Rek 17/4: Arsenal – Crystal Palace

Arsenal

Den 17/4 spelas matchen mellan Arsenal – Crystal Palace i Premier League. Matchen startar kl. 17.00 och spelas på Emirates Stadium.

Det är måhända så gott som kört för Arsenal att överta både Tottenham och Leicester för att vinna den åtråvärda Premier League- titeln, men ännu är det matematiskt möjligt om The Gunners vinner kvarvarande matcher. Till den här matchen kommer de i alla fall med fyra raka utan förlust i ryggen och en hel del gjorda mål, framförallt sedan Danny Welbeck kom tillbaka, vilket såklart stärker deras aktier att få med sig tre poäng mot ett Palace som endast vunnit en match under 2016. Arsenals fördel av hemmaplan lär också bli påtaglig här då The Gunners bara förlorat sex av 24 tävlingsmatcher här under säsongen (14 segrar) och tre av 15 i ligan (nio segrar). I 13 av dessa 24 har de nätat minst två mål och i Premier League är det bara Man United (7) som släppt in färre än deras 10 mål på 15 omgångar. Totalt sett är det bara Leicester (31), Spurs (25) och United (30) som släppt in färre vilket bådar gott inför den här matchen som de måste vinna för att fortfarande hålla Man City på fjärdeplatsen bakom dem. Att de nätat minst två mål i sju av åtta matcher den senaste tiden, och i sex raka mot Palace, ger dem ytterligare övertag på gästerna.

Crystal Palace har till skillnad från Arsenal inte mycket att spela för och blott en seger under 2016 i ligan, och en missad chans till tre poäng i onsdags mot Everton trots 40 minuter med en man mer, har gjort Palace till ett bottenlag. The Eagles, som också tillhör ligans målsnålaste lag, har haft det tungt en längre period då de bl a inte vunnit någon av sina sju senaste bortamatcher i ligan. De har också ett svagt facit mot de bättre lagen i tabellen då de förlorat 10 av 16 matcher mot lag från den övre halvan varav de också gått mållösa ur sju att jämföra med Arsenal som vunnit 12 av 15 mot den undre halvan med nio hållda nollor. Med tillräckligt stor marginal ner till strecket (åtta poäng plus målskillnad) och 12 poäng kvar att spela om efter den här matchen kan Palace, som bör ha säkrat kontraktet tack vare tre utan förlust, ”ursäktas” för att ha ett öga på FA-cupsemifinalen mot Watford i slutet av månaden och därmed åka på sin sjunde raka förlust mot Arsenal!

Rekommenderade odds till matchen Arsenal – Crystal Palace;

[wpsm_list type=”arrow”]
  • Arsenal vinner båda halvlekarna, odds 2.75 från Bet365.com
  • Arsenal vinner och håller nollan, odds 2.30 från Betsson.com
  • Arsenal vinner med -1 hcp, odds 1.95 från Betsafe.com
  • Slutresultat 2-0, odds 7.25 från Nordicbet.com
[/wpsm_list]

Hur spelar du på matchen? Dela dina tankar med oss via vår Facebook-sida eller via Twitter!

Annons: