Rek inför VM-2014

Snart är det dags för avspark i FIFA fotbolls-VM. Öppningsmatchen spelas torsdag den 12:e juni och avspark är kl.22.00. Lagen som möts är Brasilien och Kroatien och de båda spelar i Grupp A (här hittar du hela spelschemat). Förutom fotbollsfest deluxe innebär också VM en bettingupplevelse utöver det vanliga. Nedan presenterar vi en rad utvalda speltips som alla kan läggas inför VM. I anslutning till varje speltips anges spelstopp, odds, rekommenderat spelbolag, samt en kortare analys till varför marknaden har spelvärde.

Speltipsen kommer från Sebastian Lilja och Oliver Ohlsson.

Speltips inför VM 2014

Till Unibet.com

Typ: Kombinationsspel (trippel)
Spel: Kroatien, Bosnien, Schweiz, att placera sig 1:a eller 2:a i gruppen
Odds: 6.60 hos Unibet.com
Insats: 4/5 units
Spelstopp: Torsdag 12/6 kl. 21.55
Kroatien känns som en klart stabila andraplats-konkurrent bakom Brasilien i Grupp A. Laget saknar visserligen Mandzukic och Kovac i första matchen men man har gott om fullgoda ersättare att kasta in. Modric är i god form efter en stark säsong i Real Madrid och kommer med sin kreativitet att ta ett stort ansvar för lagets spel. Att det också talar för Kroatien som grupptvåa är att Kamerun är alltför beroende av anfallsspelaren Eto’o, samt att Mexico känns alltför defensivt inriktade.

Schweiz bör knipa andraplatsen bakom Frankrike i Grupp E. Laget rankas 8:a i världen just nu och har ett lag som mycket väl kan vara det skickligaste på länge. Framför allt vittnat mittfältet om styrka. Behrami och Inler är två rutinerade herrar från Serie A. Shaqiri och Dzemaili har den kreativitet som saknas i gruppkonkurrenterna Honduras och Equador saknar. Extra plus för Schweiz är också rutinen från förbundskaptenen Ottmar Hitzfeld.

Bosnien känns som den mest givna grupptvåan i denna trippel. Argentina bör man inte kunna rå på men man är klasser bättre än både Australien och Iran. Längst fram har man målsprutan från Man City – Edin Dzeko samt Ibisevic (som gjorde åtta mål på tio kvalmatcher). På mittfältet återfinns kreatörer som Pjanic och Lulic. Bosnien spelar sitt första VM och man lär inte åka hem utan att ha gett allt vad man har!


Till Unibet.com

Typ: Singelspel (målskyttar och slutplacering)
Spelstopp: Torsdag 12/6 kl. 21.55
Odds: Singelodds hos Unibet.com
Motivering:
När det gäller målspel och spel på slutplacering i jämförelse med ett annat lag (England – Holland), finns det mycket intressant spelvärde i nedanstående alternativ. Torres förväntas spela som ensam forward för Spanien, Toure kommer att ta frisparkar och straffar för Elfenbenskusten, Fred spelar längst fram i Brasilien och kommer att dra nytta av den täta uppmärksamheten som Neymar kommer att dra på sig. Ronaldo skapar alltid farligheter och bör mäkta med att göra tre mål i turneringen. Han tar också straffar och frisparkar och är som bekant livsfarlig i luften på hörnor!

Klicka för att gå till Unibet.com


Gå till Bet365

 

 


Typ:
 Kombinationsspel (tripplar) Att gå vidare från gruppen/placering i gruppen vid avancemang
Spelstopp: Torsdag 12/6 kl. 21.55
Odds: Trippel 1 till 9,68 – Trippel 2 till 24,06 hos Bet365.com
Insats: 5/5 units och 4/5 units
Motivering:

Som vi beskrivit tidigare när vi gått igenom VM-grupperna så tror vi mycket på både Schweiz, Kroatien och Bosnien som grupptvåor bakom favoriterna Argentina, Brasilien och Frankrike i tre av de lättare av VM-grupperna (F, A och E). En kombination av alla dessa att gå vidare från gruppspelet (1) ger således dryga 8.50 gånger pengarna och i den (högst troliga) rangordningen (2) ett mycket spelvärt odds nästa tre gånger högre!


Typ: Kombinationsspel (trippel) att göra totalt under 1,5 mål och singelspel att göra minst mål i VM
Spelstopp: Torsdag 12/6 kl. 21.55
Odds: Trippel till 8.01 och singel till 8.50 hos Bet365.com
Insats: 5/5 units och 4/5 units
Motivering:
Precis som vi ovan tror att lagen som går vidare till åttondelen är det också stor sannolikhet att Iran (2.10, Grupp F), Honduras (1.90, Grupp E) och Costa Rica (2.00, Grupp E med England, Italien och Uruguay) får det oerhört tufft, inte bara att ta poäng utan även att göra mål. Enda matcherna av deras totalt sex sammanlagt som det skulle kunna finnas ’chans’ att någon av dem gör mål är för Iran mot Nigeria samt Honduras mot Ecuador, men även där bör bägge bli ett alltför tufft test och spelet under 1,5 gör också att de ’tillåts’ göra ett mål vardera. Att varken Costa Rica och Iran gör mål överhuvudtaget känns dock mer som en självklarhet och bägge kan spelas som lag att gör aminst mål i VM, men det är framförallt oddset på att Iran gör minst mål av alla  som lockar (8.50 mot Costa Ricas 6.00).

Typ: Kombinationsspel (trippel) gruppvinnare VM 2014
Spelstopp: Torsdag 12/6 kl. 21.55
Odds: 9.42 hos från Bet365.com
Insats: 3/5 units
Motivering:
Dödens grupp, grupp D, är såklart oviss och både Italien och Uruguay har chanser att både ta andraplatsen och såklart även vinna gruppen. Men England har en klar fördel av spelare i form, en mer komplett och balanserad trupp som klarar av många olika typer av spel, något framförallt Italien inte verkar ha. Att England tar gruppen till 3.10 är bland de generösaste oddsen för gruppvinnare att hitta som dessutom inte är mer än en chansning. Colombia till 1.83 och Belgien till 1.66 är större favoriter och lär såklart få en lättare väg, och en dubbel på dessa två är också värd att spela, men jag gillar Englands chanser och möjligheter och det höga oddset ökar också utbetalningen om även favoriterna levererar.

Typ: Singlar utmärkelser VM 2014
Spelstopp: Torsdag 12/6 kl. 21.55
Odds: från Bet365.com, se nedan
Insats: 1/5 units
Motivering:
De olika utmärkelserna det går att spela på är; Guldbollen, Guldhandsken och Guldskon.  Vi tror på ett mycket bra VM för Neymar som har all potential att bli utsett till turneringens bäste till 7.00, Joe Hart som leder England långt till bäste målvakt till 21.00 och Colombias Jackson Martinez som agerar superavslutare i Falcaos frånvaro och vinner bäste målskytt till 51.00. Brasilien, England och Colombia lär alla ta sig till kvartsfinal och framförallt de två förstnämnda kan mycket väl även ta sig till semifinal (och då final/bronsmatch) vilket ger minst fem matcher, och med tanke på att det, i alla fall i Grupp A (Brasilien) och Grupp C (Colombia),  kan bli en hel del chanser skapade och mål gjorda bör Sydamerikanerna kunna producera en hel del.

Annons: