Tipsförslag v.33

Vi har sagt det förut men det tål att sägas igen; lördagen den 16 augusti är det premiär för Premier League och för oss på Stryktipset! Nu när den engelska säsongen helt är igång väntar också otaliga stunder med högklassig fotboll och sprudlande spänning och underhållning. Framför oss den här veckan har vi fem matcher från Premier League, sju matcher från The Championship medan den sista och avslutande matchen är den mellan Gefle och Malmö FF i Allsvenskan. Kupongen är som vanligt 13 matcher lång och ensam med 13 rätt garanterar minst 10 miljoner kronor på kontot, och dagen till ära har Svenska Spel dukat upp med inte mindre än 13 miljoner extra i jackpott!

Till veckans kupong har vi också hittat tre odds som vi anser har extra fint spelvärde, i matcherna 3, 4 och 6, och som presenteras under respektive matchanalys. Dessa hoppas vi såklart kan ge lite extra spänning och klirr i kassan! Denna trippel (och tre singlar) och alla andra spel hittar du i vårt spreadsheet som även innehåller andra spel på matcher som inte är med på helgens tipskuponger. Topptipset och dess åtta matcher sammanställs längst ner i inlägget och spelas denna tipslördag med fyra halvgarderingar. För mer info om lagen på denna kupong och övriga i Englands två högsta serier, surfa in på våra införtips där vi tippar säsongen 2014-2015 för både Premier League och The Championship!

Veckans stryktipsförslag ser ut som följer;

1. West Ham – Tottenham ————— X,2
2. Leicester – Everton ——————— 2
3. QPR – Hull ———————————- X
4. Stoke – Aston Villa ———————- 1
5. West Brom – Sunderland ————- 2
6. Blackpool – Blackburn —————– 2
7. Bolton – Nottingham Forest ——— X,2
8. Charlton – Wigan ———————— 2
9. Fulham – Millwall ———————– 1,X,2
10. Norwich – Watford ——————– X
11. Reading – Ipswich ———————- 1,X,2
12. Rotherham – Wolves —————– 2
13. Gefle – Malmö FF ———————– 1,X

> Tipssugen? Betsson bjuder på gratis tipsrad via deras EttKryssTvå!


Förhandssnack

Försäsongen är över tiden är nu knapp att få ihop de sista pusselbitarna, att fylla de sista luckorna och finjustera de sista detaljerna i taktik, upplägg och förberedelser. De flesta lagens trupper närmar sig att bli kompletta nu när transferfönstret stänger om dryga två veckor men vissa av dem jagar fortfarande efter förstärkningar – och några spelarförsäljningar lagen sinsemellan och till klubbar utomlands är antagligen också mer eller mindre garanterat. Vissa lag har matchat hårt, andra har varit på turné och dragit runt som en kringresande cirkus och några har hållit en lägre profil mer på hemmaplan. Och i och med att det spelats ett intensivt fotbolls-VM, i ett fysiskt krävande klimat dessutom, har gjort att flera spelare fortfarande inte kommit tillbaka i varken full träning eller i full fysisk form. Detta gör att det med vissa lag är svårare att förutse när specifika spelare åter är tillgängliga för spel (45-90 min) eller när spelare som tillbringade mestadelseller den sista tiden på säsongen skadade kan finnas med i matchtrupperna. Relativt dålig bevakning och rapportering från de flesta av lagen, utom de större kanske, bidrar också till att det är svårt att bedöma hur allvarliga vissa skador är, när de åsamkades och hur långt de har kommit i sin rehabiliteringsprocess. Det är därför inte konstigt att det från många källor skiljer avsevärt vad gäller vilka spelare som är tillgängliga eller inte, något som kommer bli mer tydligt efter ett par omgångar.

Till den här omgången, som alltså är den första som vi analyserar och spelar vad gäller Stryktipset, och som också är matchdag 1 i Premier League (matchdag 2 i The Championship) finns det inte så värst mycket mer relevant som hänt som vi inte redan tagit upp i våra tidigare inlägg inför säsongsupptakten.

Tipsanalys och teckenplacering

Stryktipset 16/8 v33, M72-system, 2 hel, 3 halv >>> Lägg ditt spel här!

[textmarker color=”0CA82B”]1. West Ham – Tottenham (X 2)[/textmarker] The Hammers var Tottenhams absoluta mardrömsmotståndare förra säsongen och förlorade samtliga tre möten mot dem. Överlag hade man stora problem både internt och på planen, och fick visserligen ett litet uppsving under Tim Sherwood, men två tränare förra säsongen och diverse panikvärningar tänkta att fylla stora luckor men som misslyckades blev talande för Spurs 2013-2014. Men det blåser nya, fräscha och hoppfulla tider på White Hart Lane då Tottenham den här sommaren gjort vad man borde gjort redan förra sommaren. Rekrytera en manager med erkänd Premier League- erfarenhet (viss framgång), värva spelare som passar in i lagets spelsystem, omklädningsrum och som kan språket och car stjärnglans inte ska ’dämpa besvikelsen över att lagets störste stjärna lämnat’. Det skulle gjort att laget vore bättre balanserat och getts större möjligheter att utmana topp fyra om Champions League- platser, vilket nu såklart är nye Mauricio Pocchetinos främsta uppgift. Vissa har hävdat att om han inte levererar en topp-fyra placering så får han gå, vilket inte vore något överraskande av en man med Daniel Levys bristfälliga tålamod, men känslan är ändå att man tar sig till Europa League genom godkända insatser och ger laget och managern en chans att verkligen utmana säsongen därpå. Men det börjar också nu, idag, med den första av 38 matcher som alltså spelas mot en motståndare man helst velat slippa. West Ham må dras av skador och kommer ’tvingas’ försöka spela attraktivare fotboll, men har några nya spelare som också kan göra det samtidigt som Spurs har flera ordinare i backlinjen borta, vilket gör att den här matchen inte är en sån självklar tvåa som man kan tänka på förhand. Spurs offensiv var stundals briljant, stundtals händelsefattig förra säsongen och West Ham har fortfarande kvar sin stabila, defensiva grund (man höll nollan flest gånger ifjol, nästan hälften av sina matcher) vilket kan hålla spelare som Eriksen, Holty och Soldado stången. Krysset måste alltså med här, trots att vi tippat The Hammers att åka ur, och garderar upp den ändå högst troliga tvåan även på Topptipset.

Skador/avstängningar:
WES Demel (osäker), Jenkinson, Carroll, Ravel Morrison, Jarvis (osäker), Cresswell (osäker), Valencia (osäker)

TOT Dawson (osäker), Chiriches (testas sent), Walker (testas sent), Adebayor (osäker, sjukdom)

[textmarker color=”0CA82B”]2. Leicester – Everton (2)[/textmarker] En nykomling som dominerade förra säsongen i Championship mot en av Premier Leagues överraskningar? Ja, nog kan det bli fart på det här mötet mellan Nigel Pearsons Leicester och Roberto Martinez tekniskt och passningsorienterade Everton där gästande The Toffees såklart är stora favoriter. Man har förstärkt på de områden man ville och har också fått precis de spelare Martinez efterfrågat, och av det vi sett av Muhammed Besic på försäsongen lovar det gott inför framtiden där man även säkrade Lukaku permanent från Chelsea och även förnyade kontrakten för Josh Stones och Ross Barkley. Leicester, som genom sitt omställningsspel och rappa yttrar tog över 30 segrar och plockade över 100 poäng, står inför en utmaning som långt ifrån är en fråga om tur, tillfälligheter eller historia. Truppen är väl sammansvetsad och med ett fåtal undantag håller den också tillräckligt hög klass för att inte vara inblandad i en direkt nedflyttningsstrid. Beroende på om man vågar köra sitt race och spela på sitt sätt, eller ta ett steg tillbaka och låta andra ta initiativet, kommer det också gå bra för The Foxes som verkligen förtjänat den här chansen. Frågan är bara om inte Everton blir lite för svåra? Hemmaplan och att det är första matchen är förvisso två faktorer som smått talar för dem, men detta Everton är ruskigt stabila och svårslagna under Martinez som tillfört dem en helt ny dimension – och är dessutom en aktiv matchcoach. Och med den bredd och de alternativ man har gör nog också att inte många utanför topp sex kommer slå dem under säsongen även om att balansera spel i Europa League säkerligen bli en stor utmaning. Jag lockas att ta med ettan också men väljer ändå att spika favoriterna då garderingarna behövs bättre på annat håll, och är mer motiverade, men har plats för halvgarderingen på Topptipset där överraskningsettan står med – och kanske rensar finfint?

Skador/avstängningar:
LEI Upson, Vardy, Albrighton, Knockaert (osäker)

EVE Koné (osäker), Oviedo, Coleman (testas sent)

[textmarker color=”0CA82B”]3. QPR – Hull (X)[/textmarker] Det kanske inte låter så spännande på pappret men den här matchen kan bli nog så intressant, ur flera aspekter. Dels har bägge klubbarna värvat bra och QPR kanske har lyckats med några fler etablerade och ’starkare’ namn som Steven Caulker, Jordan Mutch, Rio Ferdinand, Mauricio Isla samtidigt som man fått behålla Loic Remy  och Julio Cesar bl a. Dels är det premiär och det mesta kan hända mellan två lag som förmodligen kommer spela med en tydlig trebackslinje (eller fem om man pressas bakåt) och så ska det såklart bli spännande att se om Steve Bruce och gästande Hull kan visa vad det var som tog dem så långt under förra hösten och även i FA-cupen (som gav dem en plats i Europa League). Men eftersom The Tigers spelar borta, och nu sålt Shane Long och har Yannick Sagbo, öppnar det för en mer defensivt präglad uppställning med en ensam forward – vilket förmodligen kommer göra QPR till det bollförande laget som tar initiativet. Men att få hål på Hull, eller egentligen något av lagen, blir nog lättare sagt än gjort då båda förväntas hålla till på tabellens undre halva och därför behöver varje poäng man kan få. Samtidigt är också defensiven bägge lagens största styrka och ska matchen avgöras är det antagligen genom en tillfällighet, kanske en retur eller någon (typ Nikica Jelavic eller Charlie Austin) som utnyttjar motståndarens misstag. Så man skulle väl kunna säga att den som gör matchens första mål förmodligen vinner den också? Vi väljer att spika krysset då de tar ut varandra, och särskilt chansrikt med böljande spel lär det inte heller bli. Och även om vi tror på 0-0 så känns även 1-1 som ett gångbart resultat då man säkerligen hellre försvarar och bevakar en eventuell ledning snarare än går för 2-0 och max två mål i matchen är nog ingen högoddsare. Krysset, som varit fallet de tre senaste gångerna lagen mötts, får därför också stå ensamt även på Topptipset då jag inte kan ta ut en vinnare här.

Skador/avstängningar:
QPR –

HUL Sagbo


Gå till Bet365
Odds till matchen: oavgjort och under 2,5 mål i matchen till oddset 3.75 (3/5 units). Då det alltså lutar åt ett kryss i matchen och det sällan blir ett större resultat än 2-2, och bägge lagen nog får svårt att göra två mål på varann med tanke på att man är rädd om poängen och förmodligen startar med varsin ensam forward, känns oddset på detta utfall lite för spelvärt för att avstå!


[textmarker color=”0CA82B”]4. Stoke – Aston Villa (1)[/textmarker] Efter en strålande fjolårssäsong ser det fortsatt ljust ut för Stoke, som har alla möjligheter att slå rekordskörden på 50 poäng som man tangerade i våras. Mark Hughes fick chansen, och tog den, när han förvandlat The Potters till ett spelade lag som för första gången slutade på den övre halvan av tabellen – något man såklart har i sikte även den här säsongen. Under Silly Season har man också varit aktiva, och smarta framförallt, när man för runt 50 miljoner kunnat plocka in både Bojan Krkic, Mame Biram Diouf, Steve Sidwell och Phil Bardsley. Och hemma på Britannia har man ett utsökt utgångsläge att rivstarta säsongen mot ett nederlagstippat Aston Villa i premiären. Just Villa tror vi ju får det oerhört jobbigt den här säsongen och värvningarna har inte direkt fått fansen att jubla – och bidrar mer med bredd än värdefull erfarenhet och matchavgörande insatser. Att lottas borta mot Stoke i öppningsmatchen är också näst intill svårast möjliga, även om man ifjol tog en av få bortasegrar just i premiären (mot Arsenal). Men då hade man spelare som Christian Benteke både frisk och i klart bättre form, och domedagen såg ut att vara långt borta. För Paul Lambert kan denna match vara början på slutet och man lär också få spendera större delen av matchen i försvarspositioner, och jag skulle inte bli förvånad om man också tidigt (första halvlek) hamnar i underläge -något man var mer eller mindre ’experter’ på ifjol. Tyvärr, alla Villa-fans, men det här blir en enkel seger för Stoke som med fart, kraft och mängder av alternativ kommer kontrollera den här matchen från avspark till slutsignal. Ettan såklart också given på Topptipset.

Skador/avstängningar:
STO –

AST Benteke, Kozak, Cole (osäker)


Gå till Bet365
Odds till matchen: Stoke vinner och håller nollan till oddset 2.87 (4/5 units). Hemmastarka Stoke släpper inte till många chanser och inte heller speciellt mycket mål på Britannia och med deras nyfunna offensiva styrkor kommer man också kunna vara ett ständigt hot framåt och föra spelet. Tid och ytor för gästerna kommer begränsas med kontroll och är man på tillräckligt gott humör kan det bli både 3-0 och 4-0. Tittar vi tillbaka till vårsäsongen har Villa förlorat sex raka bortamatcher i ligan, tre av dem med minst tre måls marginal och varav man i fem av sina sju senaste inte lyckats göra mål.


[textmarker color=”0CA82B”]5. West Bromwich – Sunderland (2)[/textmarker] Alan Irvine, som aldrig varit manager i Premier League, står inför sin första tävlingsmatch som ansvarig för The Baggies. Förra säsongens problematiska vår gjorde klubbens status i ligan hotad och man har jobbat idogt under sommaren för att täppa till de luckor som fanns (finns?) och förstärka med bl a Joleon Lescott defensivt och Brown Ideye (rekordvärvningen från Dinamo Kiev). Och det finns gott hopp om att WBA:s säsongsavslutning blir mindre dramatisk än i våras och att man också tar fler poäng, spelar färre oavgjorda och slutar ett par placeringar högre. Men inledningsvis blir det nog lite jobbigt då man har diverse skavanker att ta hand om och vänta ut, och det tillsammans med att det är en hel del nya ansikten kommer nog visa sig avgörande för att Sunderland ska kunna börja sin säsong lika positivt som man avslutade den föregående. Gus Poyet har nu fått en försäsong med laget, och förstärkt med bl a Jack Rodwell, vilket bara kan bygga vidare på den framgångsvåg man red på med god hjälp av Adam Johnson och Connor Wickham som förväntas leda anfallet hos gästerna. Seger i premiären skulle innebära mycket positivt för Sunderland och jag skulle tro att man gillar sina chanser, även om The Hawthornes inte är den lättaste arenan att åka ifrån med tre poäng. Just därför tar jag med krysset på Topptipset för att gardera mig mot ett eventuellt sent kvitteringsmål eller ett tidigt ledningsmål för hemmalaget.

Skador/avstängningar:
WES Ideye (osäker, problem med arbetstillståndet), Morrison, Lescott, McAuley, Sessegnon (osäker)

SUN Jones (osäker), Giaccherini

[textmarker color=”0CA82B”]6. Blackpool – Blackburn (2)[/textmarker] Uppförsbacken blir bara längre och längre för Blackpool och dess ansvarige manager Josè Riga. Förlust i premiären mot Nottingham med 0-2, förlust i Ligacupen mot League Two-laget med 0-1 och även om ytterligare några nya spelare har tilldelats ett tröjnummer och kan fylla ut truppen ser det fortsatt ut som att klubben får klara sig utan en fullständig avbytarbänk till lördagens hemmapremiär i ligan. Hela cirkusen kring spelaromsättningen har gjort en redan svår uppgift ännu svårare, och den tuffa starten har inte direkt lättat på den negativa stämningen. Att bygga ett helt nytt lag, under en ny manager, av närmare ingenting gör såklart att gästande Blackburn bör ha en tämligen enkel resa framför sig. Rovers öppnade ju säsongen förra fredagen mot Cardiff och fick rättmätigt med sig 1-1. Även om man hade mycket boll lyckades man inte skapa så många målchanser man önskat vilket inte lär vara lika svårt nu, och Jordan Rhodes och Rudy Gestede kan mycket väl åka hem som dubbla målskyttar bägge två. Att man själva också åkte ur Ligacupen, mot Scunthorpe, är givetvis en missräkning men gör också att man kan sätta större fokus på ligan och att nå en playoff-plats – något man var oerhört nära i våras. Tvåan, som även svenska folket ser ut att spika, är därmed given och kupongens säkraste som också får stå själv också på Topptipset.

Skador/avstängningar:
BLA –

BLA –


Gå till Bet365
Odds till matchen: Blackburn vinner och över 2,5 mål i matchen till oddset 2.75 (4/5 units). Hemmalagets svårigheter såväl offensivt som defensivt talar för att det blir både förlust och minst två insläppta, inte minst då Rovers är obesegrade i 13 raka ligamatcher om man räknar från förra säsongen som dessutom sett dem göra minst tre mål i fem av deras sex senaste bortamatcher i ligan.


[textmarker color=”0CA82B”]7. Bolton – Nottingham (X 2)[/textmarker] Både fansen och Dougie Freedman bör känna aningen oroade över deras start, som är skrämmande lik den från ifjol när man länge och väl fastnade  i botten av tabellen. Förlust med 0-3 i premiären, mot ett förvisso skickligt och effektivt Watford, och med nöd och näppe vidare (behövde en straff i 97:e minuten för att kvittera till 2-2, avgjorde sedan i förlängningen) till andra omgången av Ligacupen efter att Bury bjudit på hårt motstånd. Två matcher utan seger är alltså facit såhär långt och när man nu öppnar ligaspelet hemma på Reebook Stadium bör man känna sig bättre till mods, och än lite till då man återigen lyckats säkra anfallaren Joe Mason (Cardiff) på lån över säsongen. Men Forest blir ett tufft test då man efter den tunga våren blivit uppfräschade och pånyttfödda under ledning av förre förbundskaptenen för U21-landslaget Stuart Pearce. Engelsmannen har fått en flygande start på sin karriär som manager för en av de mest klassiska engelska klubbarna som utöver en tydlig 2-0 seger över Blackpool också i veckan enkelt tagit sig vidare i Ligacupen (trots en man utvisad). Truppen kommer med all största säkerhet förstärkas med några namn ytterligare då Forest har en av de största budgetarna i Championship att röra sig med. Tittar man på startelvorna och rent formmässigt har gästerna ett litet övertag och får utgångstipset, men likväl som det kan bli en målsnål match och avgöras med ett mål kan det bli målrikt (typ 2-2) mellan två i grunden jämna lag. Och  då oavgjort var ett återkommande inslag i bägge lagens matcher ifjol, och Bolton behöver prestera bättre än premiären, står krysset med också på Topptipset.

Skador/avstängningar:
BOL –

NOT Mancienne, Wilson, Blackstock

[textmarker color=”0CA82B”]8. Charlton – Wigan (2)[/textmarker] Det har förvisso inte gått som det var tänkt inledningsvis för Wigan, som vi tippat som tvåa i tabellen och att nå automatisk uppflyttning till Premier League, då man tappade sin 1-0 ledning i premiären mot Reading och sånär blev utan poäng. James McArthur kvitterade på tilläggstid och räddade en poäng, vilket med tanke på motståndet och hur matchen utvecklade sig ändå måste anses vara ett godkänt resultat. Mindre godkänt var det såklart att man dundrandes åkte ur Ligacupen mot Burton i tisdags, något managern Uwe Rösler var vansinnig över och som gör att han kräver en motreaktion på The Valley. Han har materialet för att föra matcherna och göra mycket mål, och få en framgångsrik säsong med många inspelade trepoängare, och de spelare som ännu inte blivit helt friska har fått ytterligare några dagar på sig att förbereda sig för spelminuter i en match man förväntas kunna vinna. Matchbilden lär bli lik den mot Reading men av det vi såg av Charlton i premiären, förutom ett piggt nyförvärv i Igor Vetokele, var mindre imponerande än The Royals och jag tror inte att man kommer kunna hindra The Latics från att komma från den här matchen med tre poäng. Fram till att man gjorde sitt 1-0 mål, på hörna, var det faktistk Brentford som hade greppet om matchen och spelet så att Charlton släppte in ett kvitteringsmål i 85:e minuten var inte oförtjänt och kom heller inte som någon överraskning sett till hur det såg ut över 90 minuter. Nye managern Bob Peeters såg inte helt bekväm ut heller och verkar, än så länge, inte var den sortens coach som ändrar om speciellt mycket under matcherna – vilket gör att jag tror det blir svårt att komma tillbaka från ett förmodat underläge. Wigan är farliga framåt och lär sätta fart då man har något att bevisa, och kommer säkerligen kunna bevaka en ledning bättre än man gjorde förra helgen. Tvåan väljer vi att spika så även på Topptipset.

Skador/avstängningar:
CHA –

WIG –

[textmarker color=”0CA82B”]9. Fulham – Millwall (1 X 2)[/textmarker] Det var skilda världar under första matchdagen för Fulham, som förlorade sin bortamatch mot Ipswich med 0-2, och Millwall som relativt bekvämt besegrade Leeds hemma på The Den med samma siffror. Hårdsatsande Fulham jagar vidare mot att direkt ta sig tillbaka upp till Premier League, och såg inledningsvis både pigga och vassa ut förra helgen med sina åtta debutanter i laget. En av dem, Ross McCormack, kunde inte göra skäl för sina 11 miljoner pund han värvats för (och såg lite matchotränad ut, vilket också Magath påpekade) och man föll till slut på att man var för naiva försvarsmässigt och ineffektiva framåt. Millwall kommer inte bli något lättare test för The Cottagers än vad Ipswich stod för, och Felix Magath kan förbereda sig på liknande sätt inför den här matchen som man har fördelen av att spela hemma. Millwall var inte bra, för att uttrycka det milt, på bortaplan i fjol och även om man fått en kanonstart den här säsongen (två raka vinster utan att släppa in något mål) är det här en match man på förhand räknar som en av de tuffaste – trots Ian Holloways ’uttalade mål’ om att sluta på den övre halvan. Det ser därför ut som att man kan tänkas gå in rätt defensivt i den här matchen och försöka knipa en poäng, något ett ännu inte samspelt hemmalag kan få det jobbigt mot. The Lions är heller inte helt ofarliga på kontringar och fasta situationer, något som Magath bör respektera. Och med tanke på försvarsspelet som föranledde 0-2 målet i lördags, trots att man har en balansspelare som Scott Parker på planen, finns det luckor att utnyttja för gästerna som inte kan räknas bort. Likväl kan jag inte räkna bort Fulhams chanser heller då man trots allt spelar hemma och i sina bästa stunder har både den individuella skickligheten och initiativet i matchen att ta en knapp seger. Kanske att det avgörs med uddamålet, på en fast situation?

Skador/avstängningar:
FUL –

MIL Briggs, Bailey

[textmarker color=”0CA82B”]10. Norwich – Watford (X)[/textmarker] Precis som Fulham har Norwich varken haft en lätt vecka efter återkomsten till The Championship, eller veckomatch i Ligacupen. Men där det för Fulham ’räckte’ med en förlust i premiären förra helgen mot ett erfaret Ipswich stod Norwich för något av en överraskning då man föll borta mot nyuppflyttade Wolves (0-1) samtidigt som man fick Martin Olsson utvisad och ytterligare att några av lagets supportrar står inför rättegång över rasismanklagelser. Lägg dessutom därtill att några av lagets stjärnor fortfarande kan få anbud från andra klubbar och lämna, vilket gör att det råder en osäkerhet över spelartruppen, och det är lätt att inse vilken svår sits Neil Adams (som endast varit ansvarig några månader och kommer från den egna ungdomsakademin) sitter i. Han har inte bara oerhört stora förväntningar på sig att nå resultat och uppflyttning, han ska helst göra det utan att behöva kvala och med truppen han har till förfogande också gärna vinna övertygande. Och hittills har det ju gått, sådär. Men till deras hopp kommer en hemmamatch på Carrow Road där man trivs som allra bäst, är oerhört svårslagna och svåra att få hål på. Och då Watford, som inledde starkt med en 3-0 seger över Bolton och fick med både Troy Deeney och Matej Vydra i målprotokollet, hållt nollan i sina två inledande matcher den här säsongen kommer det bli tufft även för Norwich att hitta nätet. Men med den anfallsuppsättningen har man alltid potential till att göra mål i den här serien och kan mycket väl hämta upp ett underläge, precis som Watford, vilket talar för att det blir en jämn match – och antagligen slutar oavgjort vilket var något som båda lagen och främst gästerna gjorde tämligen ofta ifjol. Vi väljer därför att spika krysset rakt av och tänker oss att matchen slutar 1-1.

Skador/avstängningar:
NOR Olsson

WAT Anya, Cathcart, Ranegie

[textmarker color=”0CA82B”]11. Reading – Ipswich (1 X 2)[/textmarker] En av kupongens svåraste matcher hittar vi här, i match 11, då både Reading och Ipswich mer än motsvarade förväntningarna förra helgen och överlag lyckats väl i transferfönstret. Reading har vässat både offensivt och defensivt sen förra veckan medan Mick McCarthy fokuserat på offensiven (vilken var lagets svagaste lagdel ifjol). Det kan göra detta till en ytterst spännande tillställning som kan ge en del mål -och som säkerligen lär se bägge lagen göra mål – men över 90 minuter bör ändå hemmaplansfördelen och det faktum att Reading mer och mer fått ihop sin trupp fälla avgörandet. Att vända 0-1 till 2-1 mot Wigan, borta dessutom, förra helgen inger både hopp och stärker självförtroendet mot ett Ipswich som förvisso vann sin premiärmatch tämligen imponerande mot Fulham men som i veckan rapporterade om minst 10 spelare som var mer eller mindre skadade. Man vilade också ett par i Ligacupmötet med Crawley mot vilka man föll mot med 0-1 på övertid och McCarthy hoppas att allihop ska kunna delta i dagens match, och att man ska kunna bygga vidare på sin premiärseger. Tittar man tillbaka på förra säsongen så var ett av lagets största problem oförmågan att vinna eller ta poäng i flera matcher i rad, något som kan spöka i en tuff bortamatch mot Nigel Adkins sida som pushar för en playoff-plats i år. Ettan kan spikas men skulle vara med stor tvekan och helgarderingen känns både nödvändig och befogad. Gästernas styrka på fasta situationer, målskytten från förra helgen och lagets bäste förra säsongen David McGoldrick är tillbaka och vilade i veckans cupmatch samt de spelare som gått med skavanker förväntas alla kunna delta och gör att lagets chanser är klart bättre än de dryga 20% som svenska folket ger dem.

Skador/avstängningar:
REA McCleary, Morrison (osäker), Robson-Kanu (osäker), Karacan

IPS Stewart

[textmarker color=”0CA82B”]12. Rotherham – Wolves (2)[/textmarker] Direkt från League One till The Championship. Det är förutsättningarna för nykomlingsmötet i match 12 mellan förra årets mästare och tredjeplacerade Rotherham som kvalade sig upp, och som över förra säsongens dubbelmöte delade på hela 16 (!) mål. Får vi se en lika sprudlande historia idag? Mja, kanske men jag tror mer på två-tre som mest. Hemmalaget kommer från två mycket tuffa matcher sedan förra helgens premiär och även om man har hemmaplan är Wolves stora favoriter i den här matchen. The Millers (som Rotherham kallas) pressades hårt av Derby i lördags men föll endast med 0-1, varpå det såg ljust ut när man skulle ställas mot Fleetwood i veckans första runda av Ligacupen. Men man fick det minst lika tufft där och togs till 120 minuters förlängning (vann dock matchen) varpå det kan bli svårt att hålla ut hela matchen mot ett stärkt Wolves – som besegrade nyss nedflyttade Norwich i sin första tävlingsmatch för säsongen. Det följde man dock upp med att förlora sin cupmatch (2-3) mot Northampton i tisdags vilket lämnar en del frågetecken, främst kring försvarsspelet. Kenny Jackett har all anledning att vara missnöjd med det resultatet men kan i och med det också fokusera mer på hur man bygger på sina redan inspelade tre poäng. Och man ser nog också sig själva som favoriter här och räknar in den här matchen som en av de man måste, och ska, vinna för att kunna vara med på den övre halvan som är ett (om än outtalat) mål för säsongen. Det faktum att gästerna inte förlorat mot Rotherham på de 10 senaste gångerna lagen mötts bidrar också till att tvåan känns säker att lämna utan gardering!

Skador/avstängningar:
ROT –

WOL –

[textmarker color=”0CA82B”]13. Gefle – Malmö FF (1 X)[/textmarker] Det är sannerligen ett tufft spelschema som Malmö står inför och där de svåra matcherna duggar tätt. Efter att ha vänt 0-2 till 3-2 mot Örebro senast väntar nu Gefle på Strömvallen innan Österrike och Red Bull Salzburg står för motståndet i tisdagens Champions League- kval, något som från ledningens håll ”prioriteras mer än den allsvenska guldstriden”. Markus Rosenberg, som var en av de mest tongivande mot Örebro, är avstängd efter att ha plockat sitt sjätte gula kort och även Guillermo Molins, Ricardinho och Simon Thern saknas sedan tidigare. Och det hade såklart varit en helt annan match med dessa på planen, även om man har tillräckligt med kvalitet i laget för att ändå kunna plocka tre poäng. Frågan är bara hur motiverade spelarna kommer vara med tanke på jättematchen på bortaplan på tisdag? Just Gefle är ingen lätt motståndare och speciellt inte för Malmö genom åren,  eller borta för den delen, vilket också den knappa 1-0 segern i våras hemma på Swedbank Stadion var ytterligare ett ’bevis’ på. Men med sex poäng och väsentligt bättre målskillnad ner till AIK på andraplatsen har MFF också råd att tappa poäng, så länge som den är värd den i form av en bra insats och helst ett fördelaktigt resultat mot Salzburg. Avancemang över två kvalmatcher betyder inte bara att Sverige har ett lag med i Champions League-gruppspelet, det innebär också bra många miljoner till MFF:s klubbkassa. Så att man, med mindre än hälften kvar av Allsvenskan, lägger större vikt på detta dubbelmöte snarare än en bortamatch i Gefle gör såklart att tvåan bör, och ska, garderas trots att MFF är ensamma om att vara obesegrade på bortaplan i år. Gefle har ändå tagit fyra av sina fem segrar hemma och bara förlorat tre av sina nio spelade matcher på Strömvallen och knappa 15% streckning på ettan är taget!

Skador/avstängningar:
GEF Sjanic

MAL Molins, Rosenberg, Ricardinho, Thern

Topptipset 16/8 v33:
1. West Ham – Tottenham X 2
2. Leicester – Everton 1 2
3. QPR – Hull X
4. Stoke – Aston Villa 1
5. West Brom – Sunderland X 2
6. Blackpool – Blackburn 2
7. Bolton – Nottingham X 2
8. Charlton – Wigan 2

>>> Vill du spela Stryktipset gratis? Spela hos Betsson – första tipset är alltid gratis!
[wc_divider style=”solid” line=”single” margin_top=”” margin_bottom=””]

Har du inte hittat oss på Twitter än? Följ @Spelservice och tweeta dina tankar eller surfa in på vår facebooksida för senaste infon. Mot 13 rätt!

//Ohlsson (@ts_oliver på Twitter)

Annons: