Rek EM-kvalet 7/9

Gå till Bet365

Event: Kvalmatcher och träningsmatch
Liga / Cup: Kval till EM 2016
Land / Region: Internationellt
Spel: Trippel
Odds: 4.95 hos Bet365.com
Insats: 3/5 units
Spelstopp: Söndag 7/9 kl. 20.44.

Tyskland – Skottland (kvalmatch i grupp D)
Världsmästarna Tyskland fick ett abrupt uppvaknande i finalreprisen mot Argentina tidigare i veckan då man föll med 2-4. Endast två månader har gått sedan man lyfte bucklan i Brasilien och största delen av truppen är intakt, och Joachim Löw bjuder heller inte på på några direkta överraskningar. Utöver Mertesacker, Lahm och Klose som tackat för sig har även Özil, Schweinsteiger, Hummels, Khedira och Draxler och lämnat återbud här. Löw har öppet deklarerat sin respekt för motståndet som är obsegegrade i sex raka matcher – mot kvalificerat motstånd dessutom – och kommer till spel utan någon naturlig högerback i form (precis som i VM) och utan en renodlad anfallare. Detta öppnar upp det för Skottland i mina ögon som har allt att vinna i första kvalmatchen, på bortaplan, och är enligt förbundskaptenen Gordon Strachan ”inte rädd för någon”. Kapaciteten för tyskarna finns där, som alltid, men jag tror att man kommer få det mycket tuffare än vad man förväntar sig och lär inte vinna (om man nu gör det alls) med mer än ett mål. Men jag garderar mig för en eventuell supereffektivitet och tvåmålsseger för Tyskalnd och spelar Skottland vinner med +2.5, 3 i asian hcp till oddset 1.45.   

Portugal – Albanien (kvalmatch i grupp I)
Även om Albanien saknar ett par ordinarie startspelare så förändras inte direkt deras utgångsläge här. Man vet att man är underdogs och att man har en tuff bortamatch framför sig men kommer inte enbart att försöka försvara sig, enligt förbundskapten De Biazi. För även om man inte räknar med seger så har man chansen att röra till saker och ting, speciellt med tanke på att portugiserna själva inte är i speciellt bra form (och gjorde ett uselt VM-slutspel) och där också Cristiano Ronaldo lämnat återbud. Det lägger stort ansvar offensvit på spelare som Éder och Nani samt egentligen hela mittfältet som nu också ’måste bidra’ för att man ska kunna skapa något mot ett tätt samlat albanskt försvar. Utan naturliga målskyttar och med tanke på hemmalagets nuvarande form, och det faktum att gästerna gärna åker härifrån med en poäng oavsett vad det kostar, känns spelet under 2,5 mål i matchen till oddset 1.95 riktigt fint.

Serbien – Frankrike (träningsmatch)
I och med att det är Frankrike som arrangerar EM-slutspelet 2016 är man direktkvalificerade och behöver inte kvala. Men man har dock placerats i en av grupperna men där resultaten inte räknas och matcherna klassas som träningsmatcher. Det finns med andra ord mer att vinna hos Serbien som kommer till spel med starkast möjliga elva, och som ställs mot ett Frankrike som lär rotera i truppen efter veckans 1-0 seger mot Spanien. För hemmalagets del, och inte minst för nye förbundskaptenen Dick Advocaat, blir det här startskottet på deras EM-kval och en fingervisning om hur man bör ställa upp och agera när deras första gruppmatch i tävlingssammanhang spelas i oktober (som endast saknar Neven Subotic). Att man har fördelen av att spela i Belgrad spelar såklart in i lagets chanser att få något med sig och med spelare som Premier League- bekantingarna Kolarov, Markovic, Ivanovic, Matic och Tadic tillsammans med unga stjärnskottet från Serie A Adem Ljajic bör man kunna hota en hel del -och undvika att släppa in mer än ett mål. Att Frankrike, vars motivationsnivå och trupprotation kan ifrågasättas, inte vinner matchen bör därför vara ett ganska ’safe’ bet och spelet dubbelchans 1 X är taget till 1.75.

//Ohlsson (@ts_oliver på Twitter)

Annons: