Rek 8/5: Manchester City – Arsenal

Arsenal

Den 8/5 spelas matchen mellan Manchester City – Arsenal i Premier League. Matchen startar kl. 17.00 och spelas på Etihad Stadium.

Att Arsenal inte förlorar den här matchen är av allra största vikt då fjärdeplatsen, som de har tre poäng tillgodo på, inte är garanterad en Champions League-plats om Liverpool vinner Europa League-finalen den 18 maj. The Gunners sitter således i en något bekvämare sits än Man City som är tvungna att vinna här för att ha tredjeplatsen i egna händer inför sista omgången nästa helg. Förlust mot Arsenal och tredjeplatsen är borta för Citys del, oavgjort betyder att Arsenal bara behöver en poäng hemma mot Aston Villa på söndag för att säkra Champions League ytterligare en säsong (för 18:e gången i ordningen). Arsenal har även chansen att ta in på Tottenham och eventuellt ta andraplatsen beroende på Spurs resultat mot Southampton, mycket tack vare att de är obesegrade i åtta raka matcher sedan uttåget ur Champions League, om de lyckas upprepa insatsen från i fjol när de kom på besök här (2-0) eller i någon av de fyra senaste matcherna lagen emellan som slutat med två raka segrar (2-1 på Emirates i höstas) och två oavgjorda dessförinnan. Med Arsenals defensiva facit under säsongen, som bl a sett dem hålla nollan i fem av sina sju senaste ligamatcher, har jag gott hopp om att de kan säkra en seger även idag då bara Tottenham (28) och Man United (31) har släppt in färre mål än Arsenal (34) samtidigt som de väljer Danny Welbeck framför formsvaga Oliver Giroud.

City, som är ligans tredje bästa hemmalag med raden 12-1-5 (målskillnad 45-19), har en dyster svit bakom sig om man ser till resultatraden med bara en seger från de fem senaste matcherna och såklart inbördes möten med Arsenal de senaste säsongerna. Med dubbelmötet med Real Madrid å ena sidan (en besvikelse i sig både vad gäller insats och resultat) har förlusten i senaste ligamatchen med Southampton (2-4) inneburit att fjärdeplatsen och spel i Champions League nästa säsong inte är en garanti för The Citizens. Man United jagar dem tre poäng bakom men med en match mindre spelad och är ett reellt hot för Citys del, som förutom en formsvag period offensivt sett också bara har ett fåtal spelare i form i detta kritiska läge (De Bruyne, Hart bl a) vilket inte bådar gott inför den här tuffa hemmamatchen. Man City är också ett av ligans sämsta lag sett till resultaten mot lagen från toppen av tabellen med raden 4-3-10 på 17 matcher mot den övre halvan och med det i åtanke har jag svårt att se dem vinna den här matchen. Under 2016 har City bara tagit poäng mot tre lag från den övre halvan; 2-2 mot West Ham i januari samt 3-0 mot Chelsea och 4-0 mot Stoke (båda i april) och ser man till de 20 matcher som spelats sedan sjätte februari (Citys 1-3 förlust hemma mot Leicester) har de förlorat sju och kryssat fem av dessa samtidigt som de bara gjort fler än ett mål i åtta. Att de på hemmaplan går mållösa händer inte särskilt ofta men jag tror heller inte att de mäktar med mer än ett mål här, och det räcker på sin höjd till en poäng sett till nuvarande form vilket ger Arsenal ett guldläge!

Rekommenderade odds till matchen Manchester City – Arsenal;

[wpsm_list type=”arrow”]
  • Danny Welbeck målskytt i matchen, odds 2.87 från Bet365.com
  • Arsenal vinner inget spel vid oavgjort (dnb), odds 2.00 från Betsson.com
  • Bortalaget vinner antingen första eller andra halvlek, odds 1.96 från Betsafe.com
  • Arsenal vinner och båda lagen gör mål, odds 5.45 från Nordicbet.com
[/wpsm_list]

Hur spelar du på matchen? Dela dina tankar med oss via vår Facebook-sida eller Twitter!

Annons: