Rek 28/6: Colombia – Uruguay

Kvällens andra match, åttondelsfinal 2:8, är det sydamerikanska mötet mellan ett av de mest imponerande lagen såhär långt, Colombia, och Uruguay -som skakats av allt som hänt kring Luis Suarez de senaste dagarna. Kan ett offensivt sprudlande Colombia nu vinna enkelt mot hårdföra Uruguay som utan Suarez riskerar att bli förutsägbart och håglöst?

Matchanalys av Colombia - Uruguay

[wc_box color=”secondary” text_align=”left”]Rättning: Slutresultat Colombia – Uruguay 2-0 (1-0). 8 av 10 spel inne, ej Colombia flest hörnor samt Colombia vinner + över 2,5 mål i matchen. [/wc_box]

Att Uruguay inte skulle vara störda av FIFA:s dom mot sin bäste spelare och stjärnanfallare Luis  Suarez är såklart ingen underdrift, och vi som såg premiärmatchen mot Costa Rica där Tabarez valde att vila honom kunde se ett okreativt anfallsspel som senare också innebar förlust. Vi har förvisso fått ett bevis på att Uruguays största styrka är defensivt, vilken kommer sättas på prov idag, men där Edinson Cavani nu riskerar att bli alldeles för isolerad. Tillsammans med Suarez är han livsfarlig, på egen hand eller med t ex Diego Forlán är han lättmarkerad. Kan man ta tillvara på sina chanser kan man dock ta sig igenom den här åttondelsfinalen men då ska samtidigt också väldigt mycket gå deras väg. Deras vanligen så aggressiva och stundtals alltför hårda spel kan straffa sig, och har satt sina spår, då inte mindre än sex spelare noterats för ett gult kort – och ett till innebär avstängning i en eventuell kvartsfinal. Spelarna som får akta sig lite extra (eller inte beroende på vad de ’prioriterar’) är; Martin Caceres, Diego Lugano, Fernando Muslera, Diego Godin, Walter Gargano och Arevalo Rios. Alla är givna startspelare för Tabarez och Uruguay vilka, vem som helst, skulle saknas enormt om man tar sig vidare.

 

För Colombias del, som ännu inte fått ut maximalt av någon av sina anfallare (och där finns gott om potential att hämta), har man gått obesegrade och imponerande genom gruppspelet och är favoriter här – vare sig man ser sig som det eller inte. I kvalet till VM slog man t ex Uruguay med 4-0, och 9 poäng med 9 gjorda mål på tre matcher nu talar sitt tydliga språk. En sprudlande offensiv, livliga kanter med Cuadrado och Ibarbo bl a har övertygat och man har t o m haft råd att sätta Freddy Guarin på bänken. Att man blir bollförande här och får se en hel del av bollen mot ett lågt, samlat Uruguay får vi nog räkna med. Jag gissar att man kommer försöka starta i ett ganska högt tempo och försöka få hål på Muslera innan laget hunnit samla sig tillräckligt och komma in i matchen, även om Uruguay kommer göra allt för att dra ner på tempot. När Colombia ligger på kommer man säkert också skapa en hel del chanser på fasta situationer och främst hörnor, som man gillar, och vi har därför plockat ut en blandad kompott med odds till den här matchen.

Utvalda odds: första lag att göra mål – Colombia till 1.75, först till 3 hörnor – Colombia till 1.97, över 9,5 hörnor i matchen till 2.00 samt lag med flest kort – Uruguay till 1.85 (Nordicbet.com), Colombia vinner matchen till 2.10, Colombia vinner med -1 hcp till 4.00, Colombia flest hörnor med +1 hcp samt Colombia först till 5 hörnor till 2.25 (Bet365.com), Colombia vinner med -0,75 hcp till 2.40 och Colombia vinner + över 2,5 mål i matchen till 3.70 (Guts.com).

Till Nordicbet

 

 

 

Spelstopp och tv-kanal som sänder matchen är 21.55 och TV4.

//Ohlsson (@ts_oliver påTwitter)

Annons: