Rek 1/7: Belgien – USA

Sist ut i startfältet i denna jakt på den sista kvartsfinalplatsen, och att möta antingen Argentina eller Schweiz, är ett av de mest hypade lagen inför turneringen – Belgien – mot ett av överraskningslagen såhär långt – USA.

Matchanalys av Belgien - USA

 Detta belgiska landslag, som besitter så mycket individuell kvalitet och vars majoritet i truppen till vardags hör hemma i Premier League, var förhandstippade att bli turneringens outsider och gå långt. I vissa fall talades det om semifinal, i några få skulle man nå finalen. Efter första matchen mot Algeriet hoppades de allra flesta såklart att det bara var en engångsföreteelse och premiärnerver. När ens svagheter återigen blottades mot Ryssland och det dröjde en bra bit in i andra halvlek innan 1-0 kom, vilket visade sig bli det vinnande målet. Tre matcher med uddamålsvinster i gruppen har dock resulterat i 9 poäng för Belgien och Marc Wilmots men man har inte imponerat och ska vara glada att man slutade först i gruppen och att inget av de andra lagen var bättre på att utnyttja deras uppenbara svagheter. Wilmots säger i en intervju, efter gruppspelet, såhär på frågan om hans lags svårigheter och till synes tafatta approach:

”What counts – always – is to win and advance. Every error is paid cash at the tiller. So what does ’the most beautiful football’ mean? You tell me. We’re here to win, not to play beautiful football, and we’ve accomplished our mission.”

Belgien sitter alltså lite i samma sits som Argentina, med väldigt mycket trumfkort men som gett väldigt lite och som har oerhört mycket kvar att bevisa spelmässigt. För man har inte heller sin bästa spelare, sin Messi, i form och Eden Hazard behöver lyfta sig om Belgien ska ha en chans i en eventuell kvartsfinal mot antingen ett starkt Argentina eller ett stärkt Schweiz som man i så fall inte lär vilja möta. Att man nu dessutom har skadeproblem i backlinjen på flertalet spelare lär också oroa även om det inte är där problemen främst ligger. Vertonghen ser ut att fortsätta till vänster med Van Buyten och Lombaerts i mitten medan Vanden Borres tunga skada garanterar Alderweirled en startplats till höger. Även anfallsmässigt har man Lukaku, fortfarande mållös och väldigt osynlig, som snart kan (och i mina ögon bör) droppas till förmån för stjärnskottet Origi från franska Lille.

För USA:s del handlar det om att våga mer framåt men av gårdagens två åttondelsfinaler kan det bli en försiktig matchinledning här, med få målchanser. Bägge lagens största styrkor hittills har ju också varit defensiven och det är där vi hittar de bästa oddsen till den här matchen. I det amerikanska laget, som lär se betydligt mindre av bollen, finns det även ett par spelare som lär dra på sig varningar; Jermaine Jones är en och Michael Bradley en annan på det centrala mittfältet. Med spelare som Hazard och förmodligen också Dries Mertens på kanterna löper bägge ytterbackarna också stor risk att dra på sig frisparkar och varningar. Matchen mellan Nigeria och Frankrike var rätt unik vad gäller hörnor det det framförallt i första halvleken fullkomligt trillade in hörnor på löpande band, något som jag har svårt att se upprepas i kvällens match som (bortsett de många vassa målchanserna) nog kommer likna Tyskland – Algeriet från igår.

Vad gäller skador och avstängningar så är Steven Defour och Anthony Vanden Borre garanterat borta, och både Vincent Kompany och Thomas Vermaelen är osäkra till spel. För USA är bara anfallaren Jozy Altidore ett möjligt bortfall då han ådrog sig en lättare sträckning mot Portugal i gruppspelet.

Utvalda odds: Antal mål i första halvlek (goal line) under 0.5, 1 till 2.00, antal kort i matchen över 3,5 asian hcp till 2.20, antal hörnor i första halvlek under 4,5 asian hcp 2.05 (Bet365.com), Lag med flest kort – USA till 2.30, flest regelbrott (fouls) – USA till 1.80 samt USA att kvalificera sig till 2.68 (Nordicbet.com). Sen kan man ju inte motstå ett sånt härligt odds på att USA vinner matchen med max 2-0 (men vi tror 1-0) hos Guts.com där USA vinner + under 2,5 mål i matchen ger hela 7.40!

Gå till Bet365

 

 

 

Spelstopp och tv-kanal som sänder matchen är 21.55 och SVT.

//Ohlsson (@ts_oliver på Twitter)

Annons: