Dubbla pengarna: 2.10 på Sampdoria

Spelvärdet i Serie A den här helgen hittar vi på Luigi Ferraris i bottenmötet mellan 17:e placerade Sampdoria och 13:e placerade Atalanta, två lag som haft det tungt formmässigt den senaste tiden. Hemmaplansfördelen är påtaglig och Sampdoria har även fått fart på målskyttet trots att Eder (12 mål) lånades ut till Inter i januari, vilket ger dem övertaget till dubbla pengarna denna Super Sunday.

Luis Muriel Sampdoria

Sampdoria – Atalanta | Spelstopp 14.59

[wpsm_highlight color=”green”]Utvalda spel | Sampdoria vinner matchen till oddset 2.10
[/wpsm_highlight]

Bortasvaga Atalanta gästar Luigi Ferraris och Sampdoria i 25:e omgången i Serie A. Hemmalaget har inte riktigt fått det att klicka resultatmässigt sedan december men trots det är det positiva tongångar hos manager Vincenzo Montella som är självsäker att laget snart skapat ett tillräckligt tryggt försprång till nedflyttningsstrecket. Endast två poäng skiljer dem från Frosinone på 18:e platsen och en av anledningarna till det, förutom deras skrala bortaform, är antalet insläppta mål under säsongen som uppgår till drygt två per match i snitt (43 på 24 matcher) vilket hindrat dem från att upprepa fjolårets bedrift i form av sjundeplatsen i ligan. Det ska dock tilläggas att de på senare tid fått målskyttet att lossna rejält och bara kvartetten i toppen av tabellen har gjort fler mål än deras 36, och tittar man till den senaste tidens resultat ser man att Sampdoria har gjort minst två mål i fem av sina åtta senaste matcher och att de nätat mot såväl Roma (1-2), Juventus (1-2), Napoli (2-4) och Inter (1-1). Så jag räknar med att hemmalaget hittar nätet minst en gång mot Atalanta som ligger fyra poäng före dem i tabellen men som inte är lika starka på resande fot som hemma i Bergamo, vilket bl a syns i antalet bortaförluster (sju på 12 omgångar) liksom målskillnaden 7-16. De har bara vunnit en av sina tio senaste matcher, den där underliga 2-0 segern mot Roma, och bara två totalt i serien såhär långt och utöver det har Atalanta också gått mållösa i sju av sina tio senaste på resande fot. I sin senaste bortamatch tillät man jumbon Verona att ta första segern för säsongen (!) när man föll med 1-2, såklart också hjälp av det röda kort som Boukary Drame drog på sig, och saknaden av januariförsäljningen Maxi Moralez har tagit hårt på dem. 0-0 senast mot Empoli betyder också att Atalanta inte vunnit sedan 6:e december (nio matcher sedan) vilket också är senaste gången de gjorde mer än ett mål i en match, vilket bara har inträffat i fem av de tjugo senaste totalt sett. 2.10 på hemmaseger känns därför generöst och värt att överväga är också spelen på Sampdoria över 1,5 mål i matchen till 2.10, Luis Muriel (sex mål, fyra assist) målskytt i matchen till 2.87 samt att det blir minst sex kort i matchen (asian hcp) till 1.80.

Notera även att:

  • Atalanta har förlorat sju av sina tio senaste bortamatcher
  • Inget lag har gjort färre bortamål än Atalanta (7) på 12 omgångar
  • Atalanta vann lagen senaste möte (2-1) men Sampdoria har vunnit tre av de fem senaste
  • Sampdoria har spelat in 18 av sina 24 poäng på hemmaplan och gjort 23 av sina 36 mål totalt
  • Atalanta har värst disciplin i Serie A med 58 gula och 11 (!) röda på 24 omgångar
  • Sampdoria har också dragit på sig 58 gula men bara fyra röda, dock två i sina två senaste hemmamatcher

Oddsen är hämtade från Bet365.com. Tar du rygg? #spankthebookies

[wpsm_button color=”green” size=”medium” link=”http://svenskspelservice.se/_bet365-com” icon=”none” rel=”nofollow”]Gå till Bet365.com[/wpsm_button] [wpsm_ads2] PS. Glöm inte att gilla Svensk Spelservice i sociala medier – vi finns på Twitter @Spelservice och på Facebook! Och du, lycka till!

//Ohlsson,
 för Svensk Spelservice

Annons: