Speltips: Formstark offensiv i Man City

Första matchen efter uppehållet vankas och det är den femte omgången av Premier League till helgen. Obesegrade ligatvåan Manchester City gästar Norwich på Carrow Road i lördagens sena match med start 18.30.

Pep Guardiolas Manchester City fortsätter likt titelrivalen Liverpool på fjolårsformen som innebär mängder med mål framåt – och en mer eller mindre perfekt ligastart. Med en nästintill intakt startelva där de enda frågetecken finns defensivt är det upp till City att visa samma effektivitet mot detta pigga Norwich som Liverpool gjorde mot dem i premiären (4-1). City lär dock ha en viss respekt för hemmalaget och inte minst för formstarke Teemu Pukki som utsågs till månadens spelare för augusti, varpå vi väljer att gå ifrån oddsen för matchresultat och snarare kikar på spelarmarknaderna.

Raheem Sterling, Sergio Agüero och Kevin De Bruyne har hittills gjort poäng i nästan alla matcher de spelat den här säsongen; engelsmannen och argentinaren som målskyttar (fem respektive sex) och belgaren som framspelare (fem). Alla tre stod för flertalet poäng även under landslagsuppehållet så formen är fortsatt fin på samtliga, varpå det är logiskt att titta på oddsmarknaderna för dessa herrar. Ett offensivt City som mycket väl kan släppa in mål här behöver gå för minst två mål framåt. De har gjort minst tre i tre av fyra matcher den här säsongen vilket gjort dem till ligans målfarligaste hittills samtidigt som Norwich i andra änden släppt in flest bollar.

Utvalt spel: Raheem Sterling över 1,5 skott på mål i matchen
Odds: 1.66

Utvalt spel: Sergio Agüero gör minst två mål i matchen
Odds: 2.60

Utvalt spel: Raheem Sterling gör assist i matchen
Odds: 2.37

Utvalt spel: Kevin De Bruyne gör assist i matchen
Odds: 1.90

Annons: