Rek 28/6: Brasilien – Chile

Efter en dags vila är det så för åttondelsfinalerna att inta tv-rutan och upplägget är två om dagen i fyra dagar, avsparkstid 18.00 och 22.00 i både SVT och TV4. Vi på Svensk Spelservice kommer presentera en kortare analys av alla matcher med utvalda oddsmarknader vi hittat. Först ut är Brasilien – Chile (följt av Colombia – Uruguay).

Matchanalys av Brasilien - Chile

Brasilien får, förutom att finna sig i sitt monstruösa favoritskap, en riktigt tuff start på utslagsrundorna när ett av överraskningslagen såhär långt står för motståndet. Chiles aggressiva press, snabba kontringsspel och uppoffrande försvarsspel som inte missar många defensiva löpningar kan blotta detta brasilianska lag som än så länge misslyckats imponera som man förväntat sig. Obesegrade i gruppen förvisso men både Mexiko och Kroatien visade att det går att irritera dem till misstag och förhindra dem att hitta sitt flyt, och kan man sätta t ex Arturo Vidal på Neymar i den där ytan mellan mittfält och backlinje blir Brasilien väldigt decimerade. Visst, man förlitar sig inte lika mycket på honom som Argentina gör på Messi men av det vi sett hittills så är det främst Neymar som kan få fart på laget och hota framåt. Av de tre matcher som spelats hittills har man startat positivit men efter 10-15 minuter tappar initiativet, vilket med tanke på hur Chile spelar talar för att det kommer bli en jämn första halvlek med Brasilien som bollförande. Sett över 90 min är dock Brasilien favoriter men jag tror att det kan gå till övertid för Chile kommer inte ge sig i första taget, är bra defensivt och har förmåga att skapa farligheter framåt både spelmässigt och på fasta situationer. Dagens spel fokuseras därför på första halvlek med fördel Chile och på kortsituationer. Vad gäller skadeläget och startelvor ser det ut som att Fernandinho kommer att starta istället för Paulinho centralt för Brasilien medan det ännu är oklart om Chiles Gary Medel kommer till spel (ser inte ut så i skrivande stund dock).

 

Utvalda odds: Chile vinner första halvlek med +0,25 asian hcp till 2.32 och under 1.25 mål i första halvlek till 1.72 (Guts.com), Chile vinner matchen med +2 hcp till 1.57, över 3,5 kort i matchen till 2.00 och Chile flest kort med -1 hcp till 2.87 (Bet365.com), Brasilien över 53,5 % bollinnehav till 1.93 och tid för första målet – efter 28:e minuten/inget mål till 1.90 samt Luis Gustavo får kort i matchen till 3.20 (Nordicbet.com).

Gå till Bet365

 

 

 

Spelstopp och tv-kanal som sänder matchen är 17.55 och SVT2.

//Ohlsson (@ts_oliver på Twitter)

Annons: