Speltips: Hemmastarka Sevilla löser uppgiften mot Real Madrid

Nuvarande serieledarna Sevilla tar emot ett ojämnt Madrid hemma på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán sent på söndagskvällen i La Liga med matchstart 22:00. Fjärde raka hemmasegern mot Real att vänta för Sevilla?

Real Madrid och Zinedine Zidane har en hel del att fundera på när de åker till Andalusien för att möta hittills obesegrade Sevilla. Förlust med klara 0-3 mot PSG i veckan och illa ute mot både Levande senast i ligan (3-2) liksom Villareal (2-2) och Valladolid (1-1) dessförinnan. Det råder inte direkt harmoni i Madrid som har det kämpigt i såväl offensiven som defensiven, helt klart ett annan offensiv kraft sedan Cristiano Ronaldo lämnade för Juventus förra säsongen och utan lagkaptenen Sergio Ramos i backlinjen (avstängd mot PSG). Ramos är förvisso tillbaka här men viktige Luka Modric saknas än, vilket kan bli fortsatt kännbart då varken Gareth Bale (vars status i klubben är oklar) eller nye Eden Hazard är samspelta ännu. Att åka till Secilla har sedan tidigare heller inte varit särskilt lätt för Real som förlorat tre raka här och inte vunnit på fem, som med nuvarande form gör att det på förhand ser ännu svårare ut.

Sevilla har som bekant inlett säsongen strålande med tre hållda nollor på fyra matcher i ligan. De kommer från en enkel 3-0 seger mot Qarabag i Azerbaijan där flera spelare vilades, bl a Ever Banega, till förmån för exempelvis nyförvärvet Chicharito som såklart hittade nätet. Manager Julen Lopetegui har såldes fått en drömstart och lär vilja ta en skalp mot detta Madrid han har en bitter eftersmak ifrån efter hans korta sejour i klubben. Med nuvarande form och läge i truppen ser det ljust ut, inte minst om man också tittar till lagets facit hemma mot Real som läser minst två mål framåt i 15 av de 18 senaste matcherna dem emellan sedan 2005, inklusive 3-0 här ifjol. Med tanke på hur Reals försvarsspel sett ut hittills och antalet insläppta mål är det ett enkelt val att gå på Sevillas linje den här helgen då gästerna under 2019 bara hållt nollan i fem av 26 ligamatcher – inklusive 2-0 segern mot just Sevilla i januari vilket bäddar för revansch här.

Utvalt spel: Sevilla över 1,5 mål i matchen
Odds: 2.00

Utvalt spel: Sevilla vinner och över 3,5 mål i matchen
Odds: 6.00

Utvalt spel: Sevilla att göra mål i båda halvlekar
Odds: 3.25

Annons: