Speltips: Frankfurt gör jobbet mot Hertha Berlin

Med tre matcher kvar av Bundesliga gäller det för Eintracht Frankfurt att hålla Borussia Mönchengladbach och Hoffenheim bakom sig i kampen om den sista Champions League-platsen. Då gäller dock att de tar tre säkra poäng hemma mot ett Hertha Berlin som fastnat i tabellens mitt och inte har något kvar att spela för.

Ett offensivt och formstarkt Frankfurt har under 2019 bara förlorat två matcher; borta mot Benfica i Europa League och i senaste hemmamatchen mot Augsburg dagarna före de vände returen mot Benfica. På torsdag veckan efter väntar således Chelsea i nästa runda men Frankfurt har inte råd att ta särskilt lätt på matchen mot Hertha – och har inte mycket att skylla på om man nu skulle missa att ta tre poäng.

Gästerna, som vann säsongens tidigare möte med 1-0, har inte vunnit på sex raka matcher och bara tagit tre poäng vid tre tillfällen under 2019. De har gått mållösa ur tre av sina fyra senaste vilket bl a inkluderar förlusterna mot topplagen RB Leipzig och Hoffenheim. Ett vasst Frankfurt, som snittar 1.9 mål per ligamatch och tagit ledningen i halvtid i sex av sina tio senaste hemmamacher, borde kunna utnyttja det liksom det faktum att Berlin släpper till närmare två mål per bortamatch i snitt. Att Hertha dessutom tagit tre av sina fyra bortasegrar mot tre av lagen i den absoluta botten av tabellen bidrar också till att de inte har mycket att hämta här så länge hemmalaget, och kanske framförallt bäste målskytten Luka Jovic (17 mål), är påslaget.

Speltips: Luka Jovic målskytt i matchen
Odds: 1.80

Speltips: Eintracht Frankfurt leder i halvtid
Odds: 1.90

Annons: