Tipsförslag v.17

[wc_row][wc_column size=”one-half” position=”first”]

En av de sista hel-engelska kupongerna är vad vi har att vänta oss denna stryktipslördag, där alla utom match 1 (18.30) har med matchstart klockan 16.00, med kupongens fem första matcher från Premier League och resterande åtta från The Championship.

Mest intressant, då det gäller klubbarnas överlevnad i världens lukrativaste liga, blir det såklart i match 2 och 4 samt i matcherna som involverar Blackburn, Nottingham Forest och Reading -som alla behöver en seger för att bibehålla sina chanser i den täta kampen om playoff. Kommer Blackburn att knipa en pinne? Ska Nottingham åter visa fansen att man är beslutsamma i sin jakt mot avancemang och spel i PL och kommer Reading att ta tag i taktpinne från start?

Får vi fler svar idag eller kommer vi leva i ovisshet till matchdag 38 respektive 46? Den som lever får se helt enkelt.

Vem vet, kanske händer det mest oväntade? Kanske tar de otippade lagen poäng mot favoriten? Med en tipsomgång så svårsiad som denna är det inte helt otänkbart att det till och med blir en ensam vinnare med 13 rätt?

[/wc_column][wc_column size=”one-half” position=”last”]

Stryktipset från Svenska Spel

 1. Man Utd – Liverpool
 2. Arsenal – Hull
 3. X – X
 4. X – X (oddstips)
 5. X – X 
 6. X – X (oddstips)
 7. X – X (oddstips)
 8. X – X 
 9. X – X 
 10. X – X
 11. X – X
 12. X – X
 13. X – X

> Tipssugen? Betsson bjuder på gratis tipsrad!

[/wc_column][/wc_row]

Förhandssnack

Det tätnar i botten av både Premier league och Championship med endast två respektive tre matcher kvar för de inblandade lagen att skaffa sig ett försprång gentemot konkurrenterna/säkra kontraktet inför säsongsfinalen. Även i toppen är det jämnt men där det främst handlar om vem av Everton och Arsenal som tar sista Champions League-platsen, samt vilket av de sex möjliga lagen som gör Derby, QPR och Wigan (nåja man är inte helt klara än) sällskap i playoff-spelet. I måndags gjorde Man City sitt för att fortsätta sätta press på Liverpool inför, vad som mycket väl kan bli, en så gott som rent titelavgörande hemmamatch på Anfield mot Chelsea imorgon.

En division under spelades det på annandagen full omgång, bortsett från två matcher som spelades i tisdags (Bolton – Leicester 0-1, och Reading – Middlesborough 2-0), och där kunde vi konstatera följande; Burnley säkrade andraplatsen som ger automatisk uppflyttning, Derby och QPR garanterades plats i playoff, Brighton misslyckades återigen att vända ett oavgjort till seger och därmed komma ikapp Wigan samt skapa utrymme för fler ’missar’ mot jagande lag, i och med sin andra raka seger har Nottingham Forest väckt drömmen om playoff åter till liv, Yeovil spelar i League One nästa säsong efter att ha sänkts av ett mål i 97:e (!) minuten, Charlton tog ett stort kliv mot nytt kontrakt efter sin 3-2 seger borta mot Sheffield vilket blir än mer imponerande då The Addicks låg under med 2-0 efter bara åtta minuter, Barnsley grävde sin egen grav djupare efter andra raka förlusten som innebär fyra poäng till plats 21 över strecket, Birmingham befinner sig över Blackpool endast på målskillnad efter tredje raka förlusten , Blackburn förlängde sin obesegrade svit till 10 matcher, och slutligen Millwall som (tyvärr) missade tre poäng mot Doncaster trots att man spelade med en man mer i nästan 40 min men är i och med poängen fortsatt obesegrad i sina sex senaste matcher – och The Lions är i bäst form av alla i botten av tabellen.

Så jämn och oförutsägbar som The Championship är, det är ingen slump att det är den liga som alltsom oftast har de högsta oddsen, kan man tycka att det borde bli fler oavgjorda matcher då de många mittenlagen i tabellen vinner, förlorar och kryssar ungefär lika mycket. Men, tittar man tillbaka de 60 senaste matcherna – alltså från denna månads början – har ’endast’ 15 av 62 matcher slutat oavgjort och av dem ca hälften som ’rättvist’ slutat oavgjort. Alltså har en på fyra matcher givit ett kryss sen 1:a april (totalt 33 av 145 sedan 1:a mars inräknat vilket ger ett ungefärligt snitt om en på fem, varav ca 14 av dessa varit ’rättvisa’) och av de åtta Championship-matcherna den här veckan bör det därför bli max två kryss, men förmodligen bara ett, varför det den här lördagen kan vara läge att gardera med en 1/2 gardering snarare än 1/x eller X/2 på kupongens undre halva.

Manchester United bekräftade i tisdags att man sparkar David Moyes. Enligt uppgifter tar nu Ryan Giggs över tillfälligt och det har, och kommer, spekuleras flitigt i huruvida det här är rätt beslut, hur det har skötts och vem/vilka som är ansvariga samt vem som ska ersätta till nästa säsong – och såklart varför det blev såhär när Moyes satt på ett nysignat sex-års kontrakt hos en klubb som har en erkänd långsiktig plan och förhållandesätt där han, förutom att ha handplockats av Ferguson, själv haft flera möten med styrelsen innan han blev erbjuden jobbet. Många orsaker och fingerpekningar lär vi få från alla möjliga källor och håll, invecklade som enkla, men i grund och botten verkar dock många vara överens om en sak; spelartruppen Moyes ärvde är inte bättre än en sjätteplats. Om man tittar på konkurrensen i år, där dessutom Tottenham haft det struligt och Southampton tappade mycket efter en fin höst, är varken truppen eller strukturen bättre än vare sig City, Liverpool, Chelsea, Arsenal eller Everton – och lägger man därtill en ständigt förändrad backlinje med en ständigt skadad 30+ mål anfallare och en för försiktig taktik ska man knappast förvänta sig något mer? Eller?

En sjundeplats, även om det innebär att man står utan plats i någon av de europeiska cuperna, är således precis vad man haft material till att nå och det är ju inte ens säkert att t ex Van Gaal lyckats bättre? Visst, han hade kanske integrerat Kagawa bättre, satsat mer på Welbeck och jobbat mer med en osäker och osynkad defensiv (och lyckats hålla Van Persie mer skadefri) men det är många om och men. I en tid där tålamod är något väldigt få har råd med, men som varit ett bevisat lyckosamt koncept tidigare, är det senaste offret skördat blott tio månader efter han fick jobbet. Ska jag vara ärlig trodde jag mer, högre, om United och även om jag varken är för eller emot dem som klubb så är ett agerande som detta (även om det var tydligt att han inte ’ägde’ omklädningsrummet) skamligt och svärtar ner både sporten och klubben – och jag hoppas man får äta upp det nästa säsong. För nog lär det krävas en hel del för att göra United till en topp fem klubb redan i höst?

Övriga tipsrelaterade nyheter, som är få då det varit europacupspel denna vecka, rör främst de lagen i Premier League som är inblandade i bottenstriden och där alla har samma budskap: en eller flera källor knutna till klubben var sig det är spelare, managers eller andra hävdar att just deras lag har vad som krävs för att undvika nedflyttning. Cardiff, Norwich och Fulham är dem som hörts mest men även Swansea, West Brom och faktiskt också Hull har florerat i medierna på ett eller annat sätt via kommentarer kring lagets chanser att hänga kvar. Vem man ska ’tro’ på är såklart en lika omöjlig uppgift som den är meningslös, jag menar, vad annat ska man i det pressade läget säga? I de två högsta divisionerna är det bara ett lag som är klart för nedflyttning och som kan uttala sig säkert om framtiden, alla andra ser ut att leva i ovisshet ett tag till. Kan det t o m bli så spännande att vi inför sista omgången fortfarande inte vet helt säkert vilka som ska ta steget ner, eller knipa CL-plats/playoff, överhuvudtaget? Maj månad verkar bli årets höjdpunkt, eller vad säger ni?

Tipsanalys och teckenplacering

Stryktipset 26/4 v17, M64-system, 6 halv, 0 hel >>> Lägg ditt spel här!

[textmarker color=”0CA82B”]1. Manchester United – Norwich (1)[/textmarker] Med Moyes borta har det bekräftats bli Ryan Giggs som leder laget med uppbackning av ett par andra av 92:orna. I kölvattnet av allt detta ligger såklart frågan; var står United någonstans? Förtroendekrisen har varit uppenbar från spelarhåll, liksom ’respekten’ från motståndarna, och spelet har mer eller mindre hackat sig fram över säsongen. Hur väl det står till med lagets sammansättning och dess grundspel kommer ställas på sin spets av ett hungrigt och desperat Norwich (som sånär följde förra helgens trend med en ’superskräll’ mot Liverpool). Får man från Uniteds håll den reaktion man efterlängtar visar Rooney och de andra (blir intressant att se Giggs startelva som innehålla mycket speed) var skåpet ska stå, och på så vis delvis ’bekräfta’ att det var rätt att sparka Moyes innan säsongens slut. Ett problem är dock formen på Old Trafford som minst sagt har lämnat en del att önska (raden 7-3-2) och prestationen senast mot Everton var allt annat än typisk för United (eller ja, den här säsongen kanske). Och det kan såklart också fortsätta på den inslagna vägen och innebära förlust, den i så fall tolfte i ligan denna säsong och sjunde hemma i Manchester, och tre mycket välbehövliga poäng för The Canaries i deras jakt att hålla sig flytande över strecket. Bara för att man gjort sig av med vad man trodde var ’problemet’ innebär inte att det plötsligt blir en märkbar förändring. Det är med andra ord ovissheten över United som avgör hur man bör sätta sina tecken här och kanske också att man bör ta med hemmalagets vilja att vinna in i beräkningen. Detta mer än vanligt då man som bäst (men dock väldigt osannolikt) kan komma sexa – utanför europaplatser – men har en hel del att bevisa från ganska många spelare. Lagens tidigare möte på Carrow Road slutade förvisso med seger för The Red Devils men det var i det turligaste laget då man undkom med blotta förskräckelsen med sin 1-0 seger (klicka på länken för att se hur tabellen såg ut matchdag 19, 28:e december, det är riktigt intressant!). Jag väljer att spika United i utgångsraden då varken United spelar oavgjort hemma (3 av 16) speciellt ofta eller Norwich borta (2) som dessutom förlorat sju raka på resande fot, fem av dem med minst två måls marginal och i fem av dem har man legat under i halvtid. Även på Topptipset spikas hemmalaget då man vunnit 14 av 16 hemmamatcher mot lagen från den undre halvan, sju av dessa med minst två måls marginal.

Skador/avstängningar:
MAN Rafael, Van Persie

NOR Yobo

[textmarker color=”0CA82B”]2. Fulham – Hull (1 X)[/textmarker]
The Cottagers har fördelen av hemmaplan i jakten på nytt kontrakt när Hull kommer på besök. Fulham, vars form på sju förluster på 12 senaste (men bara en från lagen utanför topp 8; Cardiff som man dessutom kom tillbaka mot men föll på ett par egna pinsamma misstag) inte bör tas på för stort allvar. Magaths sida har under samma period tagit tre vinster vilka alla kommit i deras sex senaste matcher och, bortsett 0-3 hemma mot Southampton 1 februari och 5-0 förlusten mot Man City på Etihad där man ställde upp med ett b-betonat lag, har man gjort mål i övriga fem förlustmatcher. Dessa inkluderar två på Liverpool, ett vardera på Everton, Chelsea och Tottenham (som man mötte senast och spelade bra i, brände en straff dessutom vid 1-3) samt två på United när lagen möttes på Old Trafford 9 februari. Det finns med andra ord mål i det här laget och Hugo Rodallega har varit den avgörande faktorn två gånger om på sistone. Med tanke på Hulls förmodliga försiktiga approach efter sex insläppta i sina två senaste och i behov av ytterligare en poäng för att säkra sin status bör också hemmalaget få mycket boll och initiativ. Hull har dessutom 11 förluster på 16 bortamatcher den här säsongen, tre vinster och med deras mått mätt (med tanke på deras fina höst) bara två oavgjorda vilket ger ’ynka’ fem matcher man tagit poäng i. Man är med detta endast slagen av Norwich som bara lyckats ta poäng i fyra bortamatcher, två vinster och två kryss, men är på målskillnad marginellt bättre än Stoke och Cardiff som alla har värre minusstatistik än Hull (-10). Anledningen till det är såklart att The Tigers är åttonde bästa lag defensivt vad gäller insläppa mål borta (24), med endast Everton och Chelsea klart ’före’, och har förlorat samtliga fyra bortaförluster den senaste tiden med ett måls marginal. En vinst här för Fulham, samtidigt som Norwich förlorar, innebär att man för första gången sedan januari tar sig upp över strecket – och har då goda chanser att hålla sig kvar då Norwich bör förlora mot både Chelsea och Arsenal. Så räkna med att Fulham kommer göra jobbet och verkligen försvara en eventuell ledning, men det är inte säkert att man lyckas även om man tar ledningen. Fulham har tredje värsta facit efter att ha släppt in matchens första mål, endast Palace och Hull är sämre, och bara tre av Hulls 16 matcher sedan jul har sett båda lagen göra mål (utan att Hull vinner någon av dem). The Tigers har dessutom gått mållösa i 15 matcher, också tredje värst, men då en match på Craven Cottage inte slutat 0-0 sedan augusti 2011 lär vi få 1-0 eller 1-1. Till Topptipset väljer vi dock att spika ettan.

Skador/avstängningar:
FUL Riether, Mitroglou, Duff, Parker (osäker), Heitinga (osäker)

HUL Dudgeon, Brady, McGregor, McShane, Aluko (testas sent)

[textmarker color=”0CA82B”]3. Stoke – Tottenham (1 X)[/textmarker]
[textmarker color=”3874C2″]OBS! Den här matchen omfattas av särskilt oddstips! (se nedan)[/textmarker]
Rekordjakten på Britannia går vidare för Stoke som, med tre matcher kvar att spela, bara behöver fyra poäng till (tre för att tangera) för att registrera fler poäng under en Premier League- säsong än någonsin förut (47).Hade säsongen vara slut nu skulle man dessutom kunnat fira det faktum att man slutat på en högre tabellposition än något annat år (11:a) då man från sin tiondeplats också har Newcastle (46p), som spelar mot Arsenal på måndag, inom räckhåll. Efter Spurs väntar Fulham, också det hemma, innan The Potters avslutar borta mot West Brom – vilket gör att bägge rekorden (tillsammans med de tidigare om antal passningar osv) slaktas? Svårslagana Stoke, som bara förlorat en av sina åtta senaste ligamatcher och två på 12, har förvisso gått nio matcher utan att hålla nollan men bör kunna frustrera ett ojämnt och underpresterande Tottenham -förutsatt att man får tag i gästernas största hot Christian Eriksen som stått för sex  mål och sju assist i lagets nio senaste matcher. Stoke har inte vunnit mot Spurs i lagens fyra senaste möten, men senaste gången man vann gjorde man det med 2-1 vilket också ser ut att bli slutresultatet idag och speciellt då hemmalaget förmodligen gör första målet (Spurs har släppt in första i sex av sina sju senaste matcher). Enda förlusten för Stoke på Britannia i de senaste 15 matcherna kom mot Liverpool (3-5) och att vi får ett avgörande i andra halvlek känns också motiverat, främst då 13 av hemmalagets 19 matcher stått oavgjort i paus. Garderingen finns med även på Topptipset.

Skador/avstängningar:
STO Etherington, Huth, Pieters (osäker, sjukdom)

TOT Verthongen, Lamela, Walker, Capoue, Dembele (osäker)


Gå till Bet365

Odds till matchen: Jag tror på hemmalaget och att de vinner en, resultatmässigt, tät match men matchbilden lär bli öppen då inget av lagen har något att förlora. På Bet365.com finns oddset 4.75  på att Stoke vinner matchen med ett måls marginal vilket varit fallet i 7 av totalt 15 segrar den här säsongen mot bl a United, Arsenal och Chelsea.


[textmarker color=”0CA82B”]4. Swansea – Aston Villa (1)[/textmarker]
The Swans 2-1 seger senast över Newcastle tog dem upp mot relativt säkra 36 poäng (man har bäst målskillnad jämfört med lagen under dem) men man kan definitivt spela sig till säkerhet hemma på Liberty Stadium när ett formsvagt och fantasilöst Villa kommer på besök. Förutom att spela för kontraktet och sin blott sjätte hemmaseger för säsongen finns det också andra incentiv; nämligen att vinna två raka ligamatcher. Senast Swansea vann två raka Premier League-matcher var i december 2012, alltså ett år och fyra månader sedan, så nog är det väl dags nu? Aston Villa dras med problem själva och diskussioner om en försäljning av klubben pågår, samtidigt som idel kritik gentemot Paul Lambert lyfts fram från f d spelare vad gäller klubbens uteblivna utveckling, och fem matcher utan seger (som bara gett en poäng) har lett till att man trots sina 35 poäng inte är helt säkra än. Swansea är i bättre slag och har en bättre trupp, med fler alternativ och idéer, och är klara favoriter mot ett Villa som inte lyckades få till ett enda avslut före paus med bara 29% bollinnehav mot Southampton senast (vilket bbev sju med ett på mål och 32% till slut). Gästerna har dessutom bara mäktat med två vinster och en oavgjord på sina nio senaste matcher med fyra förluster på senaste fem. Ettan är således given även på topptipset.

Skador/avstängningar:
SWA Michu (osäker), Bartley (osäker), Chico Flores

AST Gardner, Okore, N’Zogbia, Benteke, Helenius, Kozak, Herd, Bennett

[textmarker color=”0CA82B”]5. West Brom – West Ham (1)[/textmarker]
Den viktigaste matchen på hela säsongen, en cupfinal, är vad Pepe Mel beskriver dagens möte med The Hammers. West Brom har fördelen av att ha en match mindre spelad än sina rivaler, och kan man vinna här har man tre matcher på sig (ett möte med Sunderland inkluderat) att plocka den sista poängen som tros behövas för att klara sig kvar, på 37 poäng. The Baggies, som släppt in mål på övertid i sina två senaste matcher vilket kostat dem fyra poäng, är favoriter hemma mot ett West Ham som förlorat tre raka matcher och nio av 17 bortamatcher i ligan (och blott fyra segrar och ynka 15 mål gjorda). Detta trots att man bara vunnit en av sina nio senaste på The Hawthornes och  bara tre på 24 totalt, främst tack vare att man nu har ett helt annat offensivt hot med en mer samlad anfallslinje som dessutom är bättre rustade och ’smartare’ än i början av januari. Kryssgarderingen finns dock med på Topptipset, som försäkran. då man trots allt vunnit alldeles för få matcher, och spelat 15 oavgjorda på 34 matcher vilket är långt fler än något annat lag och där det dessutom slutat oavgjort i fem av lagens sex senaste inbördes möten. Skulle West Ham mot förmodan lyckas ta sig över planhalvan och göra mål, kanske i halvtid då The Baggies släppt in första målet före paus i 10 av deras 11 senaste hemmamatcher, eller få till ett klassiskt ’lång-boll-från-målvakt-på-skarv-på-löpande-spelare-som-avslutar’- mål har man en chans att få med sig en poäng och matchen kommer förmodligen sluta oavgjort. Men går allt som det ska har West Brom gjort både ett och två noll med större delen av andra halvlek kvar att spela, och risken att matchen slutar oavgjort minskar drastiskt, men så länge det står 0-0 eller för den delen 1-0 bör man inte jinxa bort hemmasegern i onödan.

Skador/avstängningar:
WES Ridgewell, McCauley (osäker), Gera

WES Demel (osäker, sjukdom), Borriello, O’Brien

[textmarker color=”0CA82B”]6. Bournemouth – Nottingham Forest (X 2)[/textmarker]
En osannolik men imponerande resa, som endast ’avgjordes’ förra helgen, har Bournemouth stått för då man som nykomling den här säsongen fram till nu varit med i kampen om sjätteplatsen -och för bara tre matcher sedan såg ut att lyckas med det omöjliga, inte minst då övriga konkurrenter fortsatt misslyckats att greppa ett ordentligt tag. Tre raka utan seger för The Cherries har nu dock lett till att drömmen om playoff endast lever i teorin, då man nu har fem lag före sig, med en till fyra poängs felmarginal, vilket gör att det ska till något högst otroligt i resultatväg om de sluta sexa (då de också fortfarande stå på minus vad gäller målskillnad) – även om de vinner sina två sista. Bournemouth har förvisso spelat bättre än vad deras två poäng på sina tre senaste gett men att man tappat detta på slutet kan också göra det svårt att ladda om, speciellt när man har all anledning att vara nöjda med sin säsong och över att ha nått såhär långt. Nottingham har dessutom vunnit två raka (som man hållt nollan i), är bara en dålig andra halvlek mot QPR ifrån att vara obesegrade i fyra raka och är själva i allra högsta grad en av de mer troliga utmanarna till Reading (som avslutar mot Burnley) och Brighton. Visst, efter 12 raka utan seger knep man så tre poäng mot Birmingham och Leeds (inte de mest välmående eller formstarka klubbarna just nu) men efter att Stuart Pearce bekräftats som ny manager för nästa säsong, och man fått tillbaka nyckelspelare som Andy Reid och Kelvin Wilson, har prestationerna fått sig ett uppsving. Vinner man här har man goda chanser även i sista omgången mot Millwall, som då skulle kunna vara säkra på nytt kontrakt om de också vinner idag. Svårslagna som The Cherries är hemma går det inte att helt tippa emot dem då det trots allt bara är Liverpool, Sheffield (senast) och Leicester som besegrat dem på Dean Court under 2014 (med raden 10-5-7 totalt). Men Nottingham är minst lika svårslagna borta, med 10 kryss och bara sex förluster, och hade ett imponerande facit innan sin formsvacka som såg endast två bortaförluster på de inledande 15. Hemmalaget kan få svårt att ladda om, även om kvaliteten finns, och jag tror motivationen hos ett Forest som ’tror igen’ blir nog aningen för tufft idag (det är också bara åtta lag som släppt in fler mål hemma än Bournemouth, ingen innanför topp 13). Och Forest, som snittat två gjorda mål per match i sina fyra senaste, lockas också till att få också ensamt förtroende på Topptipset men jag låter krysset följa med ’just in case’.

Skador/avstängningar:
BOU Arter (osäker)

NOT Hobbs, Cohen, Lansbury (osäker)

[textmarker color=”0CA82B”]7. Charlton – Blackburn (1 2)[/textmarker]
[textmarker color=”3874C2″]OBS! Den här matchen omfattas av särskilt oddstips! (se nedan)[/textmarker]
Av lagen i botten av tabellen är Charlton det lag som positionsmässigt ser ut att ha bäst chans att klara sig kvar, då man med en match mindre spelad dessutom har två poängs försprång och en målskillnad som bara Birmingham kan bättra av de fem lag som kan få göra Yeovil sällskap ner till League One. Och mycket cred ska ges till Jose Riga som lett laget till åtta matcher som gett poäng, fem vinster och tre kryss, på sina 13 matcher som ansvarig – även om man bara lyckats vinna en av sina fem senaste på The Valley (Yeovil 3-2). Faktum är att det är där problemet legat för The Addicks större delen av säsongen då man alltjämt är det lag som gjort minst mål hemma (17) samtidigt som bara två lag tagit poäng i färre matcher. Ett vässat Blackburn, vars offensiv blomstrat på sistone, kommer också bjuda på tufft motstånd då man jagar 11 raka utan förlust (även om sex av dessa slutat oavgjort). Gary Bowyers största utmaning, förutom att täta till defensiven (släppt in minst två mål i sju av 12 senaste), blir att vända alla dessa kryss till segrar -och mot ett mer pressat Charlton vore en bra start även om nio av 16 kryss kommti på bortaplan. En seger för hemmalaget här, samtidigt som Blackpool förlorar mot Wigan, innebär också att man är klara för en ny säsong i The Championship. En seger, om än svårjobbad sådan, är alltså ingen omöjlighet och man har visat förut att man kan komma igen från tunga underlägen (inte minst senast mot Sheffield) och hur mycket värderar man ett 1-0 överläge här? Ettan står med i det fallet och för att man har mer på spel, tvåan står dock som utgångstecken då Rovers bör kunna göra minst två mål som ska räcka till seger.

Skador/avstängningar:
CHA Cort, Wiggins

BLA Dann, Marshall


Gå till Bet365
Odds till matchen: Blackburn har hittat målformen vilket lett till en hel del målrika matcher på sistone, bl a minst två gjorda i sina fem senaste bortamatcher, minst två gjorda i sina sex senaste bortamatcher vilka också sett över 2,5 mål. Charlton har även dem visat att man kan hitta nätet när man sätts på prov och ’hetsats’ av sin motståndare, Yeovil (3-2) och Sheffield (3-2) bl a – samt att man i sex av sina tio senaste släppt in minst två mål. Hos Betsafe.com hittar vi spelet Blackburn över 1,5 mål till oddset 2.03.


[textmarker color=”0CA82B”]8. Derby – Watford (1)[/textmarker]
[textmarker color=”3874C2″]OBS! Den här matchen omfattas av särskilt oddstips! (se nedan)[/textmarker]
The Rams är med rätta favoriter i denna hemmamatch mot ett sedan länge avsågat Watford som bara vunnit fyra bortamatcher på hela säsongen och bara en av sina 15 senaste i ligan (17 totalt). Derby jagar sin femte raka seger både totalt och på hemmaplan, och vet att man med en poäng på sina avslutande två matcher säkrar tredjeplatsen och med det får möta det lag som slutar sexa – och som bör bli en relativt litet hinder i en playoff-final mot antingen Wigan eller QPR (som det ser ut nu). Med endast tre insläppta på sina åtta senaste, 12 segrar på 15 senaste och nio matcher av 10 utan förlust på Ipro Stadium sedan starten av 2014 är Derby en riktigt jobbig motståndare -som även boostar seriens tredje bästa bortafacit. Upplagt för en riktigt målfest? Ja kanske, då 10 av Watfords 11 senaste matcher sett över 2,5 mål, man har släppt in minst två mål i fem av sina sex senaste samt att Derbys fyra senaste hemma (som man vunnit) sett över 2,5 mål. Det har även slutat med minst tre mål i sex av lagens sju senaste inbördes möten, samt i Watfords senaste bortamatch där Sannino fick se sitt lag släppa en ledning till 1-2 mot QPR vilket stoppade deras sex matcher långa svit utan förlust (tre vinster, tre kryss). Derbys vilja att säkra tredjeplatsen, och deras offensiva överlägsenhet, kommer göra sig kännbar för Watford som behöver en storspelande Almunia för att det inte ska sluta alltför ensidigt. Men nog tar Derby det här och man spikas också på Topptipset.

Skador/avstängningar:
DER Barker, Coutts

WAT –


Gå till Bet365
Odds till matchen: The Rams har kommit in i ett härligt flyt, hittat tillbaka till sitt kreativa anfallsspel som belönats på med minst två mål per match den sista tiden. Har tredjeplatsen att bevaka och kommer gå all in mot ett mittenfast Watford, som inte har nån anledning att bara försvara sig. Hos Bet365.com lirar vi därför Derby vinner och över 2,5 mål i matchen till oddset 2.75.


[textmarker color=”0CA82B”]9. Doncaster – Reading (1 2)[/textmarker] The Royals tog i och med segern över Boro i tisdags tillbaka sjätteplatsen, med en vältajmad comeback till vinnarspåret efter blott en seger på de senaste sex och tre raka utan seger med målskillnaden 1-7. Då Brighton fortsatt strular till det och Ipswich inte lyckades besegra Bournemouth (2-2) har man nu playoff-platsen i egna händer, något man efter en tids eget schabbel varit på väg att tappa helt. Och ska man tro Nigel Adkins så gillar man läget men vet att man har två tuffa matcher framför sig; Doncaster, som han säger endast kommer besegras om man själv gör minst två mål, slåss för sin överlevnad och stärks av det faktum att Meites röda kort togs tillabak och även om man lyckas vinna här har man Burnley (förvisso redan i andra tankar) på hemmaplan i sista omgången. Två raka förluster på bortaplan, i bägge släppte man in tre mål, behöver snabbt raderas och istället måste man hitta tillbaka till allt som fungerade mot Boro (2-0) senast och även tidigare bortamatcher, där man trivs bäst, som tidigare såg fem vinster av sex. Man måste också se upp mot ett hemmastarkt Doncaster, även om de förlorat tre raka, då Paul Dickovs sida tagit 31 av 44 poäng hemma och innan dessa tre förluster gick obesegrade i åtta matcher (fem segrar) vilket tagit dem över strecket som man nu också har endast en poäng ner till (med samma usla målskillnad). Rovers visade också upp en kampvilja senast mot Millwall (0-0) som man inte blivit bortskämd med under säsongen, och något som man måste ta med sig till dagens match om man ska lyckas -med vetskapen om att en seger förmodligen innnebär nytt kontrakt.

Skador/avstängningar:
DON Khumalo, Wellens, Jones

REA Karacan, Guthrie, Robson-Kanu (osäker)

[textmarker color=”0CA82B”]10. Huddersfield – Leicester (2)[/textmarker] Utöver Stoke är det fler lag som har anledning att tagga till lite extra trots att säsongen redan är ’färdig’. Leicester City, som förra helgen korades till seriesegrare, har nämligen chansen att som ett av få lag i historien nå 100 poäng bl a efter en svit med endast en förlust på sina 25 senaste matcher. För tillfället står man noterade för 96 poäng inför dagens match vilket betyder att man måste undvika förlust i de två kvarvarande matcherna, samt vinna antingen denna eller hemmamatchen med Doncaster. Och Nigel Pearson är försiktigt optimistisk men försäkrar om att alla i klubben fortfarande är fokuserad på de två sista matcherna: ”The motivation for them is we have been able to win the league and we can achieve the highest points total the club has ever had”. Med 29 segrar, 13 på bortaplan, är man bäst i divisionen och ligger etta vad gäller både hemma- som bortafacit. Målmaskinen Leicester, med 80 mål gjorda vilket är flest av alla, har visserligen bara gjort ett mål vardera i sina fyra senaste men är något som enligt dem själva mest berott på att man försökt ’gå in bollen’ -att skapa farliga målchanser har alltså inte varit problemet. Huddersfield tog en efterlängtad seger, om än sen och turlig, mot Yeovil vilket bröt en tio matcher segerlös svit men har ingenting kvar att spela för. Fem raka hemma utan seger (varav bara ett gjort mål i senaste tre) plus det faktum att man är flera klasser sämre än dagens motståndare,  som också kan spela utan press, öppnar för en chansrik och förmodad målrik match där gästernas kvalitet bör lysa igenom. Vi tror på 1-3 då Leicester släppt in näst minst mål (21) vilket är tre sämre än Brighton och lika många som både Burnley och Wigan.

Skador/avstängningar:
HUD Vaughan, Southern

LEI St Ledger

[textmarker color=”0CA82B”]11. Middlesborough – Barnsley (2)[/textmarker] Efter fyra raka segrar, tre i vilka man dessutom höll nollan, har Boro nu förlorat två matcher på raken under oinspirerande omständigheter. Så pass att Aitor Karanka inte bara en gång, utan två, behövt ’förklara sig’ i media och erkänner sakligt att han inte lyckats motivera sina spelare till att prestera på sin normala nivå i dessa två förlustmatcher (Millwall 1-2 och Reading 0-2). Efter den senaste sa han bl a såhär: ”Against Millwall and the same today we saw two teams who wanted to win and one team that didn’t.”. Detta uttalande är lika sant som det är självrannsakande och den stora frågan är såklart om man lyckas motivera sig mer, bättre, till den här matchen mot en minst lika poängdesperat motståndare som de tidigare två? Boro får hoppas att stabiliteten hemma på Riverside kan väga över till deras fördel, där man endast förlorat två av sina 12 senaste (av totalt fyra förluster på hela säsongenvilket är två fler än Leicester, QPR och Burnley och en mer än Wigan) men ett svårslaget Barnsley bör kunna överraska. Endast fyra av The Tykes 12 senaste matcher har slutat med en segermarginal på fler än ett mål, varav två som de själva vunnit, och förutom att spela 0-0 hemma mot Brighton har man dessutom vunnit fyra av dessa 12 varav tre på bortaplan (som tyder på att man kanske ’kommit igång’ då man totalt sett bara registrerat fyra bortavinster). Det här är också matchen som Barnsley för en gångs skull inte har råd att förlora, eftersom man inte kommit över 40 poäng än och med ett oavgjort resultat garanterat degraderas då Birmingham har bättre målskillnad. Jag tror därför också de gillar att spela denna avgörande match borta och då, om man misslyckas, endast bara behöver stå till svars inför ett par tusen ditresta fans vilket också kan sporra dem lite extra med lite mindre press (om det nu går i en sån här situation). Det blir inte vackert, inte självklart men slutresultatet 0-1 ger gästerna en sista livlina inför säsongsavslutningen mot redan klara QPR – och skulle ge fjärde raka segern över Middlesborough (i lagens tidigare tre möten har Barnsley haft ledningen både i halvtid och också vunnit matchen).

Skador/avstängningar:
MID Carayol

BAR Hunt (osäker), Frimpong (osäker)

[textmarker color=”0CA82B”]12. QPR – Millwall (1 2)[/textmarker] Tre segrar och sex raka utan förlust, det är inte vad QPR lyckats med utan gästande Millwall som kommer till den här matchen med chansen till nytt kontrakt helt i egna händer så länge man vinner sina kvarvarande två (eller Blackpool förlorar sina). Ett redan playoff-klart QPR, som förvisso bara förlorat två av 22 hemmamatcher denna säsong, har gått igenom en tuff period och bara mäktat med sju segrar på sina 17 senaste (åtta förluster) vilket lett till att man halkat efter Leicester med hela 20 poäng. Den här matchen kommer bli talande för Barnsleys chanser nästa omgång (förutsatt att de vinner) då det är osäkert hur motiverade hemmalaget är och hur villiga man är att matcha Millwalls intensitet. The Lions har vunnit lika många matcher borta som hemma (5) varav fyra av dem på resande fot kommit i lagets sju senaste. Och det är inte vilka lag som helst man har besegrat; Forest, Wigan, Derby och Boro har alla fått ge sig med uddamålet och det är också tvåan som står som utgångstecken här. 1-0 eller 2-1 känns fullt möjliga för Millwall och Holloway, som är på väg att rädda det tidigare Titanic-liknande skeppet, och en seger samtidigt som Blackpool förlorar innebär att man även nästa säsong spelar i Championship. Precis som i föregående match är jag villig att spika bortaseger här, men då QPR trots allt har ligans näst bästa hemmafacit och näst minst insläppta mål – samt har Charlie Austin tillbaka efter dryga tre månader (formsvackan som nämns ovan inträffade lustigt nog samtidigt som anfallaren skadade sig) – gör att ettan ändå måste garderas upp.

Skador/avstängningar:
QPR Faurlin, Phillips

MIL Shittu, Upson, Garvan (osäker)

[textmarker color=”0CA82B”]13. Wigan – Blackpool (1) | >>> Tillhörande oddstips[/textmarker]
[textmarker color=”3874C2″]OBS! Den här matchen omfattas av särskilt oddstips! (se nedan)[/textmarker]
Vi har väntat och väntat men Blackpool och Barry Ferguson har inte lyckats vända på den nedåtgående trenden och med två matcher kvar står det klart att man, vid förlust samtidigt som Millwall och Birmingham vinner, gör Yeovil sällskap till League One. Man har inte många andra än sig själva att skylla på då endast två segrar av på de 27 senaste, och totalt 12 poäng från dessa 81 möjliga, är alldeles för dåligt för den här nivån och skulle man klara sig kvar på t ex Doncasters eller Milwalls bekostnad skulle det inte vara annat än ett hån. Att helt plötsligt börja vinna igen mot ett lag som fortfarande är ute efter att säkra sin femteplats, och som bara förlorat tre hemmamatcher på hela säsongen (och bara en sedan december), blir därför en omöjlig uppgift och mer därtill när man också tar in att Blackpool gått 14 raka bortamatcher utan seger. The Tangerines avslutar också säsongen mot Charlton i, om man mot förmodan tar poäng här, blir en direkt avgörande match. Det som ändå talar för gästernas chanser på DW Stadium, om än ytterst lite, är att Wigan ändå bara vunnit två av sina sju senaste matcher och föll överraskande mot Millwall (0-1 hemma) och förvånansvärt enkelt mot Burnley senast (0-2 borta). Men, ska man tolka något av de intervjuer med bl a Rösler och Maloney så kommer man till den här matchen fullt medvetna om att man måste förbättra sig avsevärt (matchen mot Burnley i åtanke) samtidigt som man måste hitta rätt igen (som i matchen mot Reading), och man lär gå för fullt med starkast möjliga elva. Kan Blackpool verkligen stå emot?

Skador/avstängningar:
WIG Watson, McCann

BLA Earnshaw, Robinson, Fuller (osäker)


Gå till Bet365
Odds till matchen: Ett något blekt Wigan, till viss del ursäktat tack vare FA-cupsemin mot Arsenal, har vaknat till inför de sista omgångarna och ett stundande playoff – något man kan garantera vid seger här. I senaste hemmamatchen vann man över Reading med klara 3-0, och mål lär vi få se även här mot seriens näst sämsta bortalag med tredje flest insläppta. Hos Betsafe.com väljer vi Wigan att vinna med -1 hcp till oddset 2.25.


Topptipset 26/4 v17:
1. Manchester United – Norwich 1
2. Fulham – Hull 1
3. Stoke – Tottenham 1 X
4. Swansea – Aston Villa 1
5. West Brom – West Ham 1 X
6. Bournemouth – Nottingham Forest X 2
7. Charlton – Blackburn 1 2
8. Derby – Watford 1

>>> Vill du spela Stryktipset gratis? Spela hos Betsson – första tipset är alltid gratis!
[wc_divider style=”solid” line=”single” margin_top=”” margin_bottom=””]

Har du inte hittat oss på Twitter än? Följ @Spelservice och tweeta dina tankar eller surfa in på vår facebooksida för senaste infon!

//Ohlsson (@ts_oliver på Twitter)

Annons: