Cristiano Ronaldo fortsätter att slå nya rekord

Efter att ha dominerat världsfotbollen tillsammans med Leo Messi har det blivit norm för Cristiano Ronaldo att slå diverse rekord, så pass många att det snart inte längre finns några att slå utom deras egna. Men, i veckan skrevs återigen fotbollshistoria i och med Ronaldos 128:e Champions League-mål.

Efter att 34-årige Ronaldo satte 3-0 för Juventus mot Leverkusen utökade portugisen inte bara sitt försprång till Messi över antal mål i Champions League genom tiderna (till 16). Rekordmannen, som jagar sin 6:e Ballon d’Or, blev i och med segern också den spelare som vunnit flest Champions League-matcher genom tiderna när han passerade Iker Casillas 101 segrar. Målet Ronaldo gjorde innebär också att han tangerade spanjoren Raúls rekord om mål mot 33 olika Champions League-motståndare, mål i 14 raka säsonger vilket bara Messi och Raúl mäktat med samt att ingen spelare nu har fler mål mot klubbar från ett specifikt land – där Ronaldo nu gjort 27 mål på 25 matcher mot tyskt motstånd.

Frågan är hur länge både Ronaldo och Messi kan fortsätta på den absoluta toppen, så högt över alla andra? Eller har vi sett deras peak och det vi ser nu är den, såklart för deras del, långsamma vägen ner från toppen som bara de har varit på de sista 10 åren? Ronaldos målsinne och fysik får en att tveka, Messis servering till Luis Suarez i veckan likaså. Det är således bara att njuta så länge man kan för tiden går fort och med 34 respektive 33 år på pappret kommer det inom ett par år att gå att se slutet. Kommer fotbollsvärlden dock bli densamma utan dessa två?

Annons: