Rek 7/5: Aston Villa – Newcastle

Gini Wijnaldum Goal Celebration Perez Liverpool Dec 2015

Den 7/5 spelas matchen mellan Aston Villa – Newcastle i Premier League. Matchen startar kl. 16.00 och spelas på Villa Park.

Aston Villa har sedan det blev klart att de degraderas till The Championship växlat upp en aning, då pressen över att flyttas ner eller inte släppt och de kunnat spela med större frihet liksom för sin plats i laget. Ligans målsnålaste lag (27 på 36 matcher) har smällt in två på Southampton (2-4) och Watford (2-3) där de senast mot The Hornets såg ut att gå mot tre poäng för blott fjärde gången den här säsongen, men ändå fick se Troy Deeney fixa The Villains 11:e raka förlust i Premier League (ett tangerat klubbrekord). Att de kommer ta kampen med Newcastle hemma på Villa Park är förväntat vilket ett pressat motståndarlag också är medvetna om, och att Aston Villa hittar nätet är högst troligt då Newcastle trots sin fina form släppt in en hel del mål under säsongen. Men, det lär säkerligen också betyda mål bakåt också då Villa på sina 11 förluster släppt in 32 mål och rekordmånga 72 i ligan såhär långt. Hemmalaget har också förlorat rekordmånga 12 matcher på hemmaplan den här säsongen och sett till de 88 senaste här på Villa Park sedan december 2011 bara vunnit 19 (23 oavgjorda, 46 förluster). De har också bara haft ledningen i åtta matcher den här säsongen i vilka de vunnit tre, kryssat två och förlorat tre vilket bådar gott för gästande Newcastle.

The Magpies, som har Tottenham hemma i sista matchen (ett Spurs som kan ha säkrat andraplatsen redan), har en poäng tillgodo på Sunderland under strecket men med en match mer spelad vilket ytterligare spär på vikten av den här matchen. Manager Rafa Benitez säger bl a We have an important message for the players this week – no complacency and concentrate. We have to be focused” vilket är ett klart och tydligt budskap – det här måste sluta med seger. Till sitt förfogande har han en trupp som inte förlorat på fyra raka matcher vilket stärkt både lagmoral och förhoppningar om att hoppet inte är ute. Lägg därtill att Newcastle är obesegrade i nio raka matcher med Aston Villa och det ser tämligen bra ut för gästerna att ta sin första bortaseger på 11 försök, trots att The Magpies är ligans näst sämsta bortalag med raden 2-2-14 (målskillnaden 12-41). Att de hittar nätet mot ligans sämsta defensiv (både totalt sett och på hemmaplan) tar jag som givet och de nöjer sig inte med mindre än två här vilket skulle räckt till seger när lagen möttes senast (1-1) då Fabricio Coloccinis ledningsmål kvitterades av Villas bäste målskytt Jordan Ayew.

Rekommenderade odds till matchen Aston Villa – Newcastle;

[wpsm_list type=”arrow”]
  • Båda lagen gör mål i matchen, odds 1.90 från Bet365.com
  • Newcastle vinner och båda lagen gör mål, odds 3.65 från Betsson.com
  • Newcastle leder i halvtid/Newcastle vinner matchen, odds 2.55 från Betsafe.com
  • Newcastle vinner och över 1,5 mål i matchen, odds 1.95 från Nordicbet.com
[/wpsm_list]

Hur spelar du på matchen? Dela dina tankar med oss via vår Facebook-sida eller Twitter!

Annons: