Söndagsrek 12 april

Spanska La Liga blev en besvikelse förra veckan då Barca endast vann med 1-0 (void) och Valencia bara kryssade, vilket var synd då bl a Hertha Berlin levererade. Den här söndagen har vi förutom Manchester-derby, där det är fördel United, också Serie A att se fram emot och fina kryss-chanser.

Bet365 Sve

Manchester United – Manchester City (1, Manchester United till oddset 2.70) odds från Bet365
Efter fyra raka derbysegrar för City är det formmässigt fördel United i detta möte som i allra högsta grad kommer spela in i toppstriden om Champions League-platser. Mästarna City har tappat fart mot slutet, eller egentligen under hela 2015, och har bl a förlorat fyra raka bortamatcher vilket sett dem tappa gentemot serieledarna Chelsea och utmanarna Arsenal. Blott fyra segrar  på sina tio senaste matcher (Leicester, WBA, Newcastle och Stoke) både i ligan och totalt sett är inte gott nog och det ryktas alltjämt att Manuel Pellegrini får sparken efter säsongen, något som skulle förstärkas vid ett dåligt resultat här. Och man är ganska långt ifrån det lag som för nästan ett år sen åkte från Old Trafford med en behaglig 3-0 seger medan United vunnit fem av sina sex senaste matcher, och gjort en hel del mål mot slutet. Ander Herrera och Juan Mata har gett laget kreativitet och flyt, Wayne Rooney börjar hitta tillbaka till gammal fin form från sin forwardsposition och Louis Van Gaal är på väg att motbevisa många tvivlare och, utan att kanske egentligen mena det, få laget att återigen spela ”the United way”. De senaste veckorna har man pressat sina motståndare, spelat sitt eget spel och låtit andra rätta sig efter dem och stått för en intensitet som varit svår att mäta sig med. Ett trögt, idéfattigt och formsvagt City kommer med andra ord på besök på bästa sändningstid och tidpunkt! Raka ettan gillas till fina 2.70 då jag tror United sätter hög fart direkt med bra tryck från läktarna i jakten på den där tredjeplatsen, men för den mer försiktige kan dubbelchans 1X till 1.44 vara tänkvärd i en kombo. Att United leder i halvtid/United vinner matchen kan spelas till höga 4.00 gånger pengarna och kan vara ett trevligt sidospel, liksom oddset på att United vinner med -1, -1.5 i asian hcp som ligger på fina 4.40! Spelstopp 16.59.

Milan – Sampdoria (goal line första halvlek under 1 mål till oddset 1.80) odds från Bet365
Det forna storlaget har haft problem under flera säsonger och denna har inte varit något undantag, med en svag 10:e plats att visa upp såhär långt. Mot slutet nu har det dock äntligen börjat stämma men motståndet har samtidigt varit beskedligt, och sviten på tre raka segrar anar jag tar slut här mot ett hungrigt Sampdoria som jagar tabellfemman Fiorentina (en poäng bakom) och måste se upp med jagande Napoli (en poäng bakom). Med bara ett fåtal matcher kvar av säsongen är gästerna på väg mot en plats i Europa League och med formstarka spelare som t ex Éder har man sett bra ut på sistone, och hade före förlusten senast borta mot Fiorentina fyra raka segrar. Försvaret är ligans fjärde bästa efter topptrion i ligan och kan man se till att hålla koll på hemmalagets Jeremy Menez bör man kunna säkra minst en poäng här. Milan är bättre hemma än borta vilket ger dem en knapp fördel här i mina ögon, och har pressen på sig att få med sig ett bra resultat. Sampdoria är liksom Milan också bättre på hemmaplan där man ännu inte förlorat, och samtliga fem förluster har kommit på resande fot där man med raden 5-5-5 dock ändå tillhör toppen av tabellen. Inget av lagen kommer vilja ge sig här och inledningsvis lär det bli låst, säkerligen också rätt tempofattigt. Att vi har mållöst i paus tar jag därmed nästan som en garanti och slår ett slag också för spelet under 2,5 mål i matchen som kan spelas till 1.75 samt raka krysset till fina 3.40! Av lagens fem senaste möten har Milan vunnit två, Sampdoria en och bara en av dessa matcher har slutat med fler än två mål – det senaste som i höstas gav slutresultatet 2-2. Med 11 respektive 12 kryss är man också de lag som delat pott oftast i Serie A den här säsongen på 29 spelade matcher och för den våghalsige kan spelet oavgjort och under 2,5 mål i matchen till 4.00 bidra till extra spänning!
Spelstopp 20.44, OBSERVERA att spelet blir void om det blir exakt ett mål i första halvlek till något av lagen.

Torino – Roma (X, oavgjort efter fulltid till oddset 3.10) odds från Bet365
Precis som i föregående match har vi här två lag som mycket väl kan ta ut varandra och som båda behöver de tre poäng som står på spel, och inte riktigt har råd att bli utan. Torino har fem poäng upp till tabellsexan Napoli som med det också har den sista platsen till nästa års Europa League medan Roma har värsta rivalen Lazio flåsandes i nacken (en poäng bakom) om den andra och sista direktplatsen till gruppspelet i Champions League. Torino jagar fjärde raka segern och bör vara nöjda med utdelningen på sistone när man efter två raka bortamatcher är tillbaka på hemmaplan där man bara förlorat tre gånger på hela säsongen i ligan – och bara släppt in 11 mål (men också bara gjort 15 vilket är tredje sämst). Roma har å andra sidan raden 7-5-2 på bortaplan och kommer stärkta från två raka 1-0 segrar, den senaste hemma mot Napoli vilket bör höjt självförtroendet igen efter en tuff period där målskyttet och anfallsspelet varit lagets största akilleshäl. Jag tror därför att vi har en tuff och tät match framför oss som max ser två mål (under 2,5 mål i matchen kan spelas till klart godkända 1.60) där båda lagen är för bra för att förlora men saknar det lilla extra för att göra det där lilla extra som krävs för att vinna matchen. Och precis som både Milan och Sampdoria har dessa två kryssat närmare en tredjedel av sina ligamatcher den här säsongen så runt tre gånger pengarna på oavgjort ligger nära till hands!
Spelstopp 14.59.

Lazio – Empoli (1, Lazio till oddset 1.50) odds från Bet365
Sist ut har vi formstarka Lazio som på allvar utmanar huvudstadsrivalen Roma om andraplatsen efter att man hittat rätt vid precis rätt tid på säsongen, när dessutom Roma tappat fart de senaste veckorna. Att man ändå får 1.50 på raka ettan när Lazio dessutom spelar på hemmaplan, mot en av nykomlingarna (som dock gjort det bra), får ses som ett lock-odds och spetsar till den tänkta trippeln. Hemmalaget har fem raka segrar, åtta på sina tio senaste, där man hållt nollan i fyra (sex av åtta) vilket jag tror att man kommer lyckas med även idag. Även framåt har man varit vassa då man i fyra av dessa fem, förra veckans 1-0 över Napoli undantaget, har sett minst två mål framåt vilket också den totala målskillnaden på 54-28 signalerar. Empoli ligger för närvarande på 14:e plats med god marginal neråt vilket är en fin bedrift, och lär få det tufft här. Senast mot Juventus föll man med 0-2 borta och just bortaspelet har varit något av en besvikelse med endast en seger och hela nio (!) oavgjorda, även om man många gånger spelat bättre än resultaten visat. Nu när kontraktet är säkrat har jag svårt att se dem räcka till här och med endast 30 mål gjorda, varav 13 på bortaplan, får de nog svårt att spräcka detta täta Lazio-försvar som sett sitt lag vinna näst flest hemmamatcher (10 av 14) av alla i Serie a efter Juventus. Framåt har bara Juventus och Napoli gjort fler mål i hemmaspelet och jag testar även marknaderna Lazio vinner och båda lagen gör mål – nej till oddset 2.50, Lazio leder i halvtid/Lazio vinner matchen samt Lazio vinner med -1, -1.5 i asian hcp till 2.075. Spelstopp 14.59.

Hur spelar du? Fyra singlar? Eller sätter du ihop dem i en fyrling eller någon annan kombination? Tillsammans ger de oddset 22.59 medan spelen 1, X, X, 1 skulle ge 42.68 gånger pengarna. #spankthebookies

//Ohlsson (@ts_oliver på Twitter)

Annons: