Video: Ronaldo vs Bale

Snart spelar Portugal mot Wales och de båda lagkamraterna Ronalo och Bale från Real Madrid, ställs nu mot varandra i en het nationernas kamp i EM-semifinal 2016!

Äntligen är det snart dags för den första semifinalen i EM 2016. Nu ska det avgöras om det blir Portugal eller Wales som får äran att spela EM-final i Paris. Förutom att det är två lag som ska göra upp så har vi också två av världens mest kända fotbollsspelare på var sin sida om mittlinjen. Inte blir det heller mindre intressant då båda till vardags spelar i samma lag. Spelarna är Ronaldo i Portugal och Bale i Wales.

För Ronaldo har det varit en relativt tung turnering där han både har kritiserats och kritiserat (vi minns presskonferensen efter Islandsmatchen). Han har missat bollen, missat öppna mål och han har missat straff. Kommer han att kunna ta sig samman och lyfta sitt Portugal när de som bäst behöver det?

Om Ronaldo har haft det betungande så är det tvärtom för Gareth Bale i Wales. Han har gjort viktiga mål och han har avgjort matcher. Han har erbjudit sitt lag ett anfallsvapen när de som bäst har behövt det och han ger laget en höjd status. Tillsammans med Ramsey och Allen har han verkligen satt färg på detta mästerskap.

Hur har det då gått för de båda storspelarna när man sätter de mot varandra? Kika i videon ovan och se vad du tycker? Vem har lyckats bäst och vem kommer att dra det längsta strået nu när Portual möter Wales i EM-semifinal 2016?

 

 

Annons: