Speltips: SPAL säkrar kontraktet med fjärde raka hemmasegern

Nykomlingen SPAL, som vunnit fem av sina sex senaste matcher, har nio poängs marginal plus bättre målskillnad mot Empoli under strecket. 15 poäng finns kvar att spela om vilket innebär att de vid seger mot formsvaga Genoa på lördag i praktiken säkrar nytt kontrakt i Serie A.

Och visst är det svårt att gå emot detta charmiga SPAL som besegrat både Roma, Lazio och Juventus hemma på Stadio Paolo Mazza de senaste veckorna. Lagets bäste målskytt Andrea Petagna (14 fullträffar) gjorde två mål senast och har nätat i fem av sina tio senaste starter, vilket såklart bidragit till nykomlingens formkurva som sett dem plocka 21 av sina totalt 38 poäng på 14 matcher under 2019.

Genoa har å sin sida inte vunnit på fem raka matcher och gått mållösa ur sju av sina nio senaste i ligaspelet. De har dessutom bara vunnit två bortamatcher den här säsongen, bägge mot lag under strecket, och har efter Empoli och Chievo släppt in flest mål (32) på resande fot med ett snitt på 2.0 per match. Med det i åtanke och Genoas prekära tabell-läge lär det inte bli en särskilt offensiv approach från dem, varpå det kan bli en tämligen låst match tills första målet kommer. Hur viktigt det än må vara för Genoa att inte förlora här behöver de också försöka vinna matchen, vilket trots allt öppnar upp för att SPAL ändå är går vinnande härifrån.

Speltips: Inget mål före 34:e minuten
Odds: 1.83

Speltips: Första lag att göra mål – SPAL
Odds: 1.90

Speltips: SPAL vinner matchen
Odds: 2.40

Annons: