Tipsförslag v.16

Marginalerna var inte riktigt med oss i lördags då en hel del kryss förstörde kupongen, och mest talande av alla var väl Saido Berahinos dubbla (!) straffmissar i WBA:s 0-1 förlust hemma mot Watford som dock drog upp utdelningen. Den här veckan finns däremot potential till större pengar att hämta främst från The Championship som bidrar med åtta matcher medan Premier League endast står för kupongens tre första och Allsvenskan de två sista där det blir spännande att följa de båda nykomlingarna Jönköping och Östersund! Och du, du glömmer väl inte att 10 rätt alltid ger utdelning när du spelar EttKryssTvå hos Betsson?

Veckans stryktipsförslag ser ut som följer:

Betssontipset v16

Varför spela Betssons stryktips EttKryssTvå?

Undrar du varför vi inte spelar Stryktipset hos Svenska Spel? Anledningen är helt enkelt att vi gillar att vinna till bättre villkor. Därför spelar vi alltid veckans stryktips – EttKryssTvå hos Betsson. Betssons stryktips är alltid helt identisk med den ordinarie stryktipskupongen från Svenska Spel. Fördelen med EttKryssTvå är att du alltid får utdelning för 10,11,12 och 13 rätt samt att du alltid garanteras 10 miljoner kr om du är ensam med 13 rätt! Dessutom kan du spela Betssons stryktips med gratis bonuspengar om du registrerar nytt konto. Spelstopp är kl.15.55 på lördagar och kl.14.55 på söndagar.

[wpsm_button color=”orange” size=”big” link=”http://svenskspelservice.se/_betsson-com” icon=”none” rel=”nofollow”]Registrera konto hos Betsson.com[/wpsm_button]


Betssons stryktips 23/4 v.16, M144-system, 2 hel, 4 halv >>> Se kupongen live!

1. Aston Villa – Southampton | 2

>Se alla odds på matchen


Näst sista hemmamatchen i Premier League och snart den sista på väldigt länge väntar bedrövliga Aston Villa som nästa säsong får finna sig i att fortsätta svackan i The Championship. Oddsen på att The Villains inte tar några mer poäng på de återstående fyra matcherna har av förklarliga skäl störtdykt den senaste tiden och förra helgens resultatmässigt jämna förlust på Old Trafford (0-1) sa tyvärr mer om United än Aston Villa – och jag har ingen förhoppning om att hemmalaget ska stå för en skräll här. Southampton förtjänade mer senast mot Everton (1-1) och borde avgjort matchen redan i första halvlek, och två missade poäng kan stå dem dyrt med tanke på West Hams och Liverpools form då duon är deras främsta utmanare om en Europa-plats. The Saints behöver vinna återstående fyra matcher för att fortfarande ha chansen och har inte råd med fler snedsteg då de spelat minst en match mer än konkurrenterna på den övre halvan. Gästerna har också 1-1 resultatet dessa två emellan från i december att hämnas och kommer säkerligen gå för knock redan i första halvlek och genom det sänka hemmalaget (precis som också Chelsea, Tottenham och Everton gjort den senaste tiden). Tvåan är således odiskutabel!

Notera att: [wpsm_list type=”check”]

 • Inget lag har gjort färre mål än Villa (23) och inget har släppt in fler (65)
 • Villa har även hållt nollan minst antal gånger (5) och gått mållösa flest (16) på 34 omgångar
 • Hemmalaget har värst disciplin av alla i Premier League med 68 gula och 2 röda
 • Villa har förlorat nio raka matcher med sammanlagt 3-25
 • Endast nuvarande topp fem har släppt in färre mål än Southampton (35) och hållt nollan fler gånger än dem (12)
[/wpsm_list] [wpsm_promobox background=”#ffffff” border_size=”2px” border_color=”#fb7203″ highligh_color=”#fb7203″ highlight_position=”left” button_link=”http://svenskspelservice.se/_betsson-com” button_text=”Spela nu – få 2.000kr!” title=”Spelvärt odds på matchen – från Betsson.com” description=”Southampton vinner med -1 hcp, odds 2.50” ]

2. Bournemouth – Chelsea | 1, X, 2

>Se alla odds på matchen


Tack vare två raka förluster är mästarna Chelsea nu mer eller mindre borträknade från spel i Europa nästa säsong då deras 44 poäng och 10:e plats med blott 15 poäng kvar att spela om knappast räcker för att ta in på trion Liverpool, Southampton och West Ham som är sju-nio poäng före i tabellen. Detta kan såklart dämpa lagets självförtroende som heller inte är på topp efter två raka mållösa matcher som dessutom givit fyra mål bakåt när Liverpool, Tottenham och Leicester också är kvar att möta. Den här matchen erbjuder således inte mycket motivation för gästerna som dom behöver vinna för att inte också matematiskt vara borta från platserna ovanför men jag befarar att det istället är hemmalaget som har mest att vinna här, trots att Bournemouth redan säkrat kontraktet och inte hade mycket att säga till om mot varken Tottenham (0-3), City (0-4) eller Liverpool senast (1-2). Chelseas säsong är inte över men då de inte kommer ha några problem att tända till när de ställs mot gamla rivaler härnäst kan det innebära problem här, och jag tar därför med alla tecken då The Blues efter en lång och fin svit nu bara vunnit en av sina sju senaste matcher totalt sett (4-0 mot Aston Villa). Hemmalaget vann ju också som bekant lagens tidigare möte på Stamford Bridge (1-0) i en av José Mourinhos sista matcher som Chelsea-manager och har ingenting att förlora hemma på Dean Court. Före fyra av de fem senaste av Chelseas matcher, där tre såg ett rött kort påverka, hade Chelsea sett båda lagen göra mål i åtta raka matcher och det har även i inträffat i fler än hälften (26 av 47) under säsongen vilket också tyder på att hemmalaget i alla fall hittar nätet vilket de gjort i 12 av sina 17 senaste matcher alla tävlingar inräknat.

Notera att: [wpsm_list type=”check”]

 • Efter Stoke har Chelsea förlorat flest matcher (11) och släppt in flest mål (45) på den övre halvan av tabellen
 • Bournemouth (57) har släppt in flest mål av alla i Premier League efter bottenkvartetten
[/wpsm_list] [wpsm_promobox background=”#ffffff” border_size=”2px” border_color=”#fb7203″ highligh_color=”#fb7203″ highlight_position=”left” button_link=”http://svenskspelservice.se/_betsson-com” button_text=”Spela nu – få 2.000kr!” title=”Spelvärt odds på matchen – från Betsson.com” description=”Bournemouth gör sitt första mål i första halvlek, odds 2.20” ]

3. Liverpool – Newcastle | 1, X, 2

>Se alla odds på matchen


Som vi anade var det säkrast att hålla sig ifrån oddsutbudet i veckan då Newcastle tog emot Man City på hemmaplan, en match som slutade 1-1 efter en fin insats av ”krisande” Newcastle som kämpar på i botten av tabellen. Poängen senast och segern dessförinnan över Swansea (3-0) har gett The Magpies momentum inför avslutningen som ser hoppfull ut då Norwich över strecket varken har kvalitén (likt Newcastle) eller erfarenheten (Sunderland x2) till en streckstrid av detta slag. Gästande Newcastle har efter denna match Crystal Palace och Aston Villa att möta innan avslutningen mot ett Tottenham (som kanske redan fått ge sig om titeln eller är stressat till tre poäng) och kan störa ett annars formstarkt Liverpool. Hemmalaget segrade i veckans Merseyside-derby tämligen enkelt men har trots allt fått en dags kortare vila, och förlorade också lagens förra möte under säsongen på St James Park med 0-2. The Reds har även Villareal i semifinalen av Europa League på torsdag att tänka på vilket kan spela in, och vinner man den turneringen är man klara för Champions League i höst oavsett tabellposition som nu med facit i hand ändå måste ses som en realistisk möjlighet (möter Shakhtar eller Sevilla i en eventuell final). Skulle Liverpool också sluta åtta i tabellen kommer de få kvala till Europa League nästa säsong vilket gör att prio ett kanske inte är på den här matchen just – och manager Jürgen Klopp kan tänkas lufta en del reserver likt matchen förra helgen mot Bournemouth. Newcastle har således allt att vinna här och måste ta chansen att sno med sig tre poäng, och då både krysset och bortaseger streckas lågt tar jag med alla tecken trots att Liverpool alltså vunnit fyra raka matcher med 14-5 i målskillnad, och sex av sina åtta senaste i ligan.

Notera att: [wpsm_list type=”check”]

 • Liverpool har släppt in mål i 11 av sina 13 senaste ligamatcher, 21 av 27 totalt sett i alla tävlingar under 2016
 • Newcastle har däremot släppt in mål i 16 av sina 18 senaste i ligan
 • Bara Aston Villa (65) har släppt in fler mål än Newcastle (63) såhär långt 
 • Liverpool är ett av få lag som i ligan tagit fler poäng på bortaplan (27) än hemma (24)
[/wpsm_list] [wpsm_promobox background=”#ffffff” border_size=”2px” border_color=”#fb7203″ highligh_color=”#fb7203″ highlight_position=”left” button_link=”http://svenskspelservice.se/_betsson-com” button_text=”Spela nu – få 2.000kr!” title=”Spelvärt odds på matchen – från Betsson.com” description=”Liverpool leder i halvtid/oavgjort efter fulltid 1/X, odds 17.00” ]

4. Charlton – Brighton | 2

>Se alla odds på matchen


Nästjumbon Charlton blev till slut klart för nedflyttning till League One förra helgen tack vare 0-1 mot Derby, deras 22:a förlust för säsongen. Den följdes i veckan upp av 0-0 hemma mot jumbon Bolton som gör dem sällskap nästa säsong, en match där uppgivenheten låg tung i luften. Att Charlton ska lyckas med en skräll mot formtoppade Brighton, som spelade betydligt bättre än förväntat i veckan mot QPR (4-0), har jag svårt att se. Gästerna jagar Middlesbrough (som de möter i sista omgången) och Burnley om en av de två direktplatserna och kommer inte åka härifrån utan tre poäng. The Seagulls siktar således mot sin femte raka seger och sjunde på åtta matcher i ligan mot ett lag som mer eller mindre gett upp nu, och som heller inte vunnit på fyra raka matcher. Med målskillnad att hämta in på tvåan Burnley kan det också tänkas att Brighton försöker vinna med ett par måls marginal här och satsa offensivt vilket jag också har svårt att se hemmalaget kunna svara på. Lagens förra möte i december slutade 3-2 till Brighton och tittar man till lagens fyra senaste möten, tre segrar för Brighton och ett oavgjort resultat, har Charlton släppt in nio mål.

Notera att: [wpsm_list type=”check”]

 • Inget lag har gjort fler mål än Brighton (67) såhär långt
 • Samtidigt har bara Boro (28), Hull (31) och Burnley (35) släppt in färre än dem (39)
 • Charlton å andra sidan har gjort näst minst mål (37) och släppt in näst flest (73)
 • Brighton har endast förlorat två bortamatcher hittills vilket är minst av alla
 • Inget lag har heller förlorat färre gånger efter 43 omgångar än The Seagulls (5)
[/wpsm_list] [wpsm_promobox background=”#ffffff” border_size=”2px” border_color=”#fb7203″ highligh_color=”#fb7203″ highlight_position=”left” button_link=”http://svenskspelservice.se/_betsson-com” button_text=”Spela nu – få 2.000kr!” title=”Spelvärt odds på matchen – från Betsson.com” description=”Brighton vinner med -1 hcp, odds 2.40” ]

5. Fulham – Nottingham Forest | X

>Se alla odds på matchen


Trots lagens tabellpositioner är det klart att deras nio poäng plus målskillnad räcker för att klara sig kvar utan att dras in i någon sista desperat streckstrid med nykomlingen MK Dons under strecket. The Dons behöver vinna samtliga tre matcher för att ens ha en matematisk chans att klara sig kvar på några av övriga lags bekostnad, samtidigt som lagen kring dem inte får ta en enda poäng till på de tre kvarvarande matcherna. Ska man hårdra det i det här fallet mellan Fulham och Nottingham betyder det att ett oavgjort resultat på Craven Cottage också i praktiken säkrar en ny säsong, med en ny chans att ta sig tillbaka till Premier League, i The Championship. Båda lagen kryssade förra omgången vilket var tillräckligt för att skapa detta utgångsläge och det finns därmed inte mycket att spela om här eller i resterande två matcher, varpå vi allra troligast har ett oavgjort resultat att vänta. Båda lagen har kryssat 15 av 43 omgångar hittills och även om Fulham är knappa favoriter, tack vare att de vunnit tre och endast förlorat en av sina sex senaste, ställs man mot allt bättre Nottingham som fått tillbaka flera viktiga spelare från skada – däribland lagkaptenen Henri Lansbury och anfallaren Britt Assombalonga. Forest har också sakta men säkert börjat hitta tillbaka till sitt gamla jag som bl a såg dem gå obesegrade i 13 raka ligamatcher (sju kryss) efter två raka oavgjorda matcher, vilka följt en rätt dyster svit som dragit ner dem till tabellens botten. Fulham å sin sida har spelat tajtare den senaste tiden, bortsett 0-5 förlusten borta mot Brighton, vilket antyder att laget börjar ta in mer och mer av Slavisa Jokanovis idéer som på sikt ser bra ut för The Cottagers inför nästa säsong. Hemmalaget har också sin vassa anfallsduo Ross McCormack (21 ligamål) och Moussa Dembele (15 ligamål) att ta hänsyn till här, en duo som möjligen lämnar till sommaren. I ligan den här säsongen är det bara Forest (3-0), Blackburn (3-0) och Wolves (3-0) som har hållt Fulham mållösa bortsett nuvarande topp sex så att de hittar nätet ser jag nästan som en självklarhet. Hemmalagets försvar å andra sidan har varit långtifrån imponerande så att de släpper in mål, vilket de gjort näst flest gånger i ligan (73), ser jag också som mer eller mindre självklart. Jag säger 1-1 här!

Notera att: [wpsm_list type=”check”]

 • Bara Blackburn (43) har släppt in färre mål än Nottingham (44) på den undre halvan
 • Totalt sett har endast MK Dons (35) gjort färre än Forest (37) dock
 • Fulham å andra sidan är ett av få lag som gjort 60+ mål  efter 43 omgångar
 • När lagen möttes senast var Forest inne i sin bästa period för säsongen, Fulham sin sämsta
[/wpsm_list] [wpsm_promobox background=”#ffffff” border_size=”2px” border_color=”#fb7203″ highligh_color=”#fb7203″ highlight_position=”left” button_link=”http://svenskspelservice.se/_betsson-com” button_text=”Spela nu – få 2.000kr!” title=”Spelvärt odds på matchen – från Betsson.com” description=”Oavgjort i matchen, odds 3.40 ” ]

6. Huddersfield – Birmingham | 1

>Se alla odds på matchen


Med blott två segrar på sina 11 senaste ligamatcher är det inte konstigt att Birmingham på egen hand spelat bort sig från en annars välförtjänt playoff-plats, och sättet de tappade 2-0 till 2-2 senast sista 20 minuterna hemma mot Preston är provocerande vilket även manager Gary Rowett ansåg efter att ha kallat den fasen av matchen ”något av det svagaste han någonsin sett”. Hur hans lag reagerar här mot ett piggt Huddersfield återstår att se, liksom hur hemmalaget tar sig an den här matchen då inget av lagen har något att spela för här. Huddersfield vann lagens förra möte i december med 2-0 och är efter veckans 1-1 match mot Rotherham obesegrade i tre raka matcher efter att också ha besegrat Blackburn (2-0) och kryssat mot Hull (2-2) i senaste hemmamatchen. Jag anar därför att hemmalaget kommer till den här matchen med lite större motivation, inte minst eftersom de har hemmaplan, och underskattar dem inte då de en bra dag kan slå vem som helst – något som kan ta dem till playoff nästa säsong. The Terriers skyttekung Nakhi Wells gjorde 1-1 målet senast, assisterad av Harry Bunn (9 assist), och är nu uppe på 17 ligamål vilket är ytterligare en faktor att väga in för att backa hemmalaget här även om ett oavgjort resultat såklart också ligger på lut. Men då matchen är öppen och inget av lagen varit särskilt vassa i defensiven den här säsongen kan det bli en hel del mål här, och då tror jag mer på det offensivt starkare hemmalaget!

Notera att: [wpsm_list type=”check”]

 • Birmingham har bara vunnit en av sina sju senaste bortamatcher i ligan, men förlorat tre av fem
 • Eftersom Sheffield tog poäng och de själva inte vann senast var playoff-chansen också matematiskt över i veckan för Birmingham
 • Huddersfield har gjort mål i 21 av sina 25 senaste ligamatcher
 • Birmingham har bara gjort fler än ett mål i två av sina 15 senaste ligamatcher, och gått mållösa ur fem
[/wpsm_list] [wpsm_promobox background=”#ffffff” border_size=”2px” border_color=”#fb7203″ highligh_color=”#fb7203″ highlight_position=”left” button_link=”http://svenskspelservice.se/_betsson-com” button_text=”Spela nu – få 2.000kr!” title=”Spelvärt odds på matchen – från Betsson.com” description=”Över 2,5 mål i matchen, odds 1.95” ]

7. Hull – Leeds | X, 2

>Se alla odds på matchen


Precis som Birmingham har också Hull sig själva att skylla för att inte ligga bättre till än de gör, även om det i Hulls fall handlar om ha tappat greppet om tabelltoppen och istället nöja sig med en playoff-plats efter att de endast plockat in tre segrar på sina tio senaste ligamatcher inklusive senast mot Reading (2-1) efter att ha hämtat upp ett tidigt 0-1 underläge. Av allt att döma ställs The Tigers mot formstarka Derby i playoff-seriens första omgång vilket knappast är en dröm-motståndare om man tittar till att de skulle kunnat få möta ett Sheffield som tappat fart mot slutet. Derby blir ingen lätt uppgift vilket gör att manager Steve Bruce kan tänkas vila sina stjärnspelare här för att hålla dem fräscha tills dess, vilket öppnar för ett Leeds som tagit tre raka segrar och som vann när lagen möttes tidigare under säsongen med 2-1. Hull har visserligen vunnit två raka hemma på KC Stadium och har bara förlorat en gång (mot Derby) på 20 hemmamatcher i ligan, men har också kryssat fyra av sina sex senaste framför de egna fansen. Leeds har ingenting att spela för och således inget att förlora här men vill såklart behålla sin plats på tabellens övre halva. Gästerna har också varit rätt jämna på bortaplan under säsongen och har spelat in 28 av sina 57 (nästan exakt hälften) poäng på resande fot, däribland 2-1 mot Derby i höstas och 2-1 mot Birmingham för två veckors sen. Tvåan streckas lågt och vore en stark skräll men då hemmalaget har ett tufft playoff framför sig och inte är i sitt livs form är det inte omöjligt att Leeds tar det här med formstarke Chris Woods (11 ligamål) i spetsen. Anfallaren har nätat tre på sina fem senaste starter och kunde gjort ett par också senast mot Wolves (2-1), och väljer hemmalaget att vila sin bäste spelare och målskytt Abel Hernandez (18 ligamål) håller jag ett extra öga på Woods som i så fall lär stå i rampljuset!

Notera att: [wpsm_list type=”check”]

 • Hull har släppt in mål i åtta av sina nio senaste matcher
 • Leeds har gjort mål i nio av sina tio senaste matcher
[/wpsm_list] [wpsm_promobox background=”#ffffff” border_size=”2px” border_color=”#fb7203″ highligh_color=”#fb7203″ highlight_position=”left” button_link=”http://svenskspelservice.se/_betsson-com” button_text=”Spela nu – få 2.000kr!” title=”Spelvärt odds på matchen – från Betsson.com” description=”Bortalaget över 0,5 mål, odds 1.75 ” ]

8. Middlesbrough – Ipswich | 1

>Se alla odds på matchen


Serieledande Middlesbrough tar ett stort kliv mot Premier League om de vinner den här matchen då de har allt i egna händer med tre matcher kvar. De tar emot Brighton, som har Derby härnäst efter denna omgång, sist ut här på Riverside men för att ”allt” inte ska hänga på den matchen måste Boro fortsätta hålla fokus och bibehålla den senaste tidens form och momentum. Titelfavoriterna är obesegrade i sju raka matcher varav de vunnit sex och sett till hemmastatistiken i ligan har inget lag tagit fler poäng (51), vunnit fler matcher (16) eller släppt in färre mål (7) än Boro på 21 matcher. Sex raka segrar har de tagit framför de egna fansen vilket gör det till en oerhört tuff uppgift för Ipswich att stå emot en förlust här. Gästerna har åtta poäng upp till Sheffield på den sista playoff-platsen och måste vinna resterande tre matcher samtidigt som Sheffield förlorar, vilket är långt ifrån realistiskt. Ipswich har inte vunnit på sex raka matcher i ligan och bara två på sina tio senaste (fyra på 17 med sju förluster) vilket inte övertygar och jag tror inte att hemmalaget missar den här möjligheten att så gott som säkra uppflyttning. Gästande The Tractor Boys saknar också anfallaren Darryl Murphy här pga skada vilket är ett stort avbräck och en spelare som hade behövts för att förhindra att Boro tar sjunde raka hemmasegern, och utan tvekan en spelare som gör det svårare för gästerna att göra mål. Senast mot Burnley var Middlesbrough nära tre poäng men fick se matchen sluta, förvisso rättvist, 1-1 efter en sen kvittering av tabelltvåan Burnley (som genom sin seger mot Preston igår är tillfällig serieledare). Även Ipswich fick med sig 1-1 från senaste omgången efter att de likt Burnley kvitterat på tilläggstid i sin hemmamatch mot Fulham, och då försvarsspelet lär stå i fokus här kan detta mycket väl avgöras först i andra halvlek.

Notera att: [wpsm_list type=”check”]

 • Av lagen inom topp 10 av tabellen har Ipswich släppt in flest mål (49)
 • Ipswich är också det lag som gått mållösa flest gånger (14) av topp tio-lagen
 • Totalt sett i ligan har inget lag släppt in färre än Boro (28) eller hållt nollan oftare (21)
 • Boro vann lagens tidigare möte i december med 2-0 och även tre av de fyra senaste
 • Hemmalaget har vunnit flest matcher (26) i The Championship såhär långt
[/wpsm_list] [wpsm_promobox background=”#ffffff” border_size=”2px” border_color=”#fb7203″ highligh_color=”#fb7203″ highlight_position=”left” button_link=”http://svenskspelservice.se/_betsson-com” button_text=”Spela nu – få 2.000kr!” title=”Spelvärt odds på matchen – från Betsson.com” description=”Oavgjort i halvtid/Middlesbrough vinner matchen X/1, odds 4.20” ]

9. MK Dons – Brentford | 1, 2

>Se alla odds på matchen


Med nio poäng och fem minusmål att hämta in på tre matcher är ett riktigt knivigt läge för nykomlingen MK Dons som med all största säkerhet får ta klivet tillbaka till League One, något som kan bekräftas redan idag oavsett om de vinner den här matchen eller inte. The Dons har inte vunnit på åtta raka matcher vilket satt dem i den här sitsen tillsammans med den skrala offensiva utdelningen som endast sett dem hitta nätet 35 gånger på 43 omgångar. Senast borta mot Sheffield fick de med sig en beundransvärd poäng via 0-0 och jag tror inte att hemmalaget ger sig utan en kamp här, men frågan är hur långt det räcker och hur motiverade de känner sig om de får veta att Bristol/Rotherham leder eller ser ut att få med sig poäng från sina respektive matcher? Vi ska heller inte glömma bort att gästande Brentford inte förlorat på fem matcher varav de vunnit fyra, och sett ynglingen Scott Hogan imponera i skadade och bäste poängplockaren Alan Judges (14 mål, 11 assist) frånvaro. Men, till hemmalagets fördel är ju såklart gästernas svaga defensivt som sett dem släppa in 63 mål såhär långt, tre fler än The Dons, vilket ändå gör det troligt att båda lagen gör mål här. Hemmalaget har såklart mest att förlora här men har samtidigt bara vunnit två av sina 17 senaste matcher alla tävlingar inräknade vilket gör att tvåan ligger närmast till hands och får står som utgångstecken.

Notera att: [wpsm_list type=”check”]

 • Bara Charlton (21) och Bolton (18) har gått mållösa fler gånger än MK Dons (17)
 • Samtidigt har bara Fulham (9) gått mållösa färre gånger än Brentford (10) efter 43 omgångar
 • Brentford vann med 2-0 när lagen möttes i december
 • Det har slutat över 2,5 mål i Brentfords 11 senaste bortamatcher, 13 av 16 totalt sett
 • För MK Dons gäller detsamma för fem av de tio senaste totalt sett
[/wpsm_list] [wpsm_promobox background=”#ffffff” border_size=”2px” border_color=”#fb7203″ highligh_color=”#fb7203″ highlight_position=”left” button_link=”http://svenskspelservice.se/_betsson-com” button_text=”Spela nu – få 2.000kr!” title=”Spelvärt odds på matchen – från Betsson.com” description=”Över 2,5 mål i matchen, odds 1.85” ]

10. QPR – Reading | X, 2

>Se alla odds på matchen


Hemmastarka QPR tar emot bortasvaga Reading på Loftus Road i en match som inte gäller mer än prestige och en bra avslutning på en säsong som aldrig nådde upp till förväntningarna för någon av klubbarna. QPR:s fördel av hemmaplan är svårt att bortse ifrån då Rangers på 21 omgångar spelat till sig raden 9-8-4 och målskillnaden 35-24 med bl a fem segrar på sina sju senaste matcher framför de egna fansen. Reading å andra sidan, fem poäng och tre placeringar bakom QPR, har förlorat fyra raka matcher och och fyra av de fem senaste på bortaplan med raden 5-3-13 på 21 bortamatcher såhär långt (25-35 i målskillnad). Det ser således ut som att QPR är stora favoriter här och de lär också streckas hårt, men jag är inte så snabbt att spika hemmasegern. I det här skedet av säsongen kan vad som helst och samtidigt väldigt lite hända vilket i mina ögon ger oss en öppen match som likaväl kan sluta med ett händelsefattigt 0-0 resultat som att gästerna bryter den negativa trenden och tar en sällsynt bortaseger. The Royals har haft en del otur den sista tiden men har i alla fall sett tämligen vassa ut offensivt sett vilket kan se dem ”klicka” här mot ett QPR som föll tungt senast mot Brighton (0-4). Den förlusten kan visserligen kräva en reaktion från hemmaspelarna vilket gör den här matchen som kan se en hel del mål svårspelad, men uteblir ettan är detta ett intressant skrälldrag! Det troligaste är ändå att båda lagen vill undvika förlust här och med frågetecken över bådas motivation är det inte uteslutet att vi också får se ytterligare ett 0-0 resultat.

Notera att: [wpsm_list type=”check”]

 • Reading har förlorat 12 av sina 15 senaste bortamatcher i ligan
 • QPR har gått mållösa ur sina två senaste matcher (12 totalt sett) och har släppt in mål i fem av sex matcher
 • Reading har nätat i 10 av sina 12 senast ligamatcher, men bara hållt nollan i två
 • Inget lag har kryssat fler matcher än QPR (17) hittills
 • QPR vann med 1-0 när lagen möttes i december, men här vann Reading förra säsongen med 3-1
[/wpsm_list] [wpsm_promobox background=”#ffffff” border_size=”2px” border_color=”#fb7203″ highligh_color=”#fb7203″ highlight_position=”left” button_link=”http://svenskspelservice.se/_betsson-com” button_text=”Spela nu – få 2.000kr!” title=”Spelvärt odds på matchen – från Betsson.com” description=”Oavgjort i halvtid, odds 2.10” ]

11. Wolves – Rotherham | X, 2

>Se alla odds på matchen


En poäng. Det är allt som krävs för att Rotherham också matematiskt säkrar nytt kontrakt och samtidigt degraderar MK Dons tillbaka till League One efter att The Millers fått upp ordentlig fart mot slutet av säsongen. Gästerna har gått tio raka ligamatcher utan förlust varav de vunnit sex vilket är en fantastisk bedrift sett till att de dessförinnan förlorat 21 av 33 matcher. Det betyder också att ett oavgjort resultat här skulle firas lika mycket som en seger, om inte mer med tanke på vad det i så fall innebär. Att vi har ett oavgjort resultat att vänta finns det också fler tecken på då Wolves tre senaste hemmamatcher alla har slutat 0-0 och att nio av totalt 14 kryss kommit i matcher på Molineaux. Hemmalaget har dessutom bara vunnit en av sina sju senaste matcher varav fyra slutat med delad pott, och på sina 14 senaste ligamatcher har de gått mållösa sex gånger medan de gjort fler än ett mål vid endast tre tillfällen. Det lär inte på långa vägar räcka till seger här och i veckans bortamatch mot Leeds drog Wolves också välförtjänt på sig sin andra förlust i rad, vilket kan spegla av sig på den här matchen. Det ska också nämnas att Rotherhams manager Neil Warnock valt att vila truppen nästan hela veckan för att ge alla chansen att återhämta sig ordentligt inför denna för dem betydelsefulla match.

Notera att: [wpsm_list type=”check”]

 • Rotherhams 10 raka matcher utan förlust är ett tangerat klubbrekord
 • Bara Fulham (9) har gått mållösa ur färre matcher än Rotherham (10)
 • The Millers har också hållt nollan i fem av sina nio senaste ligamatcher
 • Wolves har spelat ut sju 0-0 matcher den här säsongen, bara Preston (8) har fler
[/wpsm_list] [wpsm_promobox background=”#ffffff” border_size=”2px” border_color=”#fb7203″ highligh_color=”#fb7203″ highlight_position=”left” button_link=”http://svenskspelservice.se/_betsson-com” button_text=”Spela nu – få 2.000kr!” title=”Spelvärt odds på matchen – från Betsson.com” description=”Under 2,5 mål i matchen, odds 1.75” ]

12. Gefle – Östersund | X

>Se alla odds på matchen


Ett Gefle som är svårslaget hemma på Gavlevallens konstgräs tar mot pigga konstgräsvana nykomlingen Östersund i Allsvenskans femte omgång, en match som mycket väl kan handla om sex poäng i botten av tabellen när lagen möts i höst. Gefle är ett lag som länge tillhört Allsvenskans nedre regioner och har inlett den här säsongen på samma sätt genom att spela organiserat utan större risker och finess. 1-1 i premiären mot formsvaga Helsingborg har följts upp av bortaseger mot Sundsvall efter sent avgörande liksom två uddamålsförluster mot Djurgården och Jönköping, också de genom sena avgöranden, och är det något lag som tar den här matchen lär det bli i matchens slutskede. Östersund kommer dock inte vika sig här och har visat fin form inledningsvis liksom självförtroende och vilja att spela fotboll. ÖFK inledde med en poäng borta mot Hammarby innan en något väntad förlust hemma mot AIK följde. Men sedan dess har det blivit två fina 2-1 segrar vilket tagit nykomlingen upp på sju poäng efter fyra omgångar, och sett till lagens spelidéer är det också gästerna som är knappa favoriter här även om Gefles allsvenska rutin med spelare som Johan Bertilsson, Johan Oremo och Dioh Williams väger tungt. Hemmalaget är måhända inte lika rörliga eller skickliga med bollen som ÖFK men gästernas offensiva inställning kan straffa sig, och jag tror Gefle sätter matchens första mål vilket tvingar Östersund att jaga kvittering vilket, statistiskt sett, kommer så småningom. En poäng gör båda lagen nöjda?

Notera att: [wpsm_list type=”check”]

 • När lagen möttes här i en träningsmatch för nästan exakt ett år sedan vann ÖFK med 3-1
 • Gefle har spelat 11 säsonger i Allsvenskan utan att åka ur eller hamna på den övre halvan
 • Bara Falkenberg (6.7 % – 30 avslut: 2 mål) har sämre utdelning än Gefle hittills (10.8 % – 37 avslut: 4 mål)
[/wpsm_list] [wpsm_promobox background=”#ffffff” border_size=”2px” border_color=”#fb7203″ highligh_color=”#fb7203″ highlight_position=”left” button_link=”http://svenskspelservice.se/_betsson-com” button_text=”Spela nu – få 2.000kr!” title=”Spelvärt odds på matchen – från Betsson.com” description=”Gefle gör matchens första mål, odds 2.06” ]

13. Hammarby – Jönköping Södra | 1

>Se alla odds på matchen


Två formstarka lag ställs mot varandra då tabellfemman Hammarby tar emot nykomlingen och tabelltrean J-Södra framför stor publik hemma på Tele2 Arena. Senast Jönköpings-laget gästade Stockholm och Hammarby blev det storförlust (0-5) i sista omgången av Superettan 2014, ett resultat som firades för mer än segern av Bajen men som också rundade av en fin säsong för de grönvita som också i och med segern besegrade gästerna med totalt 9-0 den säsongen. Nu har vi kanske inte riktigt samma siffror att vänta även om Hammarby varit inblandade i en hel del målrika matcher hittills, och kommer stärkta från ett utmärkt derby senast mot serieledande Djurgården (3-1). Hemmalaget står dock som klara favoriter här, inte minst med tanke på vilken form Erik Israelsson (fyra mål, två assist) och Alex (tre mål) befinner sig i, och gästerna lär få bekänna färg. Segrarna över formsvaga Kalmar (1-0) och Malmö (3-2) samt Gefle (1-0) senast är kanske ingenting man ska fästa för mycket vid eller ”haussa upp” vad gäller Jönköpings form med tanke på lagens historik och det faktum att J-Södra bara vunnit två av sina tio senaste bortamatcher (om man också räknar in avslutningen av förra säsongen och träningsmatcher). Ettan streckas nog högt men det det vore, i mina ögon, slöseri att gardera ett hemmastarkt Bajen i detta skede av säsongen mot en av nykomlingarna som inom kort tvingas komma ner på jorden igen!

Notera att: [wpsm_list type=”check”]

 • Hammarbys matcher i årets allsvenska är de målrikaste med 17 mål på fyra matcher
 • Bajen har redan vunnit tre moralstärkande stockholmsderbyn om man räknar in Svenska Cupen
 • Gästernas ordinarie målvakt, U21-landslagsmannen Anton Cajtofft, är skadad resten av säsongen
[/wpsm_list] [wpsm_promobox background=”#ffffff” border_size=”2px” border_color=”#fb7203″ highligh_color=”#fb7203″ highlight_position=”left” button_link=”http://svenskspelservice.se/_betsson-com” button_text=”Spela nu – få 2.000kr!” title=”Spelvärt odds på matchen – från Betsson.com” description=”Hammarby vinner och över 1,5 mål i matchen, odds 2.05” ]

[wc_divider style=”solid” line=”single” margin_top=”” margin_bottom=””]

Tipsförslaget i sin helhet

Undrar du var resten av tipsförslaget tagit vägen? Att tipset inte är fullständigt med analys beror på att vi presenterar en grundrad redan i mitt i veckan. Detta för att skapa en utgångspunkt inför helgen. Utgångsraden synas och djupanalyseras sedan för att slutbesiktigas och publiceras på tipsdagen. Då har tipsförslaget justerats för aktuellt skadeläge, truppstatus, veckomatch, mediakarusell och liknande.

PS! Glöm inte att gilla Svensk Spelservice i sociala medier. Vi finns på Twitter @Spelservice och på Facebook och svarar gärna på kommentarer och allmänt spelsnack. Vi ses!

//Ohlsson, för Svensk Spelservice

Annons: