Video: Uppladdning med Paul Pogba

Paul Pogba leder sitt franska landslag med beslutsamhet och med närmast ofattbar fysik och teknisk förmåga. Under 2016 har vi fått se en hel del av hans skills!

Han är just nu en ryktenas man då flera av varandra oberoende källor hävdar att han är mycket nära att byta klubb från Juventus till Manchester United. Skulle det bli verklighet så gör affären honom till världens dyraste spelare samtidigt som han får spela tillsammans med vår egen Zlatan Ibrahimovic. Det ironiska i det hela är dock att Man Utd släppte honom gratis för några år sedan då de inte trodde på hans potential. En affär som alltså kan komma att kosta United mer än en miljard kronor!

Idag är det dock få som tvivlar på vem Paul Pogba är på fotbollsplanen. Han spelar med pondus och med en fysik som ger honom övertaget i många dueller på planen. Likt Zlatan så har han också väldigt god teknik och det fick vi se prov på flera gånger under säsongen i Juventus. Kan kan plocka fram de bästa verktygen från sin toolbox under Fotbolls-EM så har Frankrike en spelare som få landslag kan matcha.

För det franska folkets skull så är det bara att hoppas att Pogba leder Frankrike till seger i EM. Om inte så får de åtminstone njuta av att han en världsspelare i sitt landslag under många år framöver.

I videon ovan så får vi ett litet axplock av vad Pogba har mäktat med för skills och skickligheter under säsongen. Tänk om vi hade en spelare som Pogba i vårt svenska landslag? Någon som kan mer än bara vinna boll och spela långt där på mittfältet…

Annons: