Speltips: Chelsea utan problem mot Brighton

Två steg framåt och ett bakåt är än så länge Frank Lampards facit med sitt ungdomliga Chelsea som tar emot Graham Potters målsnåla Brighton hemma på Stamford Bridge på lördag kl. 16.00. Läge för första segern utan insläppt mål för Chelsea?

Det råder vissa skadebekymmer i bägge lagen här som för bådas del också understryker respektive största bekymmer hittills. För Chelseas del är det i defensiven och med 13 insläppta på sex matcher, flest efter Watford och Norwich, finns det mycket att jobba på för Chelsea-ikonen Lampard. För gästande Brightons del är det snarare i offensiven det sett trubbigare ut, inte minst sedan nyförvärvet Trossard blivit skadad. Två mål framåt på fem matcher och näst minst antal skott på mål registrerat hittills i Premier League talar sitt tydliga språk, liksom den oinspirerade förlusten mot Aston Villa i cupmatchen senast.

Med en klar uppåtgående trend på flera fronter och med Stamford Bridge bakom sig i lördagsmötet med ett Brighton som börjar få det kämpigt är det således läge för säsongens första försvarsnolla för Chelsea. 7-1 segern i veckans cupmatch mot Grimsby bådar också fortsatt gott i offensiven där bl a Tammy Abraham och Mason Mount dragit blickarna till sig. Det lär bli en rätt ensidig historia i alla fall spelmässigt med ett dominant Chelsea att vänta, ett Chelsea som efter Liverpool och Man City både skapat flest chanser, gjort flest mål och haft flest skott både mot och på mål.

Speltips: Chelsea vinner och håller nollan
Odds: 2.40

Speltips: Chelsea leder i halvtid
Odds: 1.90

Speltips: Chelsea över 2,5 mål i matchen
Odds: 2.50

Annons: