Förhandsspel till EM: Skrällarna, favoriterna och minorna

EM-guld

Med två dagar kvar innan premiären av sommarens EM-fest mellan Frankrike och Rumänien är det hög tid att blicka framåt och tippa turneringen från gruppspel till utslagningsrundor till finalen om en dryg månad. Vilka är favoriterna? Vem eller vilka är skrällarna och är det någon som riskerar att falla för trycket? Låt oss ta en närmare titt!

Grupp A: 1. Frankrike 2. Schweiz 3. Rumänien 4. Albanien

Kommentar:
Frankrike är en av de stora förhandsfavoriterna och rättmätig sådan dessutom. Truppen och organisationen håller världsklass och med spelare som Griezmann, Pogba och Payet bl a finns det gott om matchvinnare och hemmalaget slutar som säker gruppetta. Bakom blir inbördes möten oerhört viktiga men Schweiz offensiva kvalitéer går inte att bortse ifrån och ger dem ett övertag och vidare avancemang. Rumänien gick bra i kvalet och Albanien är likt dem också svårslagna men saknar tillräckligt med offensiv spets för att ta sig vidare och räcker inte heller till som en av de fyra bästa grupptreorna.
Skyttekung i gruppspelet: Dimitri Payet 2 mål

Grupp B: 1. Slovakien 2. England 3. Ryssland 4. Wales

Kommentar:
På förhand en jämn grupp där England ses som favorit till gruppsegern, men sett till träningsmatcherna och det faktum att Roy Hodgson inte fått ihop en stark startelva rent taktiskt sett håller jag Slovakien, med lagkaptenen Marek Hamsik i spetsen, som snäppet vassare. Slovakien gick också väldigt bra i kvalet och gynnas av den stora pressen på England. Ryssland har ett par vassa spelare men är saknar slagstyrka mot de bättre lagen och Wales är lite för mycket av en one-man-show plus att de saknar mästerskapsrutin. Ryssland kan eventuellt ta sig vidare som bästa grupptrea. Wales däremot bör vara glada om man spräcker poängnollan som är störst chans mot England (pga derbykänslan) och Ryssland (kvalitetsmässigt). Slovakien att ta sig vidare till semifinal, vore inte det en fin skräll?
Skyttekung i gruppspelet: Artem Dzuyba 2 mål

Grupp C: 1. Tyskland 2. Polen 3. Ukraina 4. Nordirland

Kommentar:
Tyskland är väl tillsammans med Frankrike en av de största favoriterna till att ta hem EM-slutspelet. De regerande världsmästarna höll en hög nivå i kvalet men är inte samma maskin som för två år sedan, och får se upp med Polen som är en outsider att gå långt i detta mästerskap. Polen förlitar sig såklart mycket på Robert Lewandowski men har starka kort i alla lagdelar som håller god europeisk klass, och är en given joker i mina ögon och en kul skräll att gå långt. Ukrainas Yarmolekno och Konplyanka är, likt Bale i Wales, lite för ensamma för att bära laget längre än gruppspelet här. Nykomlingen Nordirland håller inte måttet och lär sluta på 0 poäng.
Skyttekung i gruppspelet: Robert Lewandowski 3 mål

Grupp D: 1. Kroatien 2. Turkiet 3. Spanien 4. Tjeckien

Kommentar:
En jokervarning detta EM är utan tvekan Turkiet som har en ung, talangfull spelartrupp hungriga på framgångar blandat med spelare som Arda Turan och målskytten Burak Yilmaz samt frisparsksspecialisten Calhanoglu. Det lär dock inte bli ett enkelt avancemang då detta är den tuffaste gruppen med fyra starka lag. Spanien (som förlorade mot Georgien i EM-genrepet för ett par dagar sen) har mycket rutin vilket väger tungt här men kan få det tufft mot framförallt Kroatien. Kroaterna, som med sitt på pappret mästerliga mittfält bestående av Kovacic, Modrig, Rakitic bl a, håller jag som en bubblare beroende på om de rapporterade inre stridigheterna i spelartruppen är sanna eller inte. Kan de hålla fokus slutar de nog som sämst tvåa men troligen som gruppetta, på Spaniens bekostnad som är det tyngsta laget att missa avancemang, medan Tjeckien är gruppens svagaste lag och får svårt att hålla jämna steg med övriga tre.
Skyttekung i gruppspelet: Mario Mandzukic 3 mål

Grupp E: 1. Belgien 2. Irland 3. Italien 4. Sverige

Kommentar:
Sveriges grupp är såklart av extra intresse men mot både Belgien och Italien lär Sverige få det tufft. Jag utesluter inte heller att Irland kan få med sig tre poäng i premiären och sedan också vinna över Italien, vilket räcker till andraplatsen i gruppen. Italien saknar offensiv spets och har en hel del avbräck även på mittfältet vilket gör dem sårbara och aningen obalanserade (och en möjlig ”mina”). Irland kommer inte be om ursäkt och kommer ta tillvara på alla misstag Sverige och Italigen gör, bakom självklara Belgien. Belgien är en av de stora favoriterna men jag är inte säker på att de håller för trycket och räcker till hela vägen. Avancemang och en semifinal måste vara målet och jag tippar att de får nöja sig med, som sämst, en kvartsfinal.
Skyttekung i gruppspelet: Romelu Lukaku 4 mål

Grupp F: 1. Portugal 2. Österrike 3. Island 4. Ungern

Kommentar:
En av gruppspelets intressantaste grupper är denna där favoriten Portugal, som litar mycket till Cristiano Ronaldos förmåga, bör ta hem gruppsegern före betydligt svagare Island och Ungern. Ett talangfullt Österrike med mångsidige David Alaba i spetsen håller hög högstanivå och bör vara snäppet starkare än Island som troligen tar tredjeplatsen, vilket jag tror räcker till avancemang till åttondelen. Lars Lagerbäcks Island blir en tuff nöt och kan mycket väl störa Portugal som har ett enormt tryck på sig att nå resultat i årets turnering. Portugal risker att bli en ”mina” och det vore inte helt otroligt om de inte tar sig vidare förbi åttondelen. Island eller Österrike kan därför bli turneringens stora överraskning om inte Polen eller Slovakien tar hem den titeln. Men rår någon av dem på de stora favoriterna?
Skyttekung i gruppspelet: Marko Arnautovic 3 mål

Åttondelsfinaler
Schweiz – Polen 1-2
Slovakien – Ryssland 1-0
Kroatien – Ukraina 3-1
Frankrike – Italien 1-0
Tyskland – Island 2-0
Portugal – Irland 4-0
Belgien – Turkiet 5-4 efter straffar
England – Österrike 1-2 efter förlängning

Kvartsfinaler 
Polen – Kroatien 1-2
Slovakien – Portugal 0-1
Tyskland – Belgien 3-0
Frankrike – Österrike 3-1

Semifinaler
Kroatien – Portugal 2-1 efter förlängning
Tyskland – Frankrike 0-1

Final
Kroatien – Frankrike 6-7 efter straffar

Turneringens skyttekung: Mario Mandzukic 5 mål

EM2016

Är du med i Nordicbets stora EM-tips som börjar nu på fredag? Du som inte har lagt till ett EM-tips kan göra det fram tills öppningsmatchen mellan Frankrike och Rumänien på fredag kväll!

>Här kan du läsa mer om hur du spelar EM-tipset och vad som står att vinna!

För att spela tipset så behöver du skapa ett konto eller logga in med dina Facebook-uppgifter på sajten EMtips2016. Om du vill vinna något av de riktigt heta priserna i tipstävlingen så behöver du dock även ett konto hos Nordicbet.com (som är det spelbolag som står bakom EM-tipset). Att registrera ett konto hos Nordicbet är helt gratis och ger dig flera direkta fördelar. Bland annat få du som ny spelare 300 kr i gratisspel som du kan använda på EM.

När du loggat in på ditt tipskonto gäller det att tippa vad matcherna i gruppspelet slutar och vem som står som segrare. Alla matcher finns uppradade och du behöver tippa samtliga för att ha chans att vinna ett pris i tävlingen! För hur kommer det egentligen att gå för Sverige i matcherna mot Irland, Italien och Belgien? Hur långt kommer England med sitt stjärnspäckade lag? Kommer Tyskland än en gång att dominera och ta sig till gruppseger? Kan Kroatiens mittfält dominera och är Spaniens tiki-taka ute efter revansch så pass att de har chansen att ta tredje raka EM-guldet?

Ja, som tippare av Sveriges största EM-tips så är det mycket du behöver tänka på och inte minst ha lite tur vad gäller de bästa grupptreorna och vem de ska möta i åttondelsfinalerna. Men glöm inte att lämna in ditt tips innan första matchen spelas. Det kostar ingenting att vara med och du kan vinna riktigt fina priser!

[wpsm_button color=”blue” size=”medium” link=”http://svenskspelservice.se/nordicbet-com” icon=”none” rel=”nofollow”]Läs mer om tipset hos Nordicbet.com[/wpsm_button]
Annons: