Rek 3/5

Event: Omgång 46
Liga / Cup: Championship
Land / Region: England
Spel: Singlar
Odds: Varierande
Insats: Varierande
Spelstopp: Lördag 3/5 kl.13.14.

Förutsättningar
Säsongens sista match för många av lagen i The Championship men under matchdag 46 står det fortfarande mycket på spel för flertalet, både i botten och i kampen om sjätteplatsen. Derby, QPR och Wigan är alla klara för playoff och vem som gör dem sällskap handlar om Reading (just nu i förarsätet på 70p), Brighton (69p men samma målskillnad) och en liten chans har även Blackburn (67p men sju mål sämre). Derby möter dem som kommer sexa medan QPR börjar borta och avslutar hemma mot antingen Wigan eller Reading beroende på vem som kommer femma. I botten är Barnsley och Yeovil redan klara för nedflyttning till League One och i nuläget är det Birmingham (43p) som gör dem sällskap, men både Doncaster (44p), Millwall (45p) och Blackpool (46p) kan halka ner till 22:a platsen då de  alla har klart sämre målskillnad än Birmingham (14, 13 och 9 mål sämre). Övriga lag har; äran, en högre position, sluta på övre halvan, avsluta med ytterligare en seger, ta en seger i säsongens sista match att spela för i vad för en del blir betydelselöst, för andra mer betydelsefullt.

Matcher
Samtliga 12 matcher spelas samtidigt, med kickoff 13.15. Nedan följer en analys och oddsförslag till var och en där det spel som anses ’säkrast’ till bäst odds presenteras som ett singelspel. Vår rekommendation är att man plockar ihop tripplar eller dubblar med de spel som har högst unitsinsats (de vi tror mest på). Notera bara att vissa spel inom samma match inte går att kombinera.

Bolton – Birmingham
Det är mörka tider i Birmingham som nu senast mot Wigan (0-1) föll för femte matchen i rad, vilket gör att man nu måste vinna (eller minst ta en poäng men kan behöva andras resultat) på Reebook Stadium – där Bolton bara förlorat tre matcher sedan december (Leicester, Burnley och Brighton). Två av dessa är också de enda två på lagets 15 senaste matcher, varav sju segrar, och den imponerande 3-1 segern borta i Sheffield senast (och lagets formkurva mot slutet) bådar gott inför nästa säsong.  Då Bolton är starka hemma och Birmingham bättre borta, men åker ur vid förlust medan The Trotters inte har något att spela för, är det svårt att sia om utgången i den här matchen. Vanligen är detta en enkel hemmaseger men krysset är en möjlighet som, då Doncaster lär få tufft mot Leicester borta, lär räcka. Vi väljer istället att tro på en målrik match då Birmingham släppt in minst tre mål i tre av de fem senaste förlusterna, inte vunnit på sex matcher borta mot Bolton (men lär göra mål här), och totalt sett har de nio senaste inbördes mötena sett minst tre mål (varav de fyra senaste matcherna på Reebook som sett Bolton göra minst två). Birmingham lär för dagen vara långt mer taggade än tidigare och vi kan vi få se en stark öppning där det är mållöst eller max ett mål i paus, och sedan beroende på om/vem som gjort första målet så kan det trilla dit ett par till i andra halvlek. Hemma mot Leeds höll Birmingham t ex 0-0 i paus men tappade sedan till 1-3 efter en svag period där man föll ihop ordentligt. Risken för att det slutar 0-0 är också extremt liten då båda lagen stått för det resultatet i endast 5 respektive 7 procent av sina samtliga matcher den här säsongen – och nästan 50% av lagens matcher har gett minst tre mål. Lee Clark, manager för The Blues, är optimistisk men ställer krav på sina spelare: ”The players have got to be up for it, up for the occasion. There is no point feeling down in the dumps, no point feeling sorry for ourselves. We have got to lift ourselves.”

Bästa odds: 1.92 på över 2,5 mål i matchen hos Betsafe.com (3/5 units).
Se även: Bolton att vinna med ett måls marginal till 3.60 (3/5), Bolton över 1,5 mål till 2.03 (2/5) och flest mål – andra halvlek till 1.94 (3/5).

[wc_box color=”secondary” text_align=”left”]Rättning: Slutresultat Bolton – Birmingham 2-2 (0-0). Huvudspelet inne, 2/3 övriga[/wc_box]

Reading – Burnley
Allt som krävs av The Royals är en seger för att i sista omgången säkra sjätteplatsen och playoff, med minsta möjliga marginal till Brighton (just nu en poäng bakom på samma målskillnad). Man ska göra det mot Burnley, redan klara för spel i Premier League nästa säsong som dessutom bara förlorat fem matcher på hela säsongen – och är efter Leicester seriens bästa bortalag. Reading har dock vunnit sex av de sju senaste hemmamatcherna mot just Burnley som kan ursäktas för att inte vara helt närvarande i den här, för dem betydelselösa, matchen. The Clarets kommer oavsett resultat att sluta tvåa, Reading som har två raka segrar, behöver fortsätta och om inte vinna så i alla fall hoppas att man tar en poäng och att Brighton inte vinner (även en förlust kan räcka om The Seagulls förlorar). Tre poäng, och ett par mål bättre än Wigan, kan även innebära att man slutar femma och får möta QPR snarare än Derby – vilket man säkerligen vill. Men bara en seger på de åtta senaste hemma, tre på de 13 senaste, är ett problem och vi räknar med ett utgångskryss även om både Pogrebnyak och Le Fondre är i bra form. Burnley kanske inte kommer gå så hårt åt framåt (saknar viktige Vokes), men bakåt lär man vara sugna på att hålla nollan för fjärde matchen i rad vilket kan räcka till en poäng eller möjligen en gnetig 1-0 seger (som i så fall skulle vara fjärde raka). En målsnål match, då Burnley trots allt kommer respektera övriga lagen i ligan och ge Reading motstånd, lär vi få då gästerna bara släppt in ett mål i sina fem senaste och totalt sett släppt in minst av alla (35).

Bästa odds: oavgjort i halvtid till 2.25 hos Bet365.com (5/5 units).
Se även: under 2,5 mål till 2.00 (3/5), Reading vinner inget spel vid kryss (dnb) till 1.50 (3/5) och oavgjort i halvtid/Reading vinner matchen till 5.00 (2/5).

[wc_box color=”secondary” text_align=”left”]Rättning: Slutresultat Reading – Burnley 2-2 (1-2). Huvudspelet förlorat, 2/3 övriga förlorat och en push[/wc_box]

Ipswich – Sheffield Wednesday
Vid värsta tänkbara tidpunkt kom den där formdippen, tillsammans med ett par oavgjorda när även konkurrenterna tappade poäng, och Ipswich har nu ingenting att spela för annat än möjligen en placering två platser högre än den nuvarande 10:e platsen. Likväl har inte heller Sheffield något att spela för men har också klart sämre form än hemmalaget. Man vann dock sin senaste bortamatch trots en man mindre sista halvtimmen, i Bournemouth (4-2). vilket var den första på de sex senaste på resande fot (fjärde av 13). Totalt har The Owls endast tagit två vinster på sina nio senaste och med två raka förluster, med 20 insläppta på sina 7 senaste (ett snitt strax under tre mål per match), går man in här som klara underdogs. The Tractor Boys, besvikna som man lär vara över att ’själva’ klantat bort playoff, har fördelen av hemmaplan där man bara sett en förlust på de nio senaste på Portman Road (två på 14 varav sju segrar). McCarthy har inga nya skador men bäste målskytten McGoldrick fortfarande borta. I bortalaget är skadeläget också oförändrat men Sam Hutchinson avtjänar den sista matchen av sin avstängning. Ipswichs styrka på fasta situationer, inget lag har gjort fler mål från såna, kan bli matchavgörande men man får se upp med vindsnabbe Nuhiu som imponerat under våren. Även om sex av lagens sju senaste matcher slutat med max två mål känns det som att bägge lagen vill avsluta på topp, med en seger, och kan spela utan press och hämningar. Gästernas skrala defensiv kan också bjuda in till en del mål och matchen blir, förhoppningsvis, en öppen historia.

Bästa odds: Ipswich vinner och över 2,5 mål till 3.00 hos Bet365.com (4/5 units).
Se även: båda lagen gör mål+över 2,5 mål i matchen till 1.95 (3/5) och Ipswich över 1,5 mål till 1.83 (3/5).

[wc_box color=”secondary” text_align=”left”]Rättning: Slutresultat Ipswich – Sheffield Wednesday 2-1 (1-0). Huvudspelet inne, 2/2 övriga[/wc_box]

Blackburn – Wigan
Sista chansen, om än väldigt långsökt, för Blackburn Rovers att på sista matchdagen ta sig upp till sjätteplatsen. Enda chansen, förutom att både Reading och Brighton förlorar, är om man vinner med minst fyra måls marginal över redan playoff-klara Wigan. Man kommer till den här matchen med gott självförtroende efter att, inte bara ha vunnit sina två senaste och gjort sju mål på dem, man nu gått obesegrade i 11 raka matcher. Fem av dessa har kommit hemma på Ewood Park där man i de tre senaste dessutom hållt nollan. Wigan, som inte har mer att spela för än att hålla femteplatsen (vilket man gör vid oavgjort), kom undan på håret mot Birmingham senast (1-0) och fick utstå hårt tryck sista halvtimmen i en match som gav första bortasegern på fyra matcher (och andra på sju totalt). Flertalet spelare hos gästerna, däribland Gary Caldwell och Shaun Maloney, har kommit tillbaka till full träning och matchning vilket blir ett välkommet tillskott till playoff-serien, men rent formmässigt har man lämnat en del att önska – inte minst efter chockförlusten mot Blackpool förra helgen. Målmässigt har man hamnat i lite av en svacka och även om man har en oerhört hög högstanivå ligger nog de mesta förberedelserna inför det förmodade mötet med QPR. Tvärtom är det i Rovers där Jordan Rhodes hittat nätet flertalet gånger de senaste matcherna, vilket tagit hans summa upp till 24 (mer än en tredjedel av lagets mål), och hans kollega Rudy Gestede har assisterat flera av dem vilket gjort att han utnämndes till månadens spelare för april.

Bästa odds: 2.30 på att Blackburn vinner hos Bet365.com (4/5 units).
Se även: över 2,5 mål till 1.75 (4/5), Blackburn över 1,5 mål i matchen till 2.00 (3/5), Jordan Rhodes målskytt i matchen till 1.83 (4/5) samt Jordan Rhodes att göra minst två mål till 4.75 (2/5).

[wc_box color=”secondary” text_align=”left”]Rättning: Slutresultat Blackburn – Wigan 4-3 (3-1). Huvudspelet inne, 3/4 övriga där Jordan Rhodes bara gjorde ett mål[/wc_box]

Yeovil – Middlesborough
Hemmalaget, det första laget att bli klart för degradering, har förvisso bara förlorat sex av sina 13 senaste hemmamatcher. Fem kryss under samma period (två segrar) är dock en av anledningarna till att man ännu inte nått 40 päng (just nu på 37p). Ett par av dessa kryss som istället varit segrar och man hade varit förbi flertalet lag ovanför dem, då minst tre lag har sämre facit på bortaplan. Men, en besvikelse till säsong för nykomlingen som lärde sig av sina misstag mot slutet då man tagit poäng i 12 av de senaste 22 matcherna  (fyra segrar, åtta kryss) jämfört med poäng i nio av de första 23 (fyra segrar, fem oavgjorda). En sista dans i The Championship, på hemmaplan, lär öppna för ett spelsuget Yeovil som vill visa att man går ner till League One med värdighet och beslutsamhet inför nästa säsong. Det blir tufft motstånd dock från Middlesborough som, efter ett par oinspirerade insatser, nu redan verkar vara inne på nästa säsong – i alla fall är det så snacket går. Karanka var inte nöjd efter varken Millwall (1-2 hemma) eller Reading (0-2 borta) där han också, erkände han efteråt, misslyckades med att motivera sina spelare. Förändringen kom senast när man körde över Barnsley hemma på Riverside, trots att man hamnade i underläge, och två mål i matchens slutskede rättade till siffrorna som kunde spegla matchbilden. Och Boro gäller som favoriter här, inte bara för att man har en bättre trupp som till synes är ’motiverade igen’ utan även då Yeovil bara plockat en seger på sina 12 senaste (varav sex förluster). Hemma på Huish Park har man dessutom inte vunnit på fem matcher, även om man spelat oavgjort med både Bolton och Bournemouth, samt förlorat med uddamålet mot både Huddersfield och Ipswich, och frågan är hur mentalt förberedda man är till den här matchen? Boro, som bara vunnit två av sina nio senaste bortamatcher (med endast fem mål gjorda på dessa), kan få det jobbigt mot ett lag som har allt att vinna och som dessutom spelar för sin stolthet. Gästerna, som visserligen skrapat ihop fem segrar på sina sju senaste, är klart sämre borta där man tagit nästa hälften så många poäng som hemma – och kom rätt nyligen ur en svit på endast en seger på 12 matcher (där man inte heller gjorde speciellt många mål). Blott en förlust på sina senaste fem bortamatcher till trots så tror jag att Yeovil grejar minst en poäng här i vad som också kan bli manager Gary Johnsons avskedsmatch. Sju av hemmalagets 12 senaste matcher har slutat under 2,5 mål medan detsamma gäller för Boro (fem av dessa på bortaplan).

Bästa odds: Under 2,5 mål till 2.03 hos Betsafe.com (4/5 units).
Se även: Yeovil vinner med 1+ hcp till 1.59 (3/5), Middlesborough gör under 1,5 mål i matchen till 1.69 (3/5) och båda lagen gör mål – nej till 2.14 (3/5).

[wc_box color=”secondary” text_align=”left”]Rättning: Slutresultat Yeovil – Middlesborough 1-4 (1-3). Huvudspelet förlorat, 3/3 övriga också förlorade[/wc_box]

Watford – Huddersfield
The Hornets har bevittnat en remarkabel förändring, framförallt på hemmaplan, som till för bara ett tag sedan leddde till endast ett par poäng från en topp-sex placering. Åtta segrar av sina 12 senaste på hemmaplan, varav endast en förlust och sju hållda nollor, bådar gott inför säsongsavslutningen mot ett formsvagt Huddersfield Town som dessutom förlorat åtta av sina 13 senaste bortamatcher (med två segrar, en i sin senaste) och bara vunnit fyra av sina 20 senaste totalt. Med endast 20 poäng tagna på 22 bortamatcher är man fjärde sämst i divisionen, något man också är vad gäller gjorda mål borta (20). Det är med andra ord lagom att Watford får komma åter till Vicarage Road då man förlorat sina tre senaste matcher, alla borta, och släppt in nio mål på dessa. En svit på 10 matcher utan förlust, där bara Blackburn och Burnley undgått att förlora och med 23 mål gjorda, är en värdig avslutning på säsongen vilket också Beppe Sannino varit snabb med att påpeka – inte minst efter att man föll relativt enkelt och oinspirerat senast mot Charlton (efter att ha kvitterat till 1-1 genom ytterligare ett klass/supermål signerat Deeney -hans 23:e). Hemmalaget saknar avstängde Riera och kanske också McGugan, medan gästerna återigen får klara sig utan bäste målskytten James Vaughan. Inbördes lagen emellan har Watford även där ett psykologiskt övertag då man vunnit de tre senaste matcherna, gjort minst två mål och sett över 2,5 mål i de fem senaste.

Bästa odds: 3.40 på att Watford vinner och håller nollan hos Betsafe.com (4/5 units)
Se även: Watford vinner med -1 hcp till 3.25 (4/5), Watford över 1,5 mål till 1.71  (4/5) och Troy Deeney målskytt i matchen till 2.25 (4/5, hos Bet365).

[wc_box color=”secondary” text_align=”left”]Rättning: Slutresultat Watford – Huddersfield 1-4 (0-0). Huvudspelet förlorat, 2/3 övriga förlorade där Troy Deeney gjorde sista målet[/wc_box]

Blackpool – Charlton
En match som för två veckor sedan såg ut att gälla så oerhört mycket, kanske till och med bägge klubbars överlevnad, är nu istället av långt mindre betydelse – även om The Tangerines skulle behöva minst en poäng för att på egen hand säkra sin status och inte behöva oroa sig för andra resultat. Men med Doncaster två poäng bakom och Millwall än, båda med minst fyra måls sämre målskillad, ska det till mycket för att Blackpool ska flyttas ner – då dessutom de tillsammans med Birmingham alla måste vinna sina matcher. Charlton i sin tur blev klara i förra omgången och är säkra på 48 poäng men har blandat och gett på sistone, men ändå fått sig ett rejält uppsving de sista 15 matcherna (sex segrar, tre oavgjorda och sex förluster) trots att man haft svårt att prestera önskvärt och resultatmässigt två matcher i rad under den här tiden sedan José Riga tog över. Framförallt på bortaplan där man, på vardera sida om tre uddamålsvinster, förlorat två matcher med klara 0-3. Och just att man spelar borta ger en liten men betydelsefull fördel till Blackpool, trots att de förlorat tre raka och bara tagit två segrar på de 13 senaste på Bloomfield Road. En poäng räcker för att säkra nytt kontrakt och det är även hemma, även om det mestadels var inledningsvis på säsongen, som man tagit merparten av sina poäng och matcher man tagit poäng i; i 13 av 22 hemmamatcher (27p) jämfört med 11 av 23 borta (19p). Självförtroendet efter 2-0 segern mot Wigan senast, inte bara resultatmässigt utan även spelmässigt, förväntas sitta i och Ferguson kommer antagligen ställa upp med samma elva. Det lär dock inte bli någon målfest då Blackpool trots allt har sin poäng att försvara, och bara gjort 20 mål på hemmaplan (näst minst av alla) samtidigt som Charlton gjort näst minst på bortaplan (17). Bägge lagens försvar har, på respektive hemma- och bortaplan, dessutom registrerat ett helt okej facit (värt något för den övre halvan) där Blackpool bara släpp in 24 på 22 matcher och Charlton 33 på lika många matcher – vilket bara sex klubbar knappt slår och ytterligare sex klubbar (topp sex) klart slår.

Bästa odds: Blackpool vinner inget spel vid kryss till 1.50 hos Bet365.com (5/5 units)
Se även: Blackpool vinner och under 2,5 mål till 4.75 (4/5), båda lagen gör mål – nej till 2.00 (3/5) samt under 2,5 mål i matchen till 1.85 (4/5).

[wc_box color=”secondary” text_align=”left”]Rättning: Slutresultat Blackpool – Charlton 0-3 (0-0). Huvudspelet förlorat, 2/3 övriga förlorade[/wc_box]

Leeds – Derby
Något som Steve McClaren ansett vara ett stort problem på sistone, nu när man hittat tillbaka till målgörandet, är lagets försvarsspel som släppt till alldeles för många chanser och även släppt in för mycket mål. Fem raka segrar till trots (sju av 12, fem av dessa 12 hemma) så har man bara hållt nollan en gång på sina sex senaste (fem av 12) och släppt in mål mot; både Barnsley, Blackpool och Huddersfield (1), Watford, Ipswich och Burnley (2) samt ett ’mer godkänt’ i förlustmatchen mot Middlesborough (borta). Och det är just bortaformen som oroar mest då man tidigare var seriens bästa lag, men nu bara vunnit fyra av sina 12 senaste (fyra förluster) vilket gjort att både Burnley och Leicester gått om vad gäller bortastatistiken. Det, och försvarsspelet, är det som lär ha arbetats mest på för Derby inför ett stundande playoff där man inte enbart kan förlita sig på hemmamatcherna och där motståndarna är minst lika bra hemma -och nästintill också i bortaspelet. För Leeds är säsongen snart äntligen över och en kaosartat period från senhösten och framåt (som bara sett ynka fyra segrar och fem oavgjorda på 25 matcher) kan få ett slut, även om det är osäkert om McDermott finns kvar nästa säsong och även vilka spelare som får nytt fortsatt förtroende. En viss förbättring har kunnat skönjas i de senaste matcherna, även om de tre segrarna på de fyra senaste alla har kommit mot lag i botten av tabellen i form av Blackpool (2-0 hemma), Barnsley (1-0 borta) samt Birmingham (1-3 borta med 0-0 i paus). Senast Leeds United slog något av lagen över dem i tabellen var i början av december, ett inte alltför smickrande facit, och endast sju segrar av 22 borta (dock två raka nu) är inte bra nog för en klubb som hade förhoppningar inför säsongen om playoff-spel – något som Cellino räknar med redan nästa säsong då han inom två säsonger ska fört Leeds tillbaka till Premier League. Med ligans skyttekung Ross McCormack (28 mål)  i laget är det då konstigt att man bara mäktat med 24 mål på bortaplan, samtidigt som man släppt in 36 vilket förutom Watford och Bournemouth endast är bättre än de fem lagen direkt i botten av tabellen. 12 förluster är också det bara marginellt bättre än Doncaster (13) och Barnsley (15). Hemma är det marginellt bättre med nio segrar och ’bara’ nio förluster – fortfarande bara fyra oavgjorda (åtta totalt) – men även där är det insläppta mål som är största anledningen till att man inte fått med sig fler poäng (både i form av oavgjorda resultat som vinster). Fem förluster på de sju senaste på Elland Road inger inte heller direkt något vidare förtroende och då jag tror att Derby, med den offensiva kraft man har, kommer fokusera på försvarsspelet via en 1-0 seger här kommer Leeds säsong avslutas i moll. Derby har en ypperlig chans att vässa just försvarsspelet och få detaljerna att stämma inför mötet med antingen Wigan och Reading, båda offensivt starka, då man oavsett resultat slutar trea i tabellen. Gästerna är, som grädden på moset, dessutom obesegrade i sina 10 senaste matcher mot Leeds i vilka man har gjort minst två mål i åtta.

Bästa odds: 6.00 på att Derby vinner och under 2,5 mål hos Bet365.com (4/5 units)
Se även: oavgjort i halvtid/Derby vinner matchen till 6.00 (3/5), oavgjort i halvtid till 2.30 (3/5) samt båda lagen gör mål – nej till 2.25 (4/5).

[wc_box color=”secondary” text_align=”left”]Rättning: Slutresultat Leeds – Derby 1-1 (0-1). Huvudspelet förlorat, 3/3 övriga också förlorade[/wc_box]

Millwall – Bournemouth
Precis som för Blackpool så kan ett oavgjort resultat, men också en förlust, räcka för Ian Holloway och Millwall för att lyckas stanna kvar för spel i Championship ytterligare en säsong. Så länge inte Doncaster vinner är allt frid och fröjd för The Lions som nu är obesegrade i sju raka matcher efter en dramatisk sen kvittering mot QPR förra helgen. Skulle Doncaster mot förmodan få med sig en poäng från Leicester sätter det såklart extra press på Millwall som då inte får förlora, gör man det ändå så får man inte göra det med mer än ett mål då Doncaster annars (såvida de inte vinner med mer än ett måls marginal) går upp på samma poäng och målskillnad. Då bägge lagens möten slutade 0-0 denna säsong kommer troligen antal gjorda mål bli avgörande vid en helt lika situation, och där har Millwall fem tillgodo (vilket bör räcka). Många dramatiska möjligheter och även om Millwall ser ut att ha det bästa läget kan det svänga fort och Birmingham kan överraska likväl som Doncaster. Så man lär vilja avgöra allt på egen hand och får hoppas att nerverna räcker till mot ett mycket starkt Bournemouth som, förutom att ha vunnit nio av sina 14 senaste matcher (två förluster), slog ett playoff-jagande Nottingham Forest hemma förra helgen med klara 4-1 och har bara förlorat en av sina sju senaste på resande fot. Går alla resultat deras väg kan man, imponerande då man är nykomlingar, sluta blott en poäng bakom sjätteplatsen förutsatt att man vinner här. Lagets offensiv har varit den starkast lysande stjärnan på sistone, strax efter att försvaret fått mycket beröm efter en lång rad hållda nollor och få insläppta mål. Då bägge lagen är i god form, både offensivt som defensivt, och hemmalaget ’endast’ behöver en poäng är också krysset det mest troliga resultatet – om inte 0-0 så 1-1 då bägge har kryssat sina två senaste och Millwall dessutom 15 på hela säsongen varav nio hemma. Gästande The Cherries kommer till spel med en skadefri trupp och har redan säkrat sin högsta ligaplacering i divisionen någonsin och lär vara nöjda med vad man än kan få med sig här.

Bästa odds: oavgjort och under 2,5 mål till 4.75 hos Bet365.com (3/5 units).
Se även: under 2,5 mål till 2.07 (3/5), oavgjort till 3.60 (3/5) och slutresultat 0-0 till 13.00 (2/5).

[wc_box color=”secondary” text_align=”left”]Rättning: Slutresultat Millwall – Bournemouth 1-0 (1-0). Huvudspelet förlorat, 2/3 övriga förlorade[/wc_box]

Leicester – Doncaster
Efter första matchen är det här ödematchernas ödesmatch då Doncaster mycket väl kan få följa Barnsley och Yeovil till League One om man förlorar samtidigt som Birmingham får med sig minst en poäng. Lagets målskillnad är den sämsta av de inblandade lagen och man har antagligen den svåraste motståndaren då Leicester inte bara är serien överlägset bästa lag, både borta och hemma, man har även gjort flest mål, förlorat minst på hemmaplan och är endast en poäng ifrån att bryta 100-poängs gränsen -något som ligger som en stor morot fram till slutsignalen. Ett sista framträdande på den här nivån inför sina egna fans, innan man tar fart mot nästa säsongs matcher mot lag som Arsenal och Manchester City, lär också bli en mäktig sådan. Soklara favoriter som man ändå är, det är inte säkert att det går så lekande lätt mot Doncaster som kommer kämpa så länge man fortfarande har chansen till seger och därför också måste riskera en hel del -då oavgjort antagligen inte räcker. Men då Leicester bygger mycket av sitt spel genom snabba omställningar och främst snabbt spel på snabba yttrar kan gästernas desperation efter en seger innebära för stora ytor bakåt, och siffrorna dra iväg. Vad händer t ex om hemmalaget gör 1-0, 2-0? Då är Rovers nere för räkning. En poäng på de sex senaste är inte den formen man behöver för att ta sig an den här uppgiften och man får hoppas att man kan hitta tillbaka till perioden strax innan som såg fyra segrar på sex matcher -även om lagets bortaform sett över säsongen är det sämsta av seriens samtliga 24 lag. Två segrar, 13 poäng och endast 12 mål gjorda på 22 matcher är skrämmande siffror och nästan ensamt förtjänar att flytta ner dem. Även om man bara förlorat en av sina tre senaste så har man dessförinnan åtta förluster på 10 och där inget annat lag har förlorat utan att göra mål fler gånger totalt sett. Leicester, som vunnit tre raka utan att släppa in mål har dessutom bara en förlust på sina 26 senaste ligamatcher, behöver förvisso bara en poäng till för att nå 100 och har kunnat fokusera på Premier League ett par veckor nu men man har inte visat några egentliga tecken på att sakta ner eller ta semester. Mitt tips? 2-0 alternativt 3-1.

Bästa odds: Leicester att vinna med -1 hcp till 2.6o hos Betsafe.com (4/5 units)
Se även: Leicester att vinna utan att släppa in mål till 2.60 (3/5), David Nugent målskytt i matchen till 2.10 (3/5 hos Bet365) samt Leicester att vinna med två måls marginal eller mer till 2.29 (3/5). Det sista spelet kan bara spelas hos Betsafe.

[wc_box color=”secondary” text_align=”left”]Rättning: Slutresultat Leicester – Doncaster 1-0 (0-0). Huvudspelet förlorat, 2/3 övriga vunna[/wc_box]

Barnsley – QPR
Det här är lite av en lurig match trots att lagen inte har något att spela för och befinner sig i motsatta delar av tabellen, där Barnsley dessutom redan är klara för nedflyttning. Det blev definitivt klart förra helgen när man föll med 3-1, vilket inte bara var en besvikelse i sig utan även kommer tvinga klubben till en rad omorganiseringar inför nästa säsong, och den här matchen lär man inte vara speciellt sugna att varken spela eller ’kriga sig till poäng i’. Inte för att gästerna för den skull kommer vinna lekande lätt med tre-fyra måls marginal men Barnsley, även nu på sistone när det gällt som mest, har inte lyckats och har nu gått fem raka hemmamatcher utan seger -fyra av dessa har man misslyckats att göra mål i. Och är det någon gång, mot något lag, som Rangers ska vända sin negativa trend på bortaplan och komma med färskt självförtroende in i playoff-spelet så är det här, mot Barnsley. För det är lagets bortaform, snarare än målskyttet nu när Charlie Austin är tillbaka, som är det största problemet och kan ställa till det mot t ex bortastarka Derby och Reading (bägge 11 segrar och över 30 mål gjorda) och även Wigan (9 segrar och bara 21 insläppta). QPR har förlorat sju av sina nio senaste borta, med bara sex mål gjorda, men har Austin tillbaka nu och har också ett psykologisk övertag mot The Tykes – med fem raka segrar och fyra hållda nollor. Londonlaget, som efter fem raka utan förlust inlednignsvis bara vunnit fyra av de 17 senaste (med tre oavgjorda och 10 förluster under samma period), kommer skärpa till den här matchen, har ett erfaret och spelskickligt mittfält bestående av bl a Ravel Morrison, Joey Barton, Juinor Hoilett och Yossi Benayoun – och toppar det med en fyrbackslinje där tre av dem har hundratalet Premier League- matcher i ryggen. Då hemmalaget bara har förlorat med 1-0 i tre av sina fyra senaste hemmamatcher (en 0-0 match också) lär det som sagt inte bli fler än max tre mål här och en klar 1-0, alternativt 2-0, seger är att vänta från gästerna.

Bästa odds: 2.30 på att QPR vinner matchen hos Bet365.com (4/5 units).
Se även: QPR vinner med -1 hcp till 4.00 (3/5), QPR vinner utan att släppa in mål till 3.75 (4/5) och Charlie Austin målskytt i matchen till 2.05 (3/5).

[wc_box color=”secondary” text_align=”left”]Rättning: Slutresultat Barnsley – QPR 2-3 (0-2). Huvudspelet inne, 1/3 övriga där Charlie Austin gjorde första målet[/wc_box]

Nottingham – Brighton
En av de mer svårtippade matcherna, men en av de intressantaste och ’viktigaste’, är den på City Ground där Brighton behöver en seger (gärna med ett par mål) samtidigt som Reading inte vinner för att lyckas knipa den sista playoff-platsen som The Royals för tillfället ockuperar. Forest hade själva chansen så sent som förra helgen men föll klart med 4-1 borta, och gör att det för deras del inte spelar någon roll mer än äremässigt hur den här matchen slutar -även om man såklart inte vill förlora eller genom en dålig prestation ’hjälpa’ Brighton mer än nödvändigt. Forest, trots att man har hemmaplan, är knappa underdogs här då man stått för en högst uppseendeväckande formsvacka som bl a sett laget åka på tre av sina totalt fem hemmaförluster de senaste sex matcherna med bara en seger på de sju senaste. Innan förra helgen hade man, trodde de flesta, tagit sig ur denna svacka som innan de två segrarna mot Birmingham (1-0 hemma) och Leeds (2-0 borta) pågått i 12 matcher. Sättet man förlorade mot The Cherries senast var dock under mycket kritik och Brighton, med så mycket att spela för och obesegrade i sju matcher (endast tre segrar dock) kommer inte bli någon lätt uppgift. The Seagulls har bara gått mållösa i fyra av sina 12 senaste matcher, och har bara åkt på en bortaförlust på sina sju senaste och dessutom släppt in klart minst mål borta (18) av samtliga lag i serien, näst minst totalt sett. Problemet Albion har haft är att man saknat den rätta vinnarmentaliteten, och att  ha kryssat åtta av sina 13 senaste matcher har blivit kostsamt även om man är favoriter här till segern (till ett alltför lågt odds dock).

Bästa odds: Brighton vinner inget spel vid kryss till 1.57 hos Bet365.com (5/5 units)
Se även: Brighton vinner med ett måls marginal till 4.00 (3/5), resultat i halvtid 0-0 till 3.00 (3/5) och halvlek med flest mål – andra halvlek till 2.00 (2/5).

[wc_box color=”secondary” text_align=”left”]Rättning: Slutresultat Nottingham – Brighton 1-2 (1-0). Huvudspelet inne, 2/3 övriga[/wc_box]

Dessa ovan presenterade odds kan såklart alla spelas som singlar, men också de allra flesta av dem sättas ihop till dubblar, tripplar eller fyrlingar för ett högre odds (och högre risktagande).  Man kan t ex sätta ihop en kombination med målskyttar; Nugent, Rhodes och Deeney till ett sammanlagt odds på 8.65 eller ett resultat + över/under antal mål bet som t ex Derby, Ipswich och Millwall till ett odds på 85.50 eller varför inte moneyline (raka segerspel) på Blackburn, QPR och Watford till oddset 10.27?

Om du inte är medlem hos något spelbolag, eller behöver miljöombyte, rekommenderar vi att du tar en titt i Bonusbutiken där du kan läsa mer om de olika erbjudanden och förmånliga bonusar som huserar på den svenska marknaden -och framförallt på en aktör som vill ta sig tillbaka in hos de svenska spelarna; Betfair.com som har ett riktigt schysst erbjudande för dig som är ny hos dem!

[wc_box color=”secondary” text_align=”left”]Rättning: Totalt fem av 12 huvudspel inne, 16/35 övriga[/wc_box]

//Ohlsson (@ts_oliver på Twitter)

Annons: