Speltips: Roma kopplar greppet om Europa mot Genoa

Det är små marginaler i toppen av Serie A där sex lag slåss om de två sista Champions League-platserna bakom Napoli och Juventus liksom de två platserna till Europa League. Inter har ett litet grepp strax före Atalanta och Roma, där alla tre är i fin form, och med blott fyra omgångar kvar att spela finns inga utrymmen för misstag. Roma gästar formsvaga Genoa, som har sex poäng tillgodo på Empoli under strecket, på söndag i en match där det bara är tre poäng som gäller för gästerna.

Hemmaspelande Genoa har endast gjort fyra mål på sina tio senaste matcher och gått mållösa ur sju och med endast två segrar på de 13 senaste omgångarna är det snarare tur än skicklighet att de inte är närmare Serie B än vad de är för tillfället. Tre segrar på de 14 senaste hemmamatcherna, om än dock mot Juventus för ett par veckor sedan, skrämmer knappast och favoritskapet för gästerna är befogat då matchen gäller mer för dem – då de dessutom får reda på resultatet i Atalanta strax före vilket lär sporra dem extra.

Roma visade fin form senast mot Cagliari och verkar ha hittat tillbaka till ett offensivt flyt, vilket kanske kan väcka Edin Dzeko (8 mål) vars målproduktion varit skral i år jämfört med tidigare säsonger (16 respektive 29 mål). Kanske kan en nyväckt Javier Pastore, som stod för en fin insats mot Cagliari, vara lösningen? Dzeko är i alla fall i hyfsad form med ett mål och ett assist på tre matcher bl a i man-of-the-match-insatsen mot Udinese för ett par veckor sedan.

Genoa behöver nog en seger eller poängmatch till av de fyra omgångar som återstår, och siktar säkerligen in sig på Cagliari hemma i näst sista omgången varpå ett motiverat Roma, som måste gå för seger, får tipset här.

Speltips: Roma vinner matchen
Odds: 1.95

Speltips: Edin Dzeko målskytt i matchen
Odds: 2.05

Annons: