Trippel 4/9: EM-kvalet till 8.80

Europas toppligor har tagit paus lagom när transferfönstret nu stängt och inför det stundande EM-kvalet tar även vi en kort paus från Stryktipset och Betssontipset. Vi lägger istället fokus på landskamperna som spelas under fredagen och lördagen där vi försöker hitta de bästa oddsen på de säkraste spelen – allt för att du precis som vi ska kunna tömma spelbolagens sparkonton! 

Inget tipsförslag v.36 – fokus på EM-kvalet

Istället för att försöka analysera ovissa ligamatcher från League One och League Two, som kompletterar helgens tipskupong, tittar vi alltså över EM-kvalet lite extra då det är där man kan hitta de bästa guldkornen. Nästa tipsförslag återkommer lördagen den 12 september då det är ordinarie omgång i såväl Premier League som Allsvenskan och The Championship. Så till dess, håll tillgodo!

Tyskland – Polen | Spelstopp 20.44
[wpsm_highlight color=”green”]Utvalt spel | Polen vinner med +1.5 asian hcp till oddset 2.00[/wpsm_highlight]

Världsmästarna Tyskland är, trots sin andraplats i gruppen, illa ute i EM-kvalet och kan om det vill sig illa missa slutspelet i Frankrike helt. Polen leder gruppen en poäng före tyskarna med Skottland två poäng strax bakom Joachim Löws mästarlag och Irland ytterligare två bakom skottarna vilket gör de två avslutande matcherna oerhört intressanta. För att säkra en automatisk plats till nästa sommar behöver Tyskland, som kommer till spel utan Marco Reus, vinna både mot Polen och borta mot Skottland i sista omgången. Men det lär inte bli lätt för hemmalaget som faktiskt förlorade sitt förra möte med Polen med 0-2, och som dessutom haft en knackig form på sistone. Irland knep en poäng på tysk mark (1-1) och i träningsmatcherna mot USA och Australien blev det förlust respektive oavgjort, så med pressen nu ännu tyngre är jag inte säker på att man lyckas och lockas av oddsen på polsk poäng. Men jag anar ändå att Tyskland höjer sig nu när det verkligen gäller och faktiskt kan sätta sig själva i ett gynnsamt läge inför matchen mot Skottland och tror att handicap-spelet på Polen betalar bättre då det innebär att Tyskland kan vinna matchen med max ett måls marginal och spelet går ändå in. Nyckelspelare som Szczesny, Glik och Lewandowski kommer alla spela en stor roll i gästernas försök att sno med sig en poäng och är också spelare som Tyskland har respekt för (inte minst efter deras senaste möten som förutom segern senast också sett två raka kryss). Polen har också bättre målskillnad än Tyskland såhär långt med endast tre insläppta och 20 mål gjorda, och 14 av 18 möjliga poäng tagna utan en enda förlust.


Georgien – Skottland | Spelstopp 17.59
[wpsm_highlight color=”green”]Utvalt spel Bortaseger, 2 till oddset 2.00[/wpsm_highlight]

Som tabelltrea ligger all press på Tyskland och Polen i Grupp D vilket gynnat Gordon Strachans Skottland såhär långt, även om man också visat upp ett mycket kreativt och åskådarvänligt spel i detta EM-kval. I nuläget har man två poäng upp till Tyskland och ytterligare en till Polen vilket gör det vitalt att man tar tre poäng här för att fortsätta sätta press på toppduon, samtidigt som man vill kunna säkra tredjeplatsen som betyder playoff-match. Irland jagar dem febrilt två poäng bakom och det måste till en betydligt bättre insats för Skottland nu, på bortaplan i Tblisi, än vad man lyckades med i hemmamötet med Georgien (1-0). Det blev till slut seger där vilket betyder att premiärförlusten borta mot Tyskland (1-2), där man förtjänade bättre, alltjämt är nationens enda förlust på de åtta senaste tävlingsmatcherna. Faktum är att man nätat i sina 12 senaste landskamper och snittat lite drygt 1,5 mål per match vilket man har kapacitet att göra även här med spelare som Matt Ritchie (Bournemouth), Steven Naismith (Everton), Chris Martin (Derby) och Shaun Maloney (Hull) för att nämna några. Två gånger pengarna på seger mot ett lag rankat 147 i världen och som förlorat fem av sex matcher såhär långt (bara vunnit mot jumbon Gibraltar hittills), inte vunnit en tävlingsmatch hemma på tre år och bara gjort mål i en av dem är taget alla dagar i veckan nu när det verkligen gäller för Skottland. Gästerna har tillräcklig kvalitet för att kunna stänga den här matchen efter att man gjort 1-0, vilket Strachan lär vara beslutsam nog att göra, precis som både Tyskland, Polen och Irland gjort här.


Danmark – Albanien | Spelstopp 20.44
[wpsm_highlight color=”green”]Utvalt spel | dubbelchans, X2 till oddset 2.20[/wpsm_highlight]

Precis som i flera andra grupper är det öppet även i Grupp I där Portugal (12p) leder före Danmark (10p) och Albanien (10p) som med tre matcher kvar sånär som på en knapp matematisk chans är klara för nästa sommars slutspel. Albanien, som har en match mindre spelad än övriga i gruppen, är på god väg att bli bästa trea av alla grupper vilket ger en direktplats till slutspelet (eftersom man är ett lag mindre i den gruppen) medan Portugal, som förlorade mot Albanien, och Danmark ligger i pole-position för att ta de två första platserna om inte gästerna vinner här. Men, det ska också sägas att Portugal har störst press på sig och har kanske den svåraste avslutningen av dessa tre lag; man gästar Albanien på måndag innan Danmark kommer till Lissabon och man själva åker till Serbien som känner sig orättvist behandlade under detta kval (inte minst efter skandalscenerna mot Albanien som UEFA straffade dem för) vilket inte blir någon lätt drabbning. Albanien å sin sida har allt att vinna och är inte där man är oförtjänt då man slog Portugal, kryssade mot Danmark och är än så länge obesegrade vilket bådar gott för nationen som aldrig kvalificerat sig för ett större mästerskap – men som verkar vara nära nu under förbundskaptenen Gianni de Biase som hjälpt laget klättra till 22:a plats på FIFA:s världsranking (deras högsta någonsin). En poäng i Köpenhamn skulle inte vara ett dåligt resultat för dem och inte heller för danskarna som behöver poäng från deras sista tre matcher för att i alla fall säkra bästa tredjeplatsen i kvalet. Och även om Danmark lär vilja gå för tre poäng är jag inte säker att man lyckas då detta Albanien är mycket bra defensivt och, tillsammans med en handfull andra, släppt in minst mål i hela kvalet med sina två – bara Rumänien (1) har släppt in färre. Det faktum att man under det senaste året också vunnit (1-0) och kryssat (1-1) mot Frankrike samt knappt förlorat mot Italien (0-1) i träningsmatcher gör också att jag tror Albanien grejar minst en poäng här som man gjort också de två senaste gångerna lagen mötts (bägge 1-1).


Oddsen är hämtade från Bet365.com och de tre singelspelen ger ett sammanlagt odds på 8.80. Tar du rygg? #letsspankthebookies

[wpsm_button color=”green” size=”medium” link=”http://svenskspelservice.se/_bet365-com” icon=”none” rel=”nofollow”]Gå till Bet365.com[/wpsm_button] [wpsm_ads2] PS. Glöm inte att gilla Svensk Spelservice i sociala medier – vi finns på Twitter @Spelservice och på Facebook! Lycka till!

//Ohlsson,
 för Svensk Spelservice

Annons: