäng från den här matchen då de dessutom släppt in mål i 20 av sina 23 matcher totalt sett den här säsongen. De kommer till spel med viktige mittfältaren Sergio Tejera, målskytt här ifjol, avstängd liksom ytterligare två startspelare avstängda i Marco Sangalli och Christian Fernandez.

Speltips
*Almeria över 1,5 mål i matchen – odds 1.90

Annons: