Rek 26/3: Polen – Finland

polen em-kval

Den 26/3 spelas träningslandskampen mellan Polen – Finland. Matchen startar kl. 17.30 och spelas på Stadion Miejski i Warszawa.

Polen är på jakt efter andra raka segern den här veckan, femte raka totalt sett, efter att ha besegrat ett hårt jobbande Serbien (1-0) i onsdags tack vare Jakub Błaszczykowskis segermål i vad som visade sig bli en tät tillställning. Med fem segrar på sina sex senaste matcher allt som allt och blott en förlust på de 16 senaste matcherna är Polen på god väg att skapa sig en outsider-chans till sommarens EM-slutspel. Kan de dessutom konservera hemmaformen, som lyder 11 matcher i rad utan förlust (åtta segrar), tills dess och ta med sig den till Frankrike finns det gott hopp om att Robert Lewandowski och co ska kunna ta sig långt i mästerskapet. Anfallaren från Bayern München har nätat 44 mål på 45 matcher för klubb och landslag under säsongen och är ett starkt offensivt vapen, och bör bli avgörande här.

Finland slutade fyra i sin EM-kvalgrupp fyra poäng bakom Ungern i en annars svag grupp och fyra raka matcher utan seger, inklusive nordiska dubbelmötet med Sverige (0-3) och Island (0-1) i januari, blir tufft att överkomma idag med tanke på vilka man ställs emot.  Nye förbundskaptenen Hasse Backe, välkänd från tv-studion, vet såklart om att man är underdogs här och att pressen ligger på Polen likväl som att hemmalaget i kvalet besegrade världsmästarna Tyskland. Han har få spelare i truppen att tillgå som spelar i någon av de högre europeiska ligorna och lagets bäste anfallare Teemu Pukki gjorde inte ett enda mål i kvalet. Finland har endast gjort fler än ett mål fyra gånger på sina 20 senaste matcher från 2014 och framåt, ingen av dessa i de 14 senaste, och bara en gång under kvalet (3-1 mot Färöarna). De har förlorat åtta av sina 15 senaste matcher och bara vunnit tre (alla med 1-0) sedan oktober 2014 vilka inkluderar ett krisande Grekland och Färöarna i gruppen samt träningsmatchen mot Sverige.

Rekommenderade odds till matchen Polen – Finland;

[wpsm_list type=”arrow”]
  • Polen leder i halvtid/Polen vinner matchen 1/1, odds 2.20 från Bet365.com
  • Robert Lewandowski gör minst två mål i matchen, odds 4.80 från Betsson.com
  • Polen vinner och håller nollan, odds 2.20 från Betsafe.com
[/wpsm_list]

Hur spelar du på matchen? Lägg gärna en blänkare i kommentatorsfältet eller via Twitter!

PS! Du har väl inte missat att vi står över stryktipsförslaget v.12 och att det återkommer v.13 den 2 april?

Annons: