Manchester Uniteds nya manager

Ole Gunnar Solskjaer är ny tränare för Manchester United sedan han skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över tre år.

Solskjaer Man UtdMan Utd var under flera år efter Sir Alex avsked ett sargat lag som såg lika vilset ut som en sommarkatt i vinterskog. David Moyes, Louis van Gaal och José Mourinho har alla gjort sitt för att försöka återta Man United till sitt forna jag. Samtliga misslyckades kapitalt och såg snarare till att dra ner Manchester United längre och längre ner i dyn. Sedan hände dock något och detta något var en norrman från Molde.

Ole Gunnar Solskjaer kom som interim-manager med kontrakt fram till sommaren. Den primära tanken var att han skulle få laget på rätt köl igen och ge andrum och tid åt styrelsen att hitta en mer erfaren manager att efterträda norrmannen när säsongen var slut. Solskjaer ville dock annorlunda och han visade redan från dag ett att han visste vad han ville med sitt kära United-lag.

Med en närmast omöjlig uppgift i sitt knä lyckades han också trotsa alla tvivlare. Hans resultat är minst sagt anmärkningsvärda och han är nu den enda manager som vunnit sina sex första matcher som United-tränare. Han har gett laget självförtroendet och han har återinfört vinnarmentalitet och glädje. Manchester United anno Solskjaer är som ett helt nytt lag och nu lever också hoppet om att en Champions League-plats.

Med endast ett fåtal matcher kvar av säsongen har vi en minst sagt spännande tid framför oss. Kommer Solskjaer att få Rashford, Lingaard, Lukaku, Pogba och alla övriga stjärnor i Red Devils att lyfta sig ytterligare? Har man till och med det lilla extra som krävs för att ta sig vidare ytterligare ett steg i Champions League? Klart är att det Ole som är ”at the wheel” nu och med en smilande karismatisk norrman kan väl knappast inget gå fel?

Annons: