Speltips 6/11: Milan till 2.62

Serie A bjuder på många intressanta matcher den här helgen och en av dem som dessutom erbjuder gott spelvärde hittar vi på Sardinien där nästjumbon Palermo tar emot formstarka tabelltrean Milan. Matchen har spelstopp 14.59 söndagen 6 november.

Speltyp: Singel
Kupongens odds:
2.150
Speltips:
[wpsm_list type=”arrow”]

  • Milan vinner och över 2,5 mål i matchen
[/wpsm_list]

Krislaget Palermo, som med nöd och näppe hängde kvar i Serie A i våras med en poängs marginal, har haft det fortsatt svårt under hösten. Sju förluster på 11 omgångar och 8-21 i målskillnad är ungefär lika illa som ifjol då man förlorade 19 av 38 omgångar och släppte in 65, ett snitt på 1.71 per match. Av vårens sena upphämtning mot lagen under dem i tabellen som i praktiken säkrade kontraktet verkar inte mycket finnas kvar vad gäller självförtroende och stabilitet, vilket manager Roberto De Zerbi kan få känna av. Ägaren Maurizio Zamparini är knappast känd för att ha något större tålamod och är redan inne på lagets andra manager för säsongen, efter att Palermo haft nio (!) olika huvudansvariga ifjol. De Zerbi har bara varit ansvarig i två månader lite drygt men kan, vid förlust här, mycket väl ryka lagom till uppehållet. Inte konstigt om lagets spel blir och har blivit lidande av denna cirkus, något som det också finns ett tydligt kvitto på vad gäller tabellposition och slutplacering säsongen 2015-2016. Laget saknar stjärnglans vilket dock innebär gott om speltid för både Oscar Hiljemark och Robin Quaison men som också lär betyda att klubben kommer få slåss kring nedflyttningsstrecket under säsongen, och knappast kommer kunna sätta ihop poänggivande sviter som t ex Cagliari, Atalanta, Torino eller Chievo.

Desto muntrare är det däremot i Milan som för tillfället ligger trea i tabellen med 22 poäng på 11 omgångar. Sju segrar har det blivit hittills däribland mot Lazio (2-0) och Juventus (1-0) och på sina åtta senaste matcher har Rossoneri hållt nollan fem gånger. I sin senaste bortamatch mot Genoa drog Gabriel Paletta på sig ett onödigt rött kort precis efter pausvilan vid ställningen 0-1 men Milan hämtade sig i förra omgången då en hårdjobbad 1-0 seger bärgades mot Pescara. Hemmaspelet har varit det som dominerat och det är också där man varit mest bekväma, men 17 mål på 11 omgångar och bara 14 insläppta är dock väldigt bra siffror för att vara Milan med tanke på lagen man mött hittills. Formen är god med sex segrar på de åtta senaste matcherna och moralen är hög inför matchen, med manager Vincenzo Montella nöjd över att ha så gott som hela truppen tillgänglig här. Gästerna har en skön blandning av ungt och erfaret och inhemskt och utländskt vilket gjort att man ”klickat” på ett helt annat sätt nu än i fjol då man var mycket mer ojämna. Mot ett av ligans formsvagaste lag som det dessutom råder stor osäkerhet kring har man således riktigt bra chans att få med sig tre poäng hem och fortsatt sätta press på Napoli och Juventus i toppen.

Att båda lagen gör mål här ser lovande ut då Palermo nätat i åtta av 11 omgångar men aldrig mer än ett per match. Hemma har Palermo förlorat samtliga fem matcher hittills där tre varit utan att hitta nätet och tre där de släppt in minst två mål, så med tanke på gästernas starka offensiv och fina form bör det kunna bli en hel del mål här. Hemmalaget har förlorat fyra raka totalt sett och alla har sett båda lagen göra mål och över 2,5 mål i matchen. Milan brukar också ha ganska lätt mot Palermo som de nätat minst två mål i sju av de åtta senaste matcherna alla tävlingar inräknat, och då hemmalaget saknar ett par viktiga förvarsspelare här kan jag inte se annat än att denna match går över 2,5 mål. Det kan även tänkas att Milan vinner med -1 hcp (2.150) eller halvtid/fulltid Milan/Milan (2.50) är värt att se över men utvalt spel täcker in både 2-1 och 3-0 (minst) för gästerna!

Troliga startelvor:

Palermo: Posavev; Montarella, Cionek, Goldaniga, Aleesami; Chochev, Gazzi, Hiljemark; Quaison, Diamanti; Nestorovski

Milanl: Donnarumma; Abate, Romagnoli, Paletta, De Sciglio; Kucka, Locatelli, Bonaventura; Suso, Bacca, Niang

[wpsm_divider top=”5px” bottom=”5px” style=”solid”][wpsm_ads1 float=”none”] [wpsm_divider top=”5px” bottom=”5px” style=”solid”]

PS! Du har väl inte missat våra tipsförslag till Europatipset och Stryktipset?

/Ohlsson,
för SvenskSpelservice

Annons: