Trippel 3/9: EM-kval i fokus v.36

Europas toppligor har tagit paus lagom när transferfönstret nu stängt och inför det stundande EM-kvalet tar även vi en kort paus från Stryktipset och Betssontipset. Vi lägger istället fokus på landskamperna som spelas under fredagen och lördagen där vi försöker hitta de bästa oddsen på de säkraste spelen – allt för att du precis som vi ska kunna tömma spelbolagens sparkonton! 

Inget tipsförslag v.36 – fokus på EM-kvalet

Istället för att försöka analysera ovissa ligamatcher från League One och League Two, som kompletterar helgens tipskupong, tittar vi alltså över EM-kvalet lite extra då det är där de flesta små bäckarna av inkomster kan hämtas. Dessa kan du läsa mer om under fredag respektive lördag morgon men några intressanta matcher hittar vi redan under torsdagen, vilka presenteras nedan. Nästa tipsförslag återkommer lördagen den 12 september då det är ordinarie omgång i såväl Premier League som Allsvenskan och The Championship. Så till dess, håll tillgodo!

Belgien – Bosnien-Herzegovina | Spelstopp 20.44
[wpsm_highlight color=”green”]Utvalt spel | dubbelchans, X2 till oddset 2.62[/wpsm_highlight]

Talangfulla Belgien blev inte det stora utropstecknet under VM för två år sedan som många hoppades på, och i Grupp B av EM-kvalet till slutspelet i Frankrike nästa sommar har man inte heller varit den självklara gruppettan trots ett skyhögt favoritskap. Man är dock det laget som gjort flest mål i gruppen med sina 13 på sex matcher men kunde ändå inte hindra att Wales besegrade dem med 1-0 i senaste kvalmatchen i juni vilket fortsatte hålla gruppen öppen. Bosnien är måhända endast tabellfemma men är inte borta från en plats i slutspelet via andraplatsen, förutsatt att man undviker förlust i Belgien där hemmalaget bara förlorat en av sina 11 senaste EM-kvalmatcher. Nye förbundskaptenen för gästerna, Mehmed Bazdarevic, har fått fart på laget sedan han tog över i december och har lett dem till två raka segrar och 6-1 i målskillnad vilket bådar gott. Att Bosnien också vunnit tre av de fem senaste med Belgien, och tog ledningen i lagens tidigare möte i gruppen som slutade 1-1 genom Edin Dzeko, talar också för att man kommer kunna göra det svårt för ett favorittyngt hemmalag som mot de tre bästa lagen i gruppen bara gjort två mål på fyra matcher, och sett under 2,5 mål gå in i fem av de sex senaste matcherna. Jag backar därför gästerna att plocka med sig minst en poäng till ett fint odds!


Cypern – Wales | Spelstopp 20.44
[wpsm_highlight color=”green”]Utvalt spel | bortaseger, 2 till oddset 1.80[/wpsm_highlight]

Den f.d ”blåbärsnationen” Cypern har överraskat under detta kvalspel och är efter Belgien det lag som gjort flest mål i Grupp B, och har varit underhållande att följa då man även släppt in flest mål efter gruppjumbon Andorra. När Cypern gästade Cardiff i Juni krävdes det mer än Wales tänkt för att besegra dem och Chris Colemans Wales tog endast en knapp 2-1 seger, även om Andy King visades ut tidigt i andra halvlek och Cypern satte i system att med alla medel få stopp på Gareth Bale som gjort fem av Wales åtta kvalmål såhär långt. Och 2-1 kan mycket väl bli resultatet även här då mycket står på spel för gästerna som behöver säkra tre poäng för att fortfarande ligga i pole position som gruppetta inför slutspelet nästa sommar – vilket skulle vara den första stora turneringen som nationen deltar i sedan VM-58. Cypern tog en mycket överraskande skrällseger borta mot Bosnien i sin senaste kvalmatch, vilket tog dem upp på nio poäng, och bör inte underskattas trots att gästerna är obesegrade under Colemans ledning. Lyckas Wales behålla lugnet och alla elva på planen, samt att man lyckas skydda Bale, har man stora chanser att ta tre poäng här då man är betydligt bättre än Cypern som behöver vinna tre av sina fyra återstående matcher för att ha chans att nå slutspelet. Jag utesluter heller inte att hemmalaget drar på sig ett antal gula kort då man precis som när lagen möttes förra gången lär gå in för att göra det jobbigt för gästerna, med ett tjuvnyp här och där, vilket kan leda till en irriterad stämning på planen. Men visst har Wales lärt sig sin läxa nu? 1.80 är för generöst att tacka nej till!


Holland – Island | Spelstopp 20.44
[wpsm_highlight color=”green”]Utvalt spel | dubbelchans, X2 till oddset 3.20[/wpsm_highlight]

Holland, som nådde semifinal i VM 2014, har haft en tuff resa såhär långt i kvalet och är långt ifrån säkra att ta en plats i slutspelet efter att endast två segrar mot Lettland och Kazakhstan bärgasts på sex matcher. Förbundskaptenen Danny Blind, som tog över så sent som i juni efter att Guus Hiddink lämnat jobbet (efter fem förluster på tio matcher efter VM), har med andra ord en tuff uppgift framför sig och Holland är trots all kvalitet och talang som finns tillgänglig i gruppen i gungning. I senaste hemmamatchen mot Turkiet åkte man sånär på första hemmaförlusten på 48 EM-kvalmatcher (varav man vunnit 40) och jag tror att den kommer förr snarare än senare. Så varför inte mot överraskningen Island, ledda av vår egen Lasse Lagerbäck? De missade VM 2014 med en hårsmån men har inlett detta kval strålande med fem segrar av sex möjliga, vilket gör dem till gruppetta, och med spelare som Gylfi Sigurdsson (som gjorde bägge målen i 2-0 segern när lagen möttes senast) i laget är gästerna ett ständigt hot på fasta situationer vilket kan bli avgörande här. Islänningarna är i god form och tror stenhårt på sitt mål att nå sitt första stora mästerskap som nation, och trivs som underdog i ett sånt här möte där pressen ligger på stornationen Holland att få med sig tre poäng. Jag tror gästerna är mer disciplinerade och bättre organiserade än vad hemmalaget är, vilket kompenserar för deras lägre individuella skicklighet. En poäng här tillsammans med seger över Kazakhstan på söndag innebär att Island når Frankrike 2016 och jag tar det generösa oddset på gästerna alla dagar i veckan!


Oddsen är hämtade från Bet365.com och de tre singelspelen ger ett sammanlagt odds på 15.12. Du hänger väl på? #letsspankthebookies

[wpsm_button color=”green” size=”medium” link=”http://svenskspelservice.se/_bet365-com” icon=”none” rel=”nofollow”]Gå till Bet365.com[/wpsm_button] [wpsm_ads2] PS. Glöm inte att gilla Svensk Spelservice i sociala medier – vi finns på Twitter @Spelservice och på Facebook! Lycka till!

//Ohlsson,
 för Svensk Spelservice

Annons: