Speltips: Leicester – Arsenal 20/8

leicester vardy mahrez

Leicester möter Arsenal och här hittar du heta speltips till matchen på King Power Stadium!

Leicester följer upp förra veckans förlust genom att ta emot Arsenal på hemmaplan. En match där båda lagen vill följa upp sina respektive förluster i premiäromgången. För Leicester handlar det om att repa sig efter bortaförlusten mot Hull med 2-1 och för Arsenals del handlar det om att återställa ordningen efter en svidande förlust med 4-3 mot Liverpool. Matchen mellan Leicester – Arsenal startar kl.18.30 på lördag den 20/8 och sänds på Viasat Sport Premium samma tid gäller som spelstopp för förhandsodds (odds pre-match).

Nedan listas heta odds och speltips till de båda lagen. Vill du sedan få tips på bra odds till helgens matcher rekommenderar vi att du kikar in på vår samlingssida med speltips på fotboll från England.

Speltips Leicester

Leicester inledde matchen mot Hull väldigt svagt och oinspirerat. Den enda spelare som i mina ögon fick godkänt i första halvlek var Danny Drinkwater som slet hårt på mittfältet. Jamie Vardy sprang i djupled men saknade skärpa i sin förstatouch. Samspelet med Mahrez (som var så framgångsrikt förra säsongen) fanns inte heller. Kanske berodde det på att Vardy fick starta med nyförvärvet Ahmed Musa istället för med den hårt arbetande Okazaki? Kasper Schmeichel i mål såg inte heller fokuserad ut och han gjorde flera tveksamma ingripanden. Nej, summeringen av förra matchen gör att det finns en hel del frågetecken inför matchen mot Arsenal.

Här är ett kort sammandrag med höjdpunkter från Leicesters föregående match;

[wpsm_video schema=”yes” title =”Leicesters senaste match” description =”Höjdpunkter”]https://www.youtube.com/watch?v=-oXvIqKAhI0[/wpsm_video]

Leicester måste verkligen se över hur man ställer upp mot Arsenal. Man behöver spela med större aggressivitet och man behöver få fast bollen mer i anfallsspelet. Okazaki får garanterat mer speltid då han såg het ut. Det som talar för Leicester i matchen mot Arsenal är att bortalaget för dagen åter kommer till spel med ett aningen spretigt försvar. Vardys snabbhet och Mahrez finess kan mycket väl dra nytta av det. Därtill kommer Leicester garanterat försöka stänga mittfältet i matchen och vi bör förvänta oss ett lägre Leicester som satsar på omställningar.

Följande speltips till Leicester rekommenderas;
[wpsm_titlebox title=”Rekommenderade förhandsodds ” style=”3″]

Leicester vinner, pengarna tillbaka vid oavgjort, odds 2,10

Leicester totalt antal mål, -1,5 odds 1,60

Odds kommer från spelbolaget Betsson.com

[/wpsm_titlebox]

Speltips Arsenal

Arsenal gjorde en riktigt bra första halvlek mot Liverpool och var ruggigt nära att kliva in i halvtid med 1-0 med sig. En makalös Frispark av Coutinho gjorde dock att ställningen var 1-1 inför den andra halvleken. Bäst i första halvlek var utan tvekan Iwobi och Ramsey i Arsenal. Man spelade runt bollen och klarade av att mota Liverpools höga press gång efter gång. Detta trots att man saknade flera nyckelspelare. Walcott såg spelsugen ut och skaffade sig snabbt ett mentalt övertag på sin högerkant. Alexis Sanchez såg lite matchotränad ut och fick inte ut mycket av sitt kunnande. I andra halvlek växlade Liverpool upp tempot och då hängde inte Arsenals osynkade försvar ihop. Mittbackarna Holding och Chambers klarade helt enkelt inte av att hålla samman försvarslinjen och dirigera defensiven.

Här är ett kort sammandrag med höjdpunkter från Arsenals föregående match;

[wpsm_video schema=”yes” title =”Arsenals senaste match” description =”Höjdpunkter”]https://www.youtube.com/watch?v=PNWyqO0ubtw[/wpsm_video]

Arsenal behöver stärka defensiven rejält till nästa match men det blir inte helt enkelt med många försvarsspelare på skadelistan eller på vilolistan. Saknaden av Kocielny i Arsenals mittförsvar är stor. Offensivt kommer man att försöka dra nytta av sitt vassa kantspela med Walcott och möjligtvis Oxlade-Chamberlain som gjorde det bra i sitt inhopp sist. Iwobi kommer också att få fortsatt förtroende. Ramsey riskerar att missa matchen då han skadade sig senast. Vi bör kunna räkna med ett offensivt Arsenal som kommer med inställningen att man måste göra två mål för att vinna. Wenger vet om bristerna i försvaret och vill inte hamna i en situation där en omställning från Leicester skjuter bort chanserna till poäng. Två förluster på raken vore förödande för Gunners.

Följande speltips till Arsenal rekommenderas;

[wpsm_titlebox title=”Rekommenderade förhandsodds ” style=”3″]

Arsenal gör mål i 1:a halvlek, odds 1,89

Bortalaget vinner 1:a eller 2:a halvlek, odds 1,72

Odds kommer från spelbolaget Nordicbet.com
[/wpsm_titlebox]

Startelvor till Leicester – Arsenal

Ungefär tre dagar före match släpps förväntade startelvor till matchen mellan Leicester – Arsenal. De förväntade startelvorna publiceras då här nedan. I väntan på startelvorna till matchen kl.18.30 på King Power Stadium så rekommenderas information från supportersidan för Svenska Arsenal.

PS! Du har väl inte missat att matchen mellan Leicester och Arsenal är match nummer 1 på veckans stryktips. Du kan läsa tipsanalys med statistik och fakta om matchen i veckans stryktipsförslag.

//Sebastian @Spelservice

Annons: