Speltips: jämnt att vänta mellan Milan – Lazio

Den sista Champions League-platsen bakom Napoli och Inter är med sju omgångar kvar av Serie A allt annat än avgjord. Milan innehar den för närvarande men en mindre formsvacka har snarare satt exempelvis närmast jagande Atalanta i förarsätet, samtidigt som inte heller tabellåttan Lazio kan ignoreras då Rom-klubben endast är tre poäng bakom med en match mindre spelad.

Det står således mycket på spel i den här matchen för båda lagen, en match som ingen av dem vill eller har råd att förlora. En upprepning av lagens fyra senaste möten, som alla slutat oavgjort, är därmed den allra troligaste utgången här. Lazio har inte direkt rosat marknaden på bortaplan under säsongen och har endast vunnit tre av sina tio senaste på resande fot medan Milan alltjämt har ligans tredje bästa hemmafacit.

Med en spelare som Piatek i högform är det också svårt att se förbi Milans knappa favoritskap här trots fyra raka matcher utan seger, men att vi har någon målfest att vänta är inte särskilt troligt. Nio av Lazios elva senaste bortamatcher har sett under 2,5 mål vilket också är facit lagens fyra senaste inbördes möten. Kan gästerna hålla Piatek (21 ligamål) tyst, och vice versa gäller för hemmalaget med Ciro Immobile (14 ligamål) finns det stor risk att matchen slutar mållöst här vilket, sett till matchens dignitet, inte vore ett dåligt resultat för något av lagen.

Utvalt spel: under 2,5 mål i matchen
Odds: 1.80

Utvalt spel: oavgjort i matchen
Odds: 3.30

Annons: