Rek 26/3: Chesterfield – Fleetwood Town

lee novak chesterfield

Den 26/3 spelas matchen Chesterfield – Fleetwood Town i League One. Matchen startar kl. 16.00 och spelas på Proact Stadium.

Chesterfield, på 18:e plats i tabellen i League One, ser ut att ha hittat formen i precis rätt tid. Med endast nio matcher kvar har de skapat sig fem poängs försprång ner till Doncaster under strecket vilket bl a gjorts möjligt tack vare blott en förlust på de sju senaste matcherna (1-4 mot Walsall), en match som de reducerades till tio man vid ställningen 1-2. The Spireites lär dock vara i gott mod inför den här matchen mot bortasvaga Fleetwood som dessutom förlorat tre raka matcher, och föll mot just Chesterfield i lagens tidigare möte i höstas (0-1). Fyra av hemmalagets fem senaste förluster har kommit mot lag från nuvarande topp fem (Burton, Walsall, Wigan och Millwall) och till sin hjälp har man här Lee Novak, nyförvärvet för säsongen, i god form. Engelsmannen är för närvarande klubbens bäste målskytt med 12 fullträffar och han kan, liksom Sylvan Ebanks-Blake (10 mål), mycket väl avgöra detta möte med sin målfarlighet och rutin från spel i The Championship bl a! Två mål lär behövas dock då de bara hållt nollan en gång på de 21 senaste ligamatcherna och då de har släppt in exakt ett mål i 11 av de 17 senaste.

Fleetwood är ligans tredje sämsta bortalag med blott tre segrar och 13 poäng tagna på 18 omgångar, vilket förklarar deras tabellposition som är en placering och två poäng sämre än Chesterfield. The Town, eller The Cod Army som de också kallas, är således i större behov av poäng i den här matchen än hemmalaget då de bara vunnit fyra matcher under 2016 – tre av dessa med 2-1. De har inte vunnit på fyra matcher, släppt in mål i åtta raka och gått mållösa ur sex av sina 13 senaste ligamatcher vilket såklart gör det svårt att skapa en svit som snart kan säkra kontraktet. Ett par förluster till och de är på allvar indragna i bottenstriden även om de har klart bättre målskillnad (-5) än lagen under dem. Lagets stora akilleshäl under säsongen, och något som kan visa sig även här, är målskyttet då de två bästa målgörarna är mittfältare (Grant, 8 mål och Hunter, 5 mål). Erfarne anfallaren Shola Ameobi har t ex bara gjort ett mål på sju matcher sedan han anslöt till klubben vilket gör det lätt att se varför Fleetwood (43) är målsnålast i ligan efter Blackpool, Oldham (båda 36) och Doncaster (39).

Rekommenderade odds till matchen Chesterfield – Fleetwood Town;

[wpsm_list type=”arrow”]
  • Lee Novak målskytt i matchen, odds 2.62 från Bet365.com
  • Chesterfield över 1,5 mål i matchen, odds 2.40 från Betsson.com
  • Chesterfield vinner och håller nollan, odds 4.20 från Betsafe.com
[/wpsm_list]

Hur spelar du på matchen? Lägg gärna en blänkare i kommentatorsfältet eller via Twitter!

PS! Du har väl inte missat att vi står över stryktipsförslaget v.12 och att det återkommer v.13 den 2 april?

Annons: