Svenskt Champions League-kval

Sveriges bästa lag förra säsongen – IFK Norrköping ska kvala till Champions League och representera den svenska fotbollen i det glamorösa finrummet hos UEFA!  

Nu är Fotbolls-EM 2016 slut och Portugal kan stoltsera med EM-bucklan i fyra år tills dess att nästa mästerskap går av stapeln. För oss fotbollsälskare är det dock full fart redan nu så här dagar efter turneringen. Allsvenskan har startat om efter uppehållet och det alltid så spännande kvalet till Champions League drar igång. Förra året vann IFK Norrköping Allsvenskan och får därför det förnäma nöjet att representera Sverige i kvalet till årets säsong av Champions League. Man går in i den tredje rundan och man ställs mot norska Rosenborg.

IFK kommer närmast från en bortaseger mot Djurgården och har under våren spelat riktigt bra. Dock har man tappat några tunga profiler efter uppehållet och det råder nu viss tvekan för hur det kommer att påverka laget. Skyttekungen Kujovic har lämnat och Islands EM-hjälte Traustasson har gjort detsamma. Spelare som var tongivande när laget vann Allsvenskan 2015.

Kujovic Norrköping

Kvalet till Champions League spelas på onsdag den 13: juli och då reser IFK Norrköping till Norge. Onsdag den 20:e juli är det dags för returmöte i Norrköping. Förhoppningsvis lever kvaldrömmen då fortfarande.

Vill du se IFK Norrköpings kval till Champions League? Matcherna kommer att visas på Viasat som har köpt rättigheterna till kvalet.

Om du vill spela en slant på IFK Norrköpings Europaäventyr så bjuder Nordicbet.com på 100 kr i freebet när du spelar för 100 kr på Allsvenskan. IFK Norrköping står nästan i fem gånger pengarna så nog finns det chans att göra en slant alltid!

 

Annons: