Matchanalys: Tyskland – Frankrike i EM Semifinal

Den 7:e juli spelas semifinalen Tyskland – Frankrike i Fotbolls-EM och nu ska en av de på förhand två största favoriterna i mästerskapet koras som EM-finalist!

Frankrike tog sig vidare med besked efter en stark 5-2 seger mot Island. Tyskland lyckades avväpna en av sina värsta motståndare när de besegrade Italien på straffar i sin väg till semifinalen. Kommer Frankrike nu att leva upp till fansens förväntningar och ta sig till final på hemmaplan? Lyckas Tyskland plocka fram spetskompetensen i Muller och Özil och på så sätt bryta ner det starka franska kollektivet. Den här matchen blir en semifinal som lika gärna skulle kunna vara en final!

Torsdag den 7:e juli kl.21.00 får vi svaret då Tyskland – Frankrike möts i semifinal av Fotbolls-EM 2016.

Historik

Tyskland kom till detta mästerskap som regerande världsmästare och med en förbundskapten som har lett laget till framgång i många mästerskap. I och med lagets avancemang till semifinal så har Tyskland åter igen visat att man är ett lag för de stora mästerskapen. Det enda man saknar i jämförelse med VM-framgångarna 2014 är en notorisk och pålitlig målskytt. Skyttekungen då hette Thomas Muller och om han var närmast ostoppbar då så är han endast en skugga av sig själv i detta EM. Mot Italien senast hade han chansen att definitivt avgöra matchen med ett 2-0 mål men det hela slutade i en reflexräddning från Buffon och hörna för Tyskland.

Det finns dock en stor portion fotbollskunnande i Muller och kan han och Tyskland plocka fram det nu när det verkligen behövs som mest, ja då blir man svårstoppade i jakten på EM-guld. För er som har glömt hur bra Muller var under senaste VM:slutspelet så kommer här en liten återblick;

[wpsm_video schema=”yes” title =”Fotbolls-VM 2014″ description =”Mål och ögonblick med Thomas Muller”]https://www.youtube.com/watch?v=O9hSsPAKcoA[/wpsm_video]

Frankrike har också en gedigen historik av att befinna sig långt fram i stora mästerskap. Vi minns inte minst framgångarna på hemmaplan då Trezeguet sköt hem guldet inför fanatiska fans på läktarna. Dagens lag saknar dock de där riktigt stora spelarna med de absoluta framgångarna i bagaget. Lagets främsta målskyttar har på sin höjd ett godkänt anfallsfacit i sina klubbar. Den stora stjärnan Pogba har visserligen haft en strålande säsong men han saknar landslagsmedaljer på sitt CV. Annat var det förra gången laget vann Fotbolls EM och laget hade mängder av vinnare på planen;

[wpsm_video schema=”yes” title =”EM-finalen 2000″ description =”Frankrike – Italien”]https://www.youtube.com/watch?v=knul03Emmwk[/wpsm_video]

Lagen inför match

Tyskland

Tysklands trupp har klarat sig bra från skador och avstängningar. Till den här matchen får man dock klara sig utan Hummels i mittförsvaret då han är avstängd. De enda spelarnan som har en betydande skada är Gomez och Khedira. Den sistnämnda kommer inte att spela mer i EM. I övrigt bör det inte vara några problem för några spelare när vi kommer till den 7:e juli. Uppställningen förväntas vara lik den som Tyskland ställde upp med senast i matchen mot Italien, undantaget Gomez som förmodligen får ställa sin plats till förfogande. Muller eller Podolski är heta kandidater att spela på topp. Draxler återtar förmodligen sin plats i startelvan.

Skador och avstängningar i Tyskland

Gomez och Khedira är skadade, Boateng och Schweinsteiger är osäkra på spel. Hummels är avstängd.

Frankrike

Då Frankrike säkrade sin plats i semifinalen redan i första halvlek mot Island så kunde man passa på att vila ett antal nyckelspelare. Giroud, Kocielny och Payet fick alla vila lite extra. Man har ingen spelare avstängd och inga skador att rapportera i dagsläget. Uppställningen förväntas vara densamma som den mot Island. Sissoko får med största säkerhet fortsatt förtroende på kanten vilket gör att Pogba får spela balansspelare på mitten. Detta gör att Kanté åter får sitta på bänken.

Skador och avstängningar i Frankrike

Inga skador och avstängningar.

Förhandsanalys

Frankrike har blivit rejält hyllat på hemmaplan efter att ha spelat ut Island. Dock är man inte lika imponerade med 2:a halvlek då man tycker att Frankrike borde stått upp bättre. Faktum är ju trots allt att Island vann andra halvlek med 2-1! Hur det än är så hade det varit bättre för den franska moralen med en nolla bakåt och många mål framåt. Men, man är trots allt i semifinal och i förlängningen så är det ju som bekant resultatet som räknas.

Tyskland kommer till matchen med ett vässat självförtroende efter den första segern över Italien i mästerskapssammanhang. Att ta sig vidare efter en svår match är alltid bra för moralen och vi vet all vad Tyskland kan när maskineriet är igång. Det tyska spelet såg dock inte riktigt välsvarvat ut och man måste nog höja sig ett snäpp om man vill ro på Frankrike. Dock har man helt klart kapital i laget för att vinna när det krävs.

Inför matchen har vi något så ovanligt som två lag som står på samma förhandsodds hos flera spelbolag. Spelbolagen uppskattar således båda lagens chanser som lika goda. Riktigt så långt vill jag dock inte sträcka mig. Även om Frankrike har hemmaplan och har gjort en hel del mål så har man också mer eller mindre åkt räkmacka genom mästerskapet. Först var det den enklaste gruppen och sedan det enklaste motståndet i åttondelsfinalen och även i kvartsfinalen. Man sätter väldigt stort hopp till sin unga fältherre på mitten – Pogba och det är verkligen frågan om han har vad som krävs för att leda laget när det hettar som mest. Bakom honom är det lite glest med naturliga ledare som verkligen kan gå i bräschen för sitt lag.  Annat är det då i Tyskland. Med spelare som vanligtvis är ledarfigurer i sina klubblag så får laget gott om draghjälp om spelet låser sig. Neuer, Hummels, Kroos, Özil, Muller och Schweinsteiger är bara några exempel. Av dessa kommer dessutom säkert alla att komma till spel (förutom Hummels som är avstängd då).

Pogba Frankrike

Matchbilden jag förväntar mig är ett Tyskland som kommer att vara bollförande och ett Frankrike som kommer att ligga rätt i positionerna med sina två balansspelare i Matuidi och Pogba. Möjligen spelar Cabaye med Matuidi, det beror lite på hur offensivt Frankrike kommer att spela. Det kommer således att bli trångt på mittfältet för spelare som Griezman och Özil i vardera lagen. Nyckeln ligger enligt mig i kantspelet och där är lagen väldigt jämna. Dock håller jag Tysklands defensiv högre än Frankrikes, medan det offensiva förhållandet är omvänt. Med ett Tyskland som vill trycka tillbaka Frankrike blir det garanterat en match med flera omställningslägen. Griezman, Koman och Payet är då två spelare som Frankrike verkligen vill ha med i spelet. För Tysklands del handlar det väldigt mycket om att få med Özil i speluppbyggnaden och att Boateng fortsätter att krossa bollen från backlinjen. Man måste få Frankrike att flytta över i sitt positionsspel om man vill ta sig runt på kanterna.

Summerat så håller jag Tyskland som favoriter att gå vidare. De har redan bekänt färg i turneringen och de har flera svåra matcher bakom sig. Frankrike riskerar att åka på en smärre chock när motståndet inte längre heter Albanien, Irland, Rumänien och Island.

Odds till matchen

Om du är sugen på att spela på matchen så bjuder Betsson.com just nu på 200 kr i riskfritt spel om du spelar förhandsodds eller liveodds på Tyskland – Frankrike. Erbjudandet gäller båda nya och befintliga spelare hos Betsson.

Du kan läsa mer om erbjudandet här!

Odds på Tyskland

Med Tyskland som personliga (och logiska?) favoriter här så finns det helt klart spelvärde i att man vinner matchen under 90 minuter. Till det kommer också ett garderingsspel på att det står kryss i halvtid för det sedan ska bli tysk seger. Vidare så finns det spännande spelvärde i att matchen fortsatt står 0-0 efter första 30 minuterna då Frankrike kommer att göra vad man kan för att ligga rätt och ställa om när tillfälle ges. Med tanke på Frankrikes virrighet på fasta situationer finns det spelvärde i att en god huvudspelare, exempelvis Muller gör mål i matchen.

[wpsm_titlebox title=”Heta odds från spelbolagen” style=”2″]
  • Kryss i halvtid – Tyskland vinner matchen, odds 6,60 (Betsson.com)
  • Tyskland vinner matchen, odds 3,00 (Bet365.com)
  • Muller gör mål i matchen, odds 3,50 (Nordicbet.com)
  • 0-0 i första halvlek, odds 1,68 (Unibet.com)
[/wpsm_titlebox]

Odds på Frankrike

Frankrike är knappa favoriter hos några av spelbolagen och det är man med tanke på hemmaplan och sitt offensiva facit. Att man tar sig förbi Tyskland känns dock långt ifrån självklart. Med tanke på hur det har sett ut i tidigare matcher där offensiven har låst sig så finns det intressant spelvärde i att Frankrike gör mål i andra halvlek. Vi minns exempelvis de senas målen i gruppspelet. Vidare känns det naturligt att ha med Griezmann som målskytt då han leder skytteligan i EM med fyra mål. Oavgjort i halvtid är spelbart med utgångspunkten att Frankrikes defensiv tar ut Tysklands offensiv. Med tanke på lagets vidlyftiga defensiv senast så finns det även spelvärde i att båda lagen gör mål i matchen. Båda lagen har bevisat att man har olika anfallssvapen att tillgå.

[wpsm_titlebox title=”Heta odds från spelbolagen” style=”2″]
  • Frankrike gör sitt första mål i 2:a halvlek, odds 2,95 (Betsson.com)
  • Griezmann gör mål i matchen, odds 3,40 (Bet365.com)
  • Oavgjort i halvtid, odds 1,93 (Nordicbet.com)
  • Båda lagen gör mål, odds 2,02 (Unibet.com)
[/wpsm_titlebox]

Hur kommer Du att spela på matchen Tyskland – Frankrike i EM-semifinalen? Lämna gärna en kommentar om ditt spel eller skriv en blänkare på Facebook!

Annons: