Speltips: Villarreal tar poäng mot Real Madrid

Trots att tre matcher återstår av La Liga är Real Madrids säsong över. Nio poäng upp till tvåan Atletico Madrid och tio ner till fyran Getafe innebär att oavsett resultat i återstående matcher kommer Los Blancos sluta på 3:e plats i La Liga. För formstarka Villarreal däremot räcker det med en poäng här och att Valladolid, som möter ett Europa-jagande Bilbao, förlorar för att definitivt säkra kontraktet.

En vinst för Villarreal i Madrid på söndag säkrar dock i praktiken även det kontraktet då de, förutom att de har ett par lag under sig utöver Valladolid under strecket, har fem poängs marginal plus målskillnad med två omgångar kvar att spela om. För dem finns det ingen anledning att inte försöka sig på att norpa tre poäng på Bernabeu mot ett skadedrabbat och formsvagt Real som lär mönstra en del reserver och knappast lär vara särskilt motiverade här – och som såg håglösa ut senast mot bottengänget Rayo Vallecano. Blott två segrar på de sex senaste matcherna har lämnat mycket att önska och nygamle tränaren Zinedine Zidane har få svar att tillgå på de många frågor som uppstår kring vilka spelare han kan lita på nästa säsong – och vilka som blir kvar med tanke på att klubben inte tagit såhär få poäng efter 35 matcher sedan säsongen 2001-2002.

Att skadade Benzema (21 ligamål) saknas här liksom avstängde Marcelo och troligen också både kaptenen Sergio Ramos och yttern Vinicius Junior är rejäla avbräck vilket ger guldläge för gästerna. Villarreal kommer till den här matchen med 10 av 12 möjliga poäng i ligan de senaste veckorna efter att de kunnat fokusera på ligan i och med uttåget ur Europa League. Lagens tidigare möte under säsongen slutade 2-2 och tittar man till matcher mot topplagen har Villarreal stått sig väl;
Sevilla: 4 poäng av 6
Atletico: 1 poäng av 6
Bilbao: 4 poäng av 6
Barcelona: 1 poäng av 6
Valencia: 1 poäng av 6

Speltips: Villarreal dubbelchans X2
Odds: 2.20

Annons: