Rek 3/4: Athletic Bilbao – Granada

aduriz bilbao

Den 3/4 spelas matchen mellan Athletic Bilbao – Granada i La Liga. Matchen startar kl. 12.00 och spelas på San Mamés i Bilbao.

För Bilbaos del är en seger här nödvändig för att fortsätta sätta press på tabellsexan Sevilla och femman Celta (också på 48 poäng) eftersom baskerna föll före uppehållet borta mot Espanyol efter fyra raka segrar. Hemma på San Mamés är Bilbao svårslagna och bara Barcelona (två gånger) Real Madrid och Sociedad har besegrat dem här under säsongen. Anfallsveteranen Aritz Aduriz (17 ligamål) har varit i fin form under säsongen vilket öppnat en dörr till spanska landslaget inför sommarens EM-slutspel, en välförtjänt plats sett till andra anfallsalternativ de dubbla Europa-mästarna har att tillgå. Kan spanjoren leda sitt lag till ytterligare en säsong i Europa bör hans plats i EM-truppen vara säkrad. Bilbao har på sina 25 spelade hemmamatcher i Baskien bara gått mållösa fyra gånger där en kom mot Barcelona (0-1) och två i matcher de åkte på röda kort i, samtidigt som de gjort mindre än två mål i endast ytterligare fem matcher alla tävlingar inräknade. 13 av lagets mål i ligan under säsongen har kommit från fasta situationer där såklart Aduriz är ett offensivt vapen!

Bilbao gästas av ett Granada som förlorat 11 av sina 17 senaste matcher och inte vunnit på 10 omgångar i La Liga, vilket förankrat dem i botten av tabellen även om de bara är över strecket på målskillnad fem poäng från ”säker” mark. Gästerna har bara hållt nollan tre gånger under säsongen och förlorat sex av de sju senaste på resande fot i ligan, sju av åtta totalt sett, vilket såklart gör hemmalaget till självklara favoriter. Granada har bara vunnit fyra matcher (av 17) sedan helgen före jul och då de i tre av dem fick hjälp av ett rött kort för motståndarna och den fjärde kom hemma mot bottenlaget Getafe ger jag inte mycket för deras chanser att hålla sig kvar i La Liga, något som också förstärks av deras disciplinära facit som utläser 105 gula och 7 röda kort på 30 omgångar vilket är värst av alla 20 lag. Bara ett fåtal lag har gjort färre mål än dem (32) men endast Rayo (64) har släppt in fler än deras 56, vilket bl a beror på att Granade har fjärde lägsta siffra vad gäller bollinnehav men tredje lägst gällande passningssprocent till rätt adress. Offensivt sett har de bara gjort mål på tre fasta situationer vilket är minst av alla!

Rekommenderade odds till matchen Athletic Bilbao – Granada;

[wpsm_list type=”arrow”]
  • Aritz Aduriz första målskytt i matchen, odds 3.75 från Bet365.com
  • Bilbao leder i halvtid/Bilbao vinner matchen 1/1, odds 2.25 från Betsson.com
  • Hemmalaget vinner och håller nollan, odds 2.25 från Betsafe.com
[/wpsm_list]

Hur spelar du på matchen? Dela dina tankar med oss via vår Facebook-sida eller via Twitter!

Annons: