Trippel 21/11: hög eller liten risk

Premier League och den engelska fotbollen är tillbaka i tv-rutan och såhär efter uppehållet satsar vi på lite högre odds. Swansea lär vinna sin match med troliga 1-0, Leicester gör mycket mål men släpper ofta in minst ett och vinner troligast med 2-1 samt ett högst troligt oavgjort 0-0 resultat mellan försvarsstarka Preston och Blackburn. För den som vill ha mindre risk och ett lägre odds, kika på den kursiverade delen av texten nedan!  

Swansea – Bournemouth | Spelstopp 15.59
[wpsm_highlight color=”green”]Utvalt spel | Swansea vinner utan att släppa in mål till oddset 3.10[/wpsm_highlight]

Två formsvaga lag möts i detta Wales-derby där storebror Swansea tar emot lillebror tillika nykomlingen Bournemouth på Liberty Stadium. Seger för The Swans här, vilket vore deras blott tredje för säsongen, är ett måste och skulle lätta på trycket över manager Gary Monk som inte kan vara nöjd med den nuvarande 14:e platsen. Fördelen av hemmaplan bör ge dem en extra skjuts i den här matchen mot ett bortasvagt Bournemouth som förlorat fem av sex bortamatcher hittills och i sina fyra senaste ligamatcher släppt in 13 mål, samt legat under i halvtid och sedan förlorat matchen. Inkluderar man även Ligacupmatchen mot Liverpool (0-1) har The Cherries även gått mållösa i tre raka matcher vilket gör det än tydligare hur mycket man saknar långtidsskadade Callum Wilson (fem mål hittills). Endast Sunderland har släppt in fler mål totalt sett (26) och på bortaplan (18) än Bournemouths 25 respektive 16 vilket såklart är oroväckande! Att Swansea tar det är och vinner matchen kan spelas till fina 1.90 men då inget av lagen gjort särskilt mycket mål såhär långt är marknaden på under 2,5 mål i matchen till oddset 1.80 desto mer lockande!


Newcastle – Leicester | Spelstopp 15.59
[wpsm_highlight color=”green”]Utvalt spel Leicester vinner och över 2,5 mål i matchen till oddset 3.60[/wpsm_highlight]

Överraskningen Leicester avslutade med tre raka segrar inför uppehållet vilket håller dem kvar i toppen av tabellen och även om det är något osäkert om Jamie Vardy kan medverka eftersom han stod över Englands bägge landskamper har jag svårt att tro på annat än en bortaseger här. Newcastles insats trots seger borta mot Bournemouth motiverar tvåan rakt av och The Magpies svaga 17:e plats och katastrofala säsongsinledning berättar resten. Hemmalagets försvar har varit särskilt blekt, inte minst Fabricio Coloccini, och 22 insläppta är ett tydligt tecken på att allt inte står rätt till om man även tittar till antal gjorda mål (13). Att Leicester är så pass vassa framåt och aldrig ger upp, trots underläge, tror jag fäller avgörandet här och hur Newcastle ska stoppa Vardy eller för den delen Riyad Mahrez (sju mål, fem assist) ser jag som en omöjlig uppgift. Leicester har nätat i varje match de spelat den här säsongen och gästernas ’man of the moment’ Jamie Vardy jagar Ruud Van Nistelrooys målrekord om att näta i 10 raka ligamatcher. The Foxes har dessutom ännu inte förlorat på bortaplan såhär långt, något bara Southampton kan matcha, och besegrade Newcastle två gånger ifjol (dock bägge hemma). Som Newcastle spelar nu är alla spel på gästerna så gott som taget och skulle det mot förmodan inte bli målrikt när Leicester spelar (deras 12 matcher har snittat 3.75 mål per match) kan man i alla fall tänka att Leicester vinner någon av halvlekarna till oddset 1.66!


Preston – Blackburn | Spelstopp 15.59
[wpsm_highlight color=”green”]Utvalt spel | Oavgjort i matchen, X till oddset 3.20[/wpsm_highlight]

Ny på tränarbänken hos 16:e placerade Blackburn är f.d Villa-manager Paul Lambert som har en tuff uppgift framför sig att ta Blackburn till playoff, som de just nu är nio poäng ifrån, Lambert ställs nu i sin första match som ansvarig mot nykomlingen Preston som inte bara är obesegrade i sex raka matcher, de har även hållt nollan i dessa sex som inneburit två segrar och fyra oavgjorda. De har presterat bäst av nykomlingarna hittills och ligger på samma nivå som Blackburn poängmässigt (17) tack vare tre segrar, åtta oavgjorda och fem förluster. Här ser jag inget annat än ett tydligt oavgjort resultat av flera anledningar, trots att Blackburn gick tre matcher utan förlust före uppehållet och kommer till spel med Jordan Rhodes (åtta mål hittills). Den första är då Preston bara vunnit en hemmamatch hittills, Blackburn bara en på bortaplan och bägge lagen har kryssat hälften av ligamatcherna såhär långt (Preston i fyra av sina sex senaste, Blackburn i tre av sex). Den andra är då båda lagen inte varit särskilt heta framför mål den här säsongen men desto bättre defensivt, vilket är vad man bygger sitt spel kring. Endast fem lag har släppt in färre mål än Preston (13), samtliga inom tabellens topp sju, samtidigt som bara Bolton (10) har gjort färre än deras 11. Den tredje är på grund av gästernas managerbyte då Lambert säkerligen vill inleda med minst en poäng som han gärna tar om hans lag inte får tag i en ledning direkt. Som manager för Aston Villa höll han sig först och främst till defensiven i sin spelstil vilket gav en ”tråk-stämpel” men som i en serie som The Championship i ett sånt här läge man sitter i nu knappast är något negativt. Blackburn har trots allt bara vunnit en av sina 11 senaste bortamatcher i ligan, inräknat förra säsongen, så jag förväntar mig att båda lagen är nöjda med en poäng. 0-0? Även marknaden under 2,5 mål bör  gå in här och kan spelas till hyfsade 1.53!


Oddsen är hämtade från Bet365.com och de tre singelspelen ger ett sammanlagt odds på 35.71. Tar du rygg? #spankthebookies

[wpsm_button color=”green” size=”medium” link=”http://svenskspelservice.se/_bet365-com” icon=”none” rel=”nofollow”]Gå till Bet365.com[/wpsm_button] [wpsm_ads2] PS. Glöm inte att gilla Svensk Spelservice i sociala medier – vi finns på Twitter @Spelservice och på Facebook! Och du, lycka till!

//Ohlsson,
 för Svensk Spelservice

Annons: