Tipsförslag v.16

Kupongen v16M32-system med 5 halvgarderingar, 0 helgarderingar

Veckans stryktipskupong
Lagom till påsktider kommer en kupong från Svenska Spel som sträcker sig över två dagar med de tre ’huvudmatcherna’ Hull – Arsenal, Everton – Man United och Norwich – Liverpool som spelas på söndagen. Pga vädret kommer även en av matcherna lottas, match 10, på en kupong som annars ser rekordmånga åtta matcher från Premier League, med övriga fyra som hämtas från The Championship.

Uppsnack
Alan Pardew avtjänar den sista av sin långa avstängning när han fortsätter leda laget från läktarplats hemma mot Swansea, en period där The Magpies bara vunnit en enda match och gått mållösa i fyra raka förlustmatcher (och dessutom legat under även i halvtid).

Aston Villa har i veckan haft något slags internt bråk eller allvarlig incident som resulterat i att manager Paul Lambert valt att stänga av två av sina coacher på obestämd tid medan en tillsatt utredning pågår. Exakt vad det är som hänt vill ingen kommentera men att nånting allvarligt har inträffat verkar alla vara överrens om, vilket såklart inte är något positivit med tanke på hur det kan påverka de redan magra sportsliga delarna.

Tre matcher från Premier League spelades i veckan; Arsenal – West Ham, Everton – Crystal Palace och Manchester City – Sunderland. Dessa matcher öppnade upp både botten och toppen av tabellen – även om Sunderland fortsättningsvis är favoriter att åka ur – och resulterade också i att ligan fick sitt senaste lag klart för nästa års seriespel.

Stryktipset 19/4 v16 – M32-system med 5 halvgarderingar, 0 helgarderingar

1. Hull – Arsenal (2)
The Gunner fick en gratis livlina i och med Evertons överraskande 3-2 förlust på Goodison Park mot Palace i onsdags, och har nu ’tagit tillbaka’ fjärdeplatsen före Martinez gäng. En poäng skiljer och Everton, som nästan samtidigt spelar ett tufft hemmamöte med United, var uppenbart nervösa inför möjligheten att sluta både före Arsenal och på kvalplatsen till Champions League. Det gäller således för Arsenal att göra det bästa av situationen när man gästar Hull i vad som blir en uppvärming inför finalen i FA-cupen nästa månad. Long och Jelavic är åter tillgängliga för spel samtidigt som gästerna kan starta med Flamini, Ramsey, Koscielny och Rosicky bl a, med en liten chans att även Özil och Monreal kan medverka. Segern mot West Ham (3-1) i tisdags var den första på fem matcher för Arsenal som måste höja sig flera snäpp för att avsluta säsongen inom topp fyra, och bör ha goda chanser på KC Stadium då (även om Hull inte är matematiskt säkra än trots sina 10 segrar) mot en motståndare man gjort minst två mål mot och vunnit i sina fem senaste möten.

2. Aston Villa – Southampton (2)
Många av oss föll tack vare Southamptons chockförlust hemma mot Cardiff, andra raka för deras del och tre av fyra, och jag hoppas att det fungerar som en väckarklocka för dem att säsongen ännu inte är över. Här har man också ett bättre utgångsläge än vad Aston Villa har vad gäller både spelarmaterial och sättet man dominerar sina matcher, samt det faktum att man kan spela helt avslappnat och utan press. Villa, som helt ser ut att sakna spelidéer, närmar sig stadigt bottenstriden efter fyra raka förluster vilket tagit dem endast fyra poäng över Fulham. Man ståtar med ligans tredje sämsta hemmafacit (5-2-10) och har fått kämpa med målskyttet. Fyra mål på sina fem senaste och 11 insläppta är inte gott nog, och The Saints bör kunna avgöra redan i första halvlek, även utan Rodriguez och Ramirez, och lär ha betydligt större chanser om Boruc startar i mål (har tränat fullt i veckan). För vad ska Villa, desperata som de är redan, göra när de hamnar i underläge?

3. Cardiff – Stoke (1 X)
Gästande Stoke har fått med sig en hel del resultat på sistone, vilket bevisar att man inte tänker ge upp jakten på sina rekord bara för att man har säkrat nytt kontrakt. Cardiff vet att man har chansen att, med seger här, gå upp på samma poäng som Norwich på 17:e plats och sätta press på övriga konkurrenter. Det som var givet för veckor sedan är nu återigen vidöppet, och Cardiff bör kunna vinna sin andra raka mot ett Stoke som bara vunnit en av sina 15 senaste bortamatcher – och dras med ligans tredje sämsta bortafacit (även om man här kan ställa upp med samma elva som vunnit fyra av de fem senaste matcherna). Cardiff har inte mycket annat val än att vinna här då Fulham, efter sin match mot Tottenham, har en mycket ’lättare’ avslutning och är det lag som är favoriter till 17:e platsen och det faktum att man tagit fem av sina totalt sju segrar hemma i Wales stärker.

4. Newcastle – Swansea (2)
Vanligen bortasvaga Swansea är inget lag jag i det här skedet annars skulle spika, då man inte vunnit någon av sina 11 senaste bortamatcher, men då motståndet är Newcastle (som är helt desorienterade för tillfället) bör man kunna vända på det – speciellt då man vunnit sina tre senaste möten med The Magpies. The Swans lär även vara sugna på att komma upp till ’säkra’ 37 poäng och ställa tillrätta det man råkade ut för mot Chelsea förra helgen vilket i sin tur visade att gruppen är enad. Något man inte kan säga om hemmalaget, som åter är utan flertalet nyckelspelare (Remy har återvänt till full träning och kan ’riskeras’ liksom Debuchy och Ben Arfa) och vars försvarsspel alltsom oftast är en säkerhetsrisk. Newcastles anfallsproblem är väl kända vid det här laget men förutom de båda 1-0 segrarna på St James i de senaste sex matcherna har man gått mållösa i sex av åtta hemma och sju av tio totalt. Swansea har något att spela för, får allra troligast tillbaka Michu och det kommer avgöra matchen.

5. West Ham – Crystal Palace (X 2)
Självförtroendet fortsätter att vara högt i Palace under Pulis som, sedan hans ankomst, stått för en remarkabel förändring vilket lett till att engelsmannen nu är en av tre att nomineras till Årets Manager. Palace har plockat flest poäng av alla utanför topp sju sedan han tog över och har på de tio matcherna bara fått ge upp poäng fyra gånger (alla mot topp 9 klubbar). Man har dessutom vunnit fyra raka matcher och kan med seger på Upton Park tangera ett gammal, svårslaget rekord med fem raka segrar i Premier League. Det annars målsnåla Palace har också gjort tre mål i två raka bortamatcher och lär inte ändra på sitt vinnande koncept mot ett annat lag (som är i stort sett säkert på sina 37p), även om detta säkerligen inte kommit bli en målexplosion. De bägge kan spela avslappnat och alla poäng blir en bonus så vi lär trots allt få en öppen match – som ingen vill förlora och framförallt Palace vill vinna till nästan vilket pris som helst. The Hammers form har dalat ut sedan februari som sett fem förluster av sju sedan Allardyce blev månadens manager och man är knappa underdogs här – än mer om Kevin Nolan inte kommer till spel.

6. Barnsley – Leeds (1)
Gästande Leeds har endast mäktat med två segrar på sina 13 senaste matcher (samma på bortaplan), blott fyra på sina 22 senaste totalt och mitt i klubbens oroshärd ska man nu försöka följa upp en av dessa, senast mot Blackpool, på bortaplan i detta Yorskhire-derby. Barnsley, med allt att spela för, kan ta sig upp ovanför strecket med hjälp av andra resultat idag och lär vara sugna på att också ta första segern hemma på Oakwell på fyra matcher – i vilka man inte lyckats hitta nätet i och bara fått med sig en poäng ifrån. Men man har viss historia att falla tillbaka på då man vunnit de senaste fyra hemmamatcherna mot Leeds och gjort minst två mål i dessa. McDermott, som ser ut att ryka efter säsongen, har även fått se de senaste fyra bortamatcherna sluta med förlust och ytterligare tre utan seger – en period som sett målskillnaden 4-13.

7. Middlesborough – Millwall (1 X)
Boro tar emot ett annat lag i bra form när de ska försöka ta femte raka segern i ligan, något som inte hänt sedan 2012. Endast en förlust på sina nio senaste (QPR hemma) bådar också gott även om det lär bli tufft mot detta Millwall som frenetiskt jagar nytt kontrakt – och har vunnit tre av sina fem senaste bortamatcher (Derby, Forest och Wigan alla med uddamålet) och är obesegrade i sina fyra senaste totalt. Boro får gälla som favoriter här då man hållt nollan i tre av sina fyra senaste matcher samtidigt som man bara förlorat en av sina åtta senaste hemmamatcher på Riverside.

8. Nottingham – Birmingham (2)
Stackars Forest har nu gått 13 raka matcher utan att vinna efter att ha släppt in tre sena mål borta mot QPR senast (2-5), varav man på annars stabila City Ground misslyckats att vinna sex raka. Det finns nu endast en matematisk chans att nå playoff men med tanke på att man har flera lag framför sig ska det vara en omöjlig uppgift, vilket lämnar det väldigt lite att spela för Forest resterande matcher. Birmingham å andra sidan är allt annat än säkra och behöver plocka upp segrar för att inte riskera att trilla ner under strecket. Man kommer stärkta med ligans sjätte bästa bortafacit i ryggen (20 av 43 poäng), med nio vinster på 21 matcher och två på sina tre senaste som kommit välbehövligt mot Millwall och Doncaster. Lee Clark kan även se positivit på detta bortamöte med vetskapen om att just Millwall, Doncaster och Charlton alla kommit härifrån med minst en poäng.

9. Watford – Ipswich (1 X)
Hemmalaget, starka på Vicarage Road med nio raka utan förlust och sex hållda nollor, har nu gått fem matcher obesegrade och gäller som favorit i dagens möte med playoff-jagande Ipswich. Gästerna har förvisso hållt nollan i tre av fyra segrar på bortaplan den senaste tiden och behöver fortsätta det om man ska ha en chans att nå playoff, även om resultaten igår gick deras väg i kampen om sjätteplatsen. Men, man Watford är något av en mardrömdsmotståndare för Ipswich som bara vunnit en av de 18 senaste matcherna lagen emellan och tre av Ipswichs sex senaste bortamatcher har slutat med förlust mot noll. Då Watford har en match mindre spelad kan man, vid seger här, gå upp inom en poän från sjätteplatsen och är således inte avskrivna helt än – även om det ska mycket till för att man ska nå dit.

10. Bristol C – Notts County (1) OBS LOTTAS!
Matchen lottas efter fördelningen 10-2-4, vilket innebär 62,5% chans att det lottas hemmaseger, 12,5% på kryss och 25% på bortaseger. Ett system som kräver sina garderingar har inte råd att ’slösa’ en här.

11. Chelsea – Sunderland (1)
Kan Sunderland göra om bedriften från Etihad även på Stamford Bridge, med knappt fyra dagars mellanrum? Nja, jag hoppas det då jag gillar Gus Poyet och det skulle tillföra än mer dramatik i bägge ändar av tabellen. Men faktum är att det är oerhört svårt att upprepa en sådan prestation så tätt inpå, även för de bättre lagen (de har dock inget att förlora så uträknade som de ändå är) och inget inhemskt lag har lyckats besegra Mourinho på Stamford Bridge – någonsin (77 matcher) – och 17 matcher utan förlust (15-2-0) sträcker sig till 26 om man även räknar in förra årets avslutande ligaspel. Chelsea vet också om att tappade poäng här kan innebära ett mycket dystert utgångsläge inför nästa helgs supermöte med Liverpool på Anfield. Man är solklara favoriter, inte bara för att man har hemmaplan, men även då Sunderland inte vunnit en ligamatch sedan början av mars och The Blues hållt nollan i sex raka hemmamatcher samtidigt som man gjort minst två mål i 19 av sina 22 senaste i London. Gästernas största (och enda?) chans sträcker sig till att Chelsea möjligen har ett öga både på Champions League-semin mot Atletico på onsdag och bortamatchen på Anfield kommande helg, samt möjligen att Hazard inte kommer till spel.

12. Everton – Manchester United (X 2)
Både svenska folket och tio tidningar är snabba med att döma ut United, främst kanske för att Everton har hemmaplan men även kanske för att säsongen hittills varit ganska långt under förväntan. Men man ska inte glömma bort att United har ligans vassast bortafacit (fyra raka segrar, fem raka utan insläppt mål och raden 10-3-4), Everton föll överraskande i onsdags hemma mot Palace (vilket också kan ge något trötta ben) och har erkänt att nerverna nu slagit till. Gästerna, med väldigt lite att spela för annat än en möjlig femteplats (som inte ens det verkar troligt i nuläget), ser också ut att få tillbaka Rooney i spel och Moyes har fått se lovande tecken i samspelet Kagawa-Januzaj-Mata på senare tid. Med chockförlusten mot Palace i åtanke, vi som såg Evertons bortamatch mot Sunderland kunde redan där skönja vissa svårigheter för The Toffees som inte lär få det lättare mot ett taggat United som vill avsluta säsongen snyggt och gärna på topp fem (som sämst sexa) – kanske på ett snubblande Evertons bekostnad? Efter United ska Everton även möta City och trots om man tenderar att spela betydligt bättre mot de bättre lagen får man tufft att ta alla tre poäng här – och tvåan som streckas lågt står som utgångstecken då man också ’endast’ definitivt saknar Van Persie.

13. Norwich – Liverpool (2)
Med 10 raka segrar och en fantastiskt spel har Liverpool klättrat upp till förstaplatsen i tabellen, och tack vare segern hemma mot City förra helgen (och senare resultat) seglat upp som den tydligaste kandidaten att ta titeln – vilket man också i stort sett säkrar med vinst här och mot Chelsea nästa helg. Norwich, borta som hemma, är också en lyckosam jaktmark för Liverpool och framförallt Luis Suarez som slagit ett hyfsat rekord mot just The Canaries vad gäller hattricks mot en och samma klubb. Henderson är avstängd och Sturridge ser ut att missa matchen men det ska inte spela någon större roll då Norwich är ett av ligans formsvagaste lag som bara har en av sina sju senaste matcher. Man har dessutom ’tappat’ sitt psykiska övertag hemma på Carrow Road i och med 0-1 förlusten mot West Brom, och med sin nya (tillfälliga?) manager Neil Adams och lagets måltorka i åtanke talar mycket för en säker bortaseger med ett par måls marginal. Tre poäng innebär samtidigt att Liverpool bara är tre segrar (kanske en då seger mot Chelsea kan räcka) från sin första titel på många, långa år och Rodgers har förklarat att – i ljuset av onsdagens resultat – man är redo och förberedda inför Norwich samt införstådda med att alla missar kan bli oerhört kostsamma.

Topptipset 19/4 v16:
1. Hull – Arsenal 2
2. Aston Villa – Southampton 1 2
3. Cardiff – Stoke 1 X
4. Newcastle – Swansea 2
5. West Ham – Crystal Palace X 2
6. Barnsley -Leeds 1
7. Middlesborough – Millwall 1 X
8. Nottingham – Birmingham 2

[wc_divider style=”solid” line=”single” margin_top=”” margin_bottom=””]

Har du inte hittat oss på Twitter än? Följ @Spelservice och tweeta dina tankar eller surfa in på vår facebooksida för senaste infon!

//Ohlsson (@ts_oliver på Twitter)

Annons: