Tipsförslaget utgår lördag 8/10

Eftersom det är internationellt uppehåll med landskamper i VM-kvalet bl a och matcher från de lägre ligorna i det engelska seriesystemet utgår veckans rekade tipsförslag trots 8 miljoner extra i jackpott hos Svenska Spel. Vi återkommer dock med vår sedvanliga analys av kupongens 13 matcher kommande lördag den 15 oktober då sex matcher från Premier League och sju från The Championship står för dörren. 

Tills dess ska vi ta en välförtjänt paus och med spänning följa Sverige såklart men framförallt England som under tillförordnade Gareth Southgate fortsätter sin resa mot Ryssland 2018. Även det Sydamerikanska VM-kvalet är trots den sena matchstarten intressant att följa där såklart Brasilien, Argentina och Uruguay är storfavoriter tillsammans med Copa America- vinnaren Chile. Det europeiska kvalspelet, som inte kommer ifrån mindre nationer som Luxemburg, San Marino, Andorra och Cypern, är inte lika spännande och inte heller lika spelvärt ur en betting-synpunkt vilket gör dessa matcher svåra att göra förtjänst på – och dessutom sällan inbjuder till skrällchanser och spelvärde ”åt andra hållet”.

Men, till helgens engelska matcher från League One och League Two finns det dock några som kan vara värda att titta lite extra på:

League One
Coventry – Chesterfield (Coventry vinner)
kommentar: hemmalaget har haft det tungt vid sidan av planen men lyckades svara med en fin seger senast. Fansen står bakom klubben och kommer stötta dem på hemmaplan där de tar emot ett Chesterfield som förlorat tre av sina fyra senaste bortamatcher och inte vunnit någon av sina fem bortamatcher hittills.

Bradford – Shrewsbury (Bradford vinner och håller nollan)
kommentar: ligatvåan Bradford har inte förlorat hemma och har bra form som dessutom släppt in minst antal mål i ligan (7) efter 11 omgångar. Shrewsbury är trea från slutet och har bara vunnit en av fem bortamatcher, mot jumbom Oldham, och har släppt in åtta mål på sina fyra senaste bortamatcher.

League Two
Stevenage – Plymouth (Plymouth vinner och håller nollan)
kommentar: ligaledaren Plymouth verkar inte slå av på takten och har vunnit åtta av 11 omgångar såhär långt. De har släppt in mint mål, har bäst bortaform och möter ett formsvagt Stevenage som inte gjort mål på tre raka matcher.

Colchester – Newport (1)
kommentar: nyss nedflyttade Colchester har goda chanser att hitta tillbaka till vinnarspåret på hemmaplan mot jumbon Newport då de inte gått mållösa ur någon av sina fem hemmamatcher hittills. Gästerna har förlorat fem av nio omgångar och bara plockat sex poäng av 27 möjliga såhär långt

Exeter – Grimsby (Omar Bogle gör matchens första mål och Grimsby vinner)
Gästerna har ligans skytteligaledare Omar  Bogle (9 mål) i fin form vilket bör räcka till tredje raka bortasegern och fjärde på de sex senaste totalt sett när man gästar formsvaga Exeter som förlorat fyra av sina fem senaste matcher. Inget lag har gjort färre mål än Exeter (8) som är det enda laget som ännu inte kryssat någon match och som dessutom förlorat samtliga fem hemmamatcher hittills.

PS. Inom de närmaste dagarna kommer vi också presentera en liten sammanfattning av den första femtedelen, de första åtta omgångarna, av Fantasy Premier League med de deltagande coacherna i Svensk Spelservice egen liga i Premier Leagues officiella manager-spel, så håll utkik!

/Ohlsson,
för Svensk Spelservice

Annons: