Spelservice Fantasy Football Premier League

Till Premier League-säsongen 2016-2017 kommer vi testa våra manager-skills i det officiella Fantasy Premier League-spelet som Premier League tillsammans med EA Games och Opta tagit fram – för att öka spänningen före, under och efter matcherna. Vi ser detta som ett roligt komplement till tipsförslagen, Champions League- kvällarna och annan betting som hör till fotbollen som presenteras här på sajten. Är du redo att utmana oss? Anmäl ditt lag gratis före den 13:e augusti och anmäl det till ligan @Spelservice Fantasy Football med koden 285559-216141. Vi ses där!Spelservice Fantasy Football 16-17

 

Hur spelar man och vad går det ut på? Här nedan följer lite kort info om spelet och dess olika funktioner. För mer detaljerad info, gå direkt till sajten för Fantasy Premer League.

Kostnad
Att spela kostar ingenting och ditt anmälda lag kan delta i flera olika ligor. Dels de som du själv ansöker till, exempelvis våran, men ditt lag blir även automatiskt anmälda att tävla mot andra managers som har samma favoritlag som du och som skapade sitt lag inför den första spelomgången.

Hur bestämmer jag vilka spelare jag vill ha?
Du tar ut 15 spelare (11 startspelare + 4 avbytare) i ditt lag som du köper för de 100 miljoner pund du har att tillgå. Fram till premiären den 13:e augusti kan du köpa, sälja och byta fritt utan kostnad. Därefter har man en fri transfer (eller två om man sparar en till veckan därpå) varje vecka som man kan utnyttja. Varje ytterligare byte man vill göra kostar 4 poäng. Du kan spela vilken formation du vill så länge den består av 1 målvakt, minst tre försvarare, minst tre mittfältare och en anfallare. Den spelare du tror kommer tjäna ihop mycket poäng genom att prestera bra i verkligheten utser du till kapten (du har även en vice-kapten om din kapten inte kommer till spel den omgången).

Chips
Dessa tre olika chips (frikort eller poängkort) kan användas en gång per säsong och kan spelas närsomhelst under spelets gång förutom Wildcard (fria byten) som kan spelas en gång på hösten och en på våren. Du kan välja mellan ”All out attack”, ”Bench-boost” eller ”Triple captain” vilket betyder att du antingen kan spela en annars otillåten formation (2-5-3) för att boosta dina chanser att få många poäng via spelare som gör mål och assist, eller att även dina bänkspelare får poäng i omgången eller att din valda kapten får antal intjänade poäng i omgången tredubblade. Notera att du kan bara spela ett chip per spelomgång.

Poängsystem
För den som spelat managerspel tidigare, t ex EM-elvan, är bekanta med hur spelare tjänar ihop poäng. Anfallare som gör mycket mål tjänar också ihop mycket poäng, en målvakt som håller nollan tjänar också mycket poäng. I detta spel är poängsystemet betydligt bredare vilket gör det mer detaljerat och känsligt för om man valt rätt eller fel spelare olika omgångar. Om en spelare spelar bra, blir utsedd till matchens lirare men inte gör några mål eller assist får den fortfarande mer poäng än en spelare som endast hoppat in sista fem minuterna och avgör matchen.

Sista anmälan
Den 13:e augusti kl.13.25 inför matchen mellan Hull – Leicester är absolut sista anmälan att gå med i ligan.

PS! Du har väl inte missat att vi även erbjuder tips på stryktipsspel, rekade oddsförslag och tipsar om förmånliga bettingkampanjer? Här hittar du alla veckans stryktipsförslag, alla oddsrekar samt de bästa bettingkampanjerna. Varmt välkommen att rygga för ökad vinstchans!

Och glöm heller inte att gilla Svensk Spelservice i sociala medier. Vi finns på Twitter @Spelservice och på Facebook, där du kan kommentera våra tips och inlägg, skicka in ståtliga vinstkuponger eller bara snacka fotboll. Vi ses!

//Ohlsson
för Svensk Spelservice

Annons: