Inga fler marathonset i Wimbledon – eller?

En regeländring inför Wimbledon 2019 har införts för att undvika en upprepning av matchen mellan John Isner och Nicolas Mahut 2010 som varade i över 11 timmar.

Regeländringen som införs till årets turnering av klassiska Wimbledon med sina gräsplaner, innebär att det inte längre kommer krävas att vinna med två game i sista avgörande set för att vinna matchen. Istället införs ett tie-break där den som först når 7 poäng vinner matchen. Men, ironiskt nog behöver den spelaren dock vinna tie-breaket med två poäng och med tanke på vilken titel som står på spel och vilka spelare som slåss om titeln lär det ändå kunna dröja ett tag innan ett eventuellt avgörande om det nu kommer till det.

Novak Djokovic, Rafael Nadal, Stefanos Tsitsipas, och såklart Roger Federer – men ingen Andy Murray (förutom i dubbel). Angelique Kerber, Naomi Osaka, Ashleigh Barty, Kiki Bertens och självfallet Serena Williams – samt Maria Sharapovas comeback. Det är bäddat för fest i Wimbledon som släpper spelschemat den 29 juni i och med lottningen till 2019 års turnering.

Som vanligt när det gäller tennis är det Eurosports kanaler som gäller för oss svenska tittare när vi följer dramatiken från Center Courtens kortklippta gräsmatta – eller kanske Court 1 som fått till ett tak över planen som räddar upp tillvaron vid dåligt väder?

Annons: