Video: Bakom spelaren Ronaldo – CR7

Christiano Ronaldo är en av vår tids mest framgångsrika fotbollsspelare. Många känner till spelaren på planen men hur många vet något om människan Ronaldo CR7?

När Ronaldo såldes till Manchester United från Sporting i Portugal så var det få som trodde att han en dag skulle bli en av världens genom tiderna bästa fotbollsspelare. Han spelade som inhoppare den första säsongen och fick snabbt rykte om sig att vara alltför bollkär och en spelare som dribblade för dribblandets skull. Sanningen är inte heller långt därifrån. Han överarbetade många situationer och han dribblade på ett sätt som Premier League aldrig tidigare sätt. Dessutom spelade han utan någon som helst respekt för motståndet. Oavsett om det var Richard Dunne med trästockar till ben som stod i vägen eller John Terry med sitt kompromisslösa stil.

Ronaldos spelstil förändras sedan och han blev mer effektiv. Framför allt började han utveckla en fysik som gav honom övertag mot i stort sätt alla spelare. Han uppvisade exempelvis en snabbhet och en spänst som i kombination med en vinnarskalle utan dess like så växte han snabbt ut till en profil i Uniteds offensiv.

Framgången tog fart på allvar efter några år då Ronaldo och Rooney fick vara lekkompisar. De bådas enastående form gav framgångar på såväl lagnivå som för de enskilda spelarna.

Med stora framgångar kommer också ett erbjudande från en av de spanska gigantklubbarna som ett brev på posten. Real Madrid köpte loss Ronaldo för världens då högsta transfersumma. Framgångssagan fortsatte sedan och med ett EM-guld i medaljskåpet avslutade han Fotbolls-EM 2016 som en mästare.

Även om Ronaldo är en fantastisk fotbollsspelare som på egen hand har utvecklat sporten på många sätt och vis, så är han också en medmänniska av rang. Med en tuff barndom bakom sig och med ett målmedvetet slit från grunden så vet han hur det känns att vara liten och att sakna framgång. Christiano Ronaldo är en medmänniska och ett sällsynt föredöme en värld av superrika fotbollsspelare.

Vi på Svensk Spelservice säger hatten av för Ronaldo CR7 och vi håller tummarna för att han får spela fotboll och förgylla sporten under många år till.

Annons: