Rek 4/4: Leicester – Sheffield Wed

Match: Leicester – Sheffield Wednesday
Liga / Cup: The Championship
Land / Region: England
Spel: Resultat/båda lagen gör mål – Leicester/nej
Odds: 2,50 hos spelbolaget Bet365.com
Insats:
4/5 units
Spelstopp: Fredag 4/4, kl.20.45

Nigel Pearson är inte många spelminuter från att kora sig och Leicester till mästare i The Championship. Efter 2-2 borta mot Wigan i tisdags är man nu 16 poäng före QPR på tredjeplatsen och 17 poäng före Derby med sju matcher kvar av säsongen. Det innebär att man vid vinst (odds 1.50) och att övriga tappar poäng, att man har minst 18 poäng tillgodo och en klart bättre målskillnad. Förlorar dem båda och The Foxes vinner säkrar man garanterat titeln och kan fira uppflyttning redan på lördag eftermiddag, då det inte längre finns någon matematisk chans för Leicester att missa en topp-två placering. 

Och det finns en hel del som talar för att att det i alla fall blir vinst, men också för att man kommer göra det samtidigt som man håller nollan. Efter Sheffields pinsamma förlust hemma på Hillsborough förra helgen mot Watford (1-4), vilket blev slutet på en fin svit av matcher utan förlust, kommer man till den här matchen säkert förankrade i tabellens mitt – men utan något vidare självförtroende. Man togs ner på jorden av Sanninos Watford, men man har haft det tungt på bortaplan på sistone och inte gjort mål på tre raka förlustmatcher. Stuart Grey ser också ut att ställa upp med en defensiv 4-5-1 uppställning för att säkerställa att det inte ’rinner iväg’ och vet att man ställs mot ligans vassaste offensiv – som gått obesegrade i 20 raka ligamatcher och som gjort minst två mål i åtta av sina 10 senaste på King Power Stadium (41 totalt). På 19 spelade matcher har hemmalaget vunnit 14, och bara förlorat en match, medan Sheffield endast vunnit tre bortamatcher på hela säsongen.

Men det finns fler anledningar för gästerna att oroa sig. Inget lag har fått fler straffar tilldömda än Leicester, nio, varav sju av dessa kommit på hemmaplan. Man har dessutom fått med sig tre självmål, också mest av alla, vilket också talar för att man är väldigt dominerande i sitt spel – och skapar många chanser och farligheter (i snitt 19,5 skott per hemmamatch). Det lär också bli mycket försvarande för Sheffield vars offensiv på bortaplan lämnar en del att önska. Förutom att man bara har gjort 15 mål på sina 19 matcher, varav endast åtta från öppet spel (fyra fasta situationer), har man inte gjort ett enda mål på kontring -vilket lär vara det man får inrikta sig på. Och eftersom Wednesday vann båda lagens möte 2013, det senaste i december med 2-1, lär det finnas en viss revanschlusta i hemmalaget. Som om inte chansen att säkra uppflyttning vore nog alltså!

I hemmalaget är Jamie Vardy osäker till spel men kan ersättas av inbytte målskytten från senast, Chris Wood, som i så fall startar med poängmaskingen David Nugent (18+12) medan Sean St Ledger definitivs saknas. Gästerna får fortsatt klara sig utan långstidsskadade Antonio Floro och Chris Gardner, och möjligen också Sam Hutchinson som är osäker till spel.

Du kan kommentera dina tankar och vad du tror matchen blir via vår facebooksida @Svenskspelservice eller min Twitter @ts_oliver. Mitt tips? 2-0 till Leicester (odds 7.00) då 11 av Sheffields 12 senaste på resande fot slutat under 2,5 mål (odds 2.10).

//Oliver Ohlsson

Annons: